SZÜLŐSÉG

Harisnya vagy nadrág?

2007. június 12., kedd 11:05

Volt már body és kispóló, alvós ruha, hálózsák és pizsamaverseny, na de mi a helyzet a harisnya-fronton? Heti kérdés.

Amikor a lányomra először harisnyát húztam, persze rá a kis bodyra, akkor azt mondták, azért sír, mert olyan idétlenül néz ki, meg hogy huszonöt éve is így öltöztették a gyereket. Akkor kicsit elkámpicsorodtam, hogy ósdi vagyok, és igazság szerint nem is éreztem úgy, hogy kényelmes a kicsin a harisnya. Azt gondoltam, repülhet a sosem használt holmik közé az a kettő, amit a babakelengye-lista alapján Lea, mint téli baba kapott.


Azonban amikor hat hónaposan elkezdett mászni, akkor hirtelen használhatatlanul hamar kopóvá és csúszóssá váltak a plüss rugik. Kaptunk persze nadrágokat is, de azokba beakadt a lába, felcsúsztak, a zoknik meg le, vagy megszorították a kicsi bokákat. És akkor jött a harisnya. Most már ügyesebb voltam, body alá tettem, így kis tornásznak nézett ki a gyerek. Majd jött a nyár, és én meg vagyok lőve: a harisnya sok, de a csúszó-mászó térde és lábfeje könnyen sérül, úgyhogy gyakran ráfanyalodom. A nadrág-zokni továbbra is felcsúszik, vagy rálép a szárára, ha felkapaszkodik.

Ti hogy oldjátok meg az alsó fertály felöltöztetését? Harisnya vagy nadrág és zokni vagy valami még rafináltabb?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.12 11:12:29babzsák

  Samu még nem mászik(2 hónapos), de lehet,hogy mire nekilát kotorni,térdvédőket fogok neki varrni,mondjuk huzatot varrok válltömésekre... (természetesen többfélét,hogy mindig illeszkedjen az aznapi szereléséhez :DD) Bár mire ő mászik,lehet,hogy hosszúgatya-szezon lesz időjárásilag.Csak nem divatot teremtünk??!!!

 • 2007.06.12 11:13:01Kékfelhő

  harisnyát harminc fokban semmiképp, nem baj, ha edződik a lába :)

  gondolom, nem murván mászik a gyerkőc...

 • 2007.06.12 11:13:38Pity

  Miért baj, ha a body fölött van? Én simán oda húznám föl. :)

  Az én gyerekem is téli lesz és szándékozom majd harisnyát ráadni, főleg a sétához.

 • 2007.06.12 11:20:35rombusz

  Én nagyon szerettem a harisnyát télen. Body fölé, nadrág alá húztam. Már a kórházból is harisnyásan hoztuk haza, tehát egész kiskora óta hordta. Viszont ilyen melegben eszembe se jut ráadni.

 • 2007.06.12 11:43:12pat

  lakáson belül a legtöbb kombinációt kipróbáltunk, és mindegyikben jól érezte magát, csúszott-mászott ezerrel, szóval szerintem tökmindegy. volt harisnya, puha pamut tréningnadrág-szerűség, vagy csak a pelus, zoknival, vagy mezitláb... de harisnyából csak tiszta pamutot adunk rá, emlékszem, én mennyire utáltam, amikor kiskoromban szúrt a műszálas hasrisnya. kintre meg valami strapabíró farmergatyát kapott, alatt harisnyával amíg hűvösebb volt, de nem emlékszem, hogy felcsúszott volna a szára a térde fölé.

 • 2007.06.12 11:54:04gyöngy1

  Ha hüvösebb volt akkor kis ruhàval hairsnya, vagy a nadràg alà télen. Mindig a body fölé.

  Ilyen melegben én sem adok rà, inkàbb magasabb szàrù zoknit ha nagyon kell.

  Viszont az a gond, hogy a nagyobbiknak van egy kedvenc harisnyàja amelyet imàd felvenni... Mùlt héten is kinyitotta szekrényét és elkezdte felvenni (persze pamut). Jol néztünk ki: Kisebbik egy szàl napozoban, Nagyobbik pamut harisnyàban...

 • 2007.06.12 11:54:45keszianita

  nekünk mázlink van. Dani most kezdett kúszni. ebben a melegben ő megelégszik egy bodyval vagy napozóval. természetesen zokni nélkül, hiszen az egyrészt felesleges (szerinte), másrészt csúszik és folyton kipörög a futóműve :D egyelőre élvezi, hogy a padlón tapad a meztelen kis lábacskája :D és persze remekül lehet csattogni :)))))

  hogy mi lesz, ha lehűl az idő? fogalmam sincs...

 • 2007.06.12 12:08:12yucu

  a harisnya jó dolog cudarabb idôben, de mostanság erôs túlzásnak érzem... :)

  én utálnám, ha fel kéne vennem.  hát, csúszás-mászáshoz meg nem tudom mi az optimális, enyém már több nacinak kilukasztotta a térdét... ha csak bodyban van, akkor meg a térde, lába lesz piros. nálunk szizálszônyeg van, az eszi a ruhát, bababôrt, mint a fene. de úgy nézem, túléli... :)

 • 2007.06.12 12:30:40pat

  nekem úgy tűnik, hogy a térdük szinte mindent kibír. néha megpróbáltam én is négykézláb utána mászni, hát ne tudjátok meg, baromi kemény a padló, még a szőnyegen is... de láthatólag nekik meg se kottyan:)

 • 2007.06.12 12:46:43Alvomacko

  Én body alá adtam. Olyan alá, ami a lába közt volt patentos. :-) Így a body "megfogta" a harisnyát, nem engedte lecsúszni. Pl. egy csini szoknyánál ez áldásos volt. És a pelenkázásnál sem okozott kényelmetlenséget.

 • 2007.06.12 12:53:55szeszter

  nem értem hol itt a probléma. Ha hideg van kell harisnya, ha nem, nem kell. A gyerkőcök sokkal jobban bírják a strapát, mint mi.

  Ilyen melegben pedig zokni nélkül szandi, vagy csak mezítláb.

 • 2007.06.12 13:54:33kiscica33

  Kisfiam bőre ekcémás egy kicsit így neki a gyerekorvos kifejezetten ellenezte a harisnyát, mondván, hogy nem szellőzik. Azt hiszem összesen kétszer volt rajta télen (na jó, nem volt hideg tél)

 • 2007.06.12 14:27:40fair

  Az én lányom sokat mászott, sőt, csak két térden közlekedett - egyenes háttal, mint egy pingvin -, de még úgy se kopott ki a térde az itthoni mászkálástól. Szerintem eléggé ki vannak párnázva a babák ott is... :)  (Viszont nála a szandál+mezítláb vízhólyagot eredményezett, úgyhogy a vékony, pici zokni nálunk kötelező.)

 • 2007.06.12 14:29:54hupli4

  Abszolút harisnyapárti vagyok, persze csak hidegben. Eleinte nem szerettem, de most már igen. Body fölé, hogy a derékrészt lehessen igazítani, ha gyűrődik, vagy mittudomén.

  Mostanában body, vagy vmi kisgatyó, a térde csupasz. Láthatóan nem zavarja, pedig időnként rendesen piros.

 • 2007.06.12 19:53:54kaposztalepke

  Nálam a gyerekeknek marha kényelmes volt a body+harisnya..ill egy csúszásgátlós zoknit mindig ráhúztam, a kövön ha már felálltak/jártak kellett.

  Most a kiscsajom 10hós, feláll, lépeget, de sokat négykézlábazik..itthon szőnyegpadló, kő, 1-2 küszöb..nyilván egyszál bodyban van ebben a melegben, nem hiszem, hogy gond, kicsit edződik:) A térdén látszik, hogy használja, de nem sebes, csak kicsit kék-zöld foltos..pontosabban enyhén barnás..a lábfején enm látok semmi gázt. Sztem nem vészes ez.

 • 2007.06.12 19:55:18opti

  Szerintem nincs dögösebb látvány mint egy husi babaláb valamilyen édes harisnyában. Én télen mindíg adtam a fiamra, body fölé, gatya alá. Ő is nyáron kezdett el mászni, melegben nem volt rajta semmi. Ha hidegebb volt, nadrágot adtam rá, nem csúszott föl. Ha valakinek mégis felcsúszna, néha lehet kapni cicanadrágot, vagy csak simán le kell vágni egy harisnya végét térd alatt és azt zoknival. Így nem is sül bele, de nem is baj, ha kint van egy kis husi a vádlinál.

 • 2007.06.12 20:24:17levendul

  éljen a harisnya!  persze ilyen melegben szerintem sem kell

  én badi fölé adom, a nagylányom viszont alá :)

 • 2007.06.13 09:03:53cseresznye

  Ha valahova elmegyünk,és a nagy melegben csak egy ruhácskába öltöztettem, akkor lapul egy kis piros pamutharisnya a táskámban, ha hűl az idő, gyorsan ráadom. Nem vágja agyon a csini szerelést, és kényelmesnek is tűnik, nem vág be, mint a zokni.

 • 2007.06.13 09:34:56diaz

  Szerintem egyáltalán nem néz ki idétlenül a body fölé a harisnya, sőt én nagyon édesnek találtam a lányomon. Mi bizony télen rendszeresen hordtuk, természetesen ilyen időben nem adnám rá. az én kislányom is csúszik-mászik, piros is a térde, de nem panaszkodik:-)

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta