SZÜLŐSÉG

Bezzeg az én gyerekem...

2007. június 4., hétfő 13:20

A Bezzeg Anyukát rém egyszerű felismerni. Bármit is mondasz neki a gyerekedről vagy a gyerekneveléssel kapcsolatban, azonnal közbevág és hosszasan ecseteli, hogy ő hogy csinálja és az ő gyereke hogyan viselkedik egy hasonló szituációban. Bezzeg.


Ha azt mondod, a gyerekedet 9 hónapig szoptattad, közli, hogy ő bezzeg másfél évig, és pont ez az ideális. Amikor büszkén újságolod, hogy másfél évesen megtette első lépéseit a lányod, kaján mosollyal az arcán jegyzi meg, hogy bezzeg az ő fia már egyévesen szaladt. Ugyanez a helyzet a beszéddel, a szobatisztasággal és az első fogak kibújásával. Ha kivételesen a te gyereked csinál valamit hamarabb, arra az a válasz, hogy mindegy, mert az ő gyereke műveli jó időben.

Ha azt mondod, végre szakítottál időt arra, hogy férjeddel kettesben tölts egy hétvégét, a reakciója az, hogy bezzeg ők mindig mindenhova viszik a gyereket, mert szerintük mocsok dolog otthon hagyni.

Ha azt mondod, a gyerekkel a Balcsira mentek nyaralni, közli, hogy ők a horvát/olasz tengerparton töltik a szabadságot, mert az jobb a gyereknek. Mikor halkan megjegyzed, hogy a te gyereked nem bírja a hosszú kocsiutat, rávágja, hogy bezzeg az ő örökmozgó gyereke imád autókázni.

A Bezzeg-gyerek a legszebb az oviban, ő az óvó nénik kedvence. A Bezzeg-gyerek alszik délutánonként, vagy ha nem, akkor is egy angyal, csendben rajzolgat. A Bezzeg-gyerek nem veszi el a játszótéren a homokozó vödröt a kislánytól, vagy ha igen, akkor határozott egyéniség.

A Bezzeg-gyerek másfél évesen késsel-villával eszik, nem válogatós. A Bezzeg-gyerek elpakolja maga után a játékokat és este könyörög, hogy hadd mehessen aludni. A Bezzeg-gyerek már kétévesen kívülről tudja a Halotti beszédet, háromévesen ezerig fejben végzi az alapműveleteket, hétévesen pedig három nyelven beszél.

A Bezzeg-anyuka pedig a világ legtökéletesebb mamája, aki mindig mindent jól csinál, minderre gyermeke az élő példa.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.07.17 13:36:14Kékfelhő

  legyen a forma 1, a politika és a gyereknevelés inkább...

 • 2007.07.17 13:38:56Leona

  Magam sem értem, miért érint ilyen érzékenyen.

  Alapból nem nagyon szokott feizgatni, ha kritizálnak. Eddig csak anyám akasztott ki, mikor közölte velem, hogy idegbeteg gyerekeket nevelek. Szomszéd néni, utcai hírmondó stb... beszólásoktól nem zakkanok meg. Valszeg az a baj, hogy barátoktól nem ezt várja az ember, és ami váratlanul ér, ráadásul hozzánk közel állótól, az jobban fáj.

 • 2007.07.17 13:43:51Leona

  Köszi, csajok a vigagsztaló szavakat.

  Asszem megyek, kicsit kreatívbiszbaszolni (a'la Tori), jó lesz a terápia zárására :)

  Mindenesetre máris jobb egy kicsit.

 • 2007.07.17 13:50:14Guruljka

  Kékfelhő igazad van ehez a 3-hoz már én is értek:-))))))))))))))))) A focihoz nem is konyítok:-))))))))))))))

 • 2007.07.17 13:52:22Kékfelhő

  én sem, bár ki tudja, a gyerek most focilázban ég

  múltkor a spanyol ligát néztük a sport1-en :)

 • 2007.07.17 14:41:57Alvomacko

  Leona: ne idegesítsd magad!

  Nálatok minden tök jó! :-)

  A lányok még tegnap este is emlegettek benneteket! És tegnap postára adtam egy csomó rajzot, amit Lilla rajzolt Ajsának (de még ne áruld el neki!).

  Hülyék meg mindig vannak, nem szabad velük foglalkozni.

  Persze ha finoman figyelmezteted, hogy te fürdetnél, akkor meg jön a "csináld csak nyugodtan, én addig elleszek itt a nettel". Elküldeni meg tényleg nem biztos, hogy jó ötlet, főleg ha munkakapcsolatotok is van vele.

  Ilyenkor nem marad más, mint hogy otthagyod és teszed a dolgod, hátha észreveszi magát. Vagy konspirálsz a férjeddel, hátha ő ki tudja tenni.

  Nálunk is volt ilyen eset, én elfelejtettem a meseolvasás után kijönni a gyerekszobából. :-)  Amúgy meg valszeg egy igazi barát nem kritizál! :-)

  Tehát legközelebb elkísérheted az ajtóig. :-)))

 • 2007.07.17 14:54:00marcangoló

  Leona, szerintem neveletlenség vendégségben szkájpolni. Mer' egy dolog megnézni a leveleid, ha mondjuk otthon nem tudod, vagy valamiért sürgős, de hosszasan válaszolni rá, aztán trécselni a barátnőiddel, az már milyen dolog? Nem azért ment, hogy beszélgessetek? Nekem anyukám azt tanította (mostanában ezek a dolgok igen előtérbe kerülnek, kezdve azzal, hogy mindenkinek köszönünk, akkor is, ha nem vagyunk jóban, de ez más tészta), hogy nem ér visszaélni a vendéglátók idejével, türelmével, kedvességével. És a legjobb barátokon és a szűk családon kívül 3 óra bőven elég mindenkiből....

  Amúgy majd enneagrammos szakmai tancsot szeretnék kérni bármelyik szakavatottól. Belefutottam ugyanis egy tipikus balhéba egy "kettessel"...

 • 2007.07.17 15:30:24Tish

  Alvomackó, de ismerős helyzet:)

  Mi is a meseolvasásig látjuk szívesen a vendéget, utána finoman, vagy ha nem veszi észre magát, nyomatékosabban jelezzük, hogy a család nyugovóra térne:)  Hozzám annó látogatóba jött a kolléganőm a pasijával. Otthon voltam veszélyeztetett terhesként, feküdnöm kellett. Persze nem akartam őket ebéd nélkül várni, ezért gyorsan összedobtam a csaj kedvencét (spenót), és csináltam mellé lasagne-t, hátha a pasija nem szereti a főzeléket.

  Nos elég nagy meglepetés ért!

  Beállítottak hozzám egy fél kilós trappistasajttal, hogy remélik van tojás-liszt-zsemlemorzsa itthon, mert ők inkább rántott sajtot ennének. Persze egy kis rízst és tartármártást is elfogadnának mellé.

  Azon kaptam magam, hogy ott állok a tűzhely mellett, és szédelegve sütöm a rohadt sajtjaikat. Cserébe végighallgathatom a jópofának szánt beszólásaikat, hogy "Hát, csak 8 pontot kapok a 10-ből, mert majonézt kapnak hozzá, nem tartárt!"

  Lassan ráeszméltem, hogy görcsöl a hasam a sok állástól, totál hülyének néznek, és bár tudják milyen állapotban vagyok, pofátlanul kihasználnak, sértegetnek.

  Bementem a szobába és szó szerint kivágtam őket sajtostól, félig főtt rizsestől!  Legközelebb már így invitáltam a vendégeket -Gyertek át, SZERETETTEL várunk, mert kaja nincs!:)

  Persze volt helyette rágcsálnivaló, innivaló:)

 • 2007.07.17 15:33:42Tjuca

  Tish!  Hogy ez mekkora gáz... :-)

  De Te jó voltál, ezaz, csak semmi cicó!

 • 2007.07.17 15:46:52Tish

  Tjuca,  :)

  Tapasztalatnak tökéletes volt! • 2007.07.17 17:14:47kaposztalepke

  Tish:ügyes voltál!

  bárcsak velem merne vki ilyennel próbálkozni ahhh!:))) de velem nem mernek:) ill. pont arra jutok mindig, hogy úgy ha jobban belegondolok barátom (akit barátnak hívok és nem haver meg ismerős meg munkatárs) annyi van, amennyit az egy kezemen meg tudok számolni, és egyetlen egy, akire igazán azt gondolom, hogy a legjobb, és tökéletesen teljesen mindig mindenben számíthatok rá..de a többi is -ugyan kevesen vannak- de olyanok, hogy nem lennének ennyire pofátlanok.

  Szerintem hasonló esetben az én reakcióm már a bejárati ajtóban az lett volna, hogy "van spenót meg lasagne, én nem vagyok olyan jól, hogy ma már többet főzzek, ha gondoljátok ott a konyha"..kikészíteném nekik az edényeket, aztán leülnék és beszélgetnék velük amíg csinálják (ha egyáltalán akarják).  Úgy általában sem nagyon vagyok hajlandó órákat a konyhában állni, ha vendégek vannak. Legfeljebb szendvicskészítés (de azt is igyexem inkább előre, és hűtőbe fólia alá vágni), vagy melegszendvics-készítés. Amúgy ha tudom, hogy vki kajaidőben, vagy hosszabb időre jön, akkor igyekszem olyat csinálni, amit előre lehet. Pl én tésztasalátát szoktam. Az húsfélével, zöldségekkel, sajttal majonézzel bőven jó főételnek is, laktató is, finom is, előtte nap meg lehet csinálni és hűtőbe dobni...és kekszek, ropi, ilyesmi..vagy esetleg még gyümölcssaláta. Ha vki kismamához kajálni megy, akkor az vessen magára, kap amit kap.

  Nomeg ha végre korombeli társaság jön, vagy ritkán látott ismerősök, meg hasonló, akkor velük szeretnék inkább lenni, meg beszélgetni...úgysem oylan egyszerű ez márcsak a gyerekek miatt is, nem kell még órákat konyhábanrobotolással megspékelni..  Főleg a gyerektelenek nem tudják elképzelni, hogy akár (problémás) terhesen, vagy akár pár hónapos gyerek/gyerekek mellett is milyen nehéz kvázi vendégváróra nagyjából összerendezni a lakást, meg kajával készülni. Vhogy töktermészetesnek veszik, hogy odamennek, és ki vannak szolgálva.

 • 2007.07.17 21:44:39Guruljka

  Tish, nálunk csak kissé távolabbi rokonok hiszik azt, hogy ez a Ritz...

  De azt én is utálom.

  Én már bevezettem, azt a szabályt, hogy nincs 1 nappal előbb bejelentem, hogy jövök. Olyankor amikor ezzel próbálkoznak megmondom, hogy sajnos nem jó..Én így védekezem, hogy ne kelljen 1 napra parkolópájára rakni a gyerekeket..

 • 2007.07.18 10:37:56Tish

  káposztalepke, utólag rájöttem, hogy olyan, de olyan hülye voltam! De annyira örültem, hogy végre valaki meglátogat több hét otthonlét után a kollégáim közül.

  Most már a barátaim is kizárólag szendvicseket kapnak, ha nagyon éhesek, és azt is a férjem készíti el:) Szóval nem vagyok konyhatündér:)

  Viszont ropi, keksz, üdítő, kávé és tea korlátlan mennyiségben fogyasztható:)  Guruljka, családi összejöveteleken majdnem mindig vendégek vagyunk, mert a házunk kicsi, nem fér el 40-50 rokon (és ez a szűk család!).

  A lányom szülinapját vendégforgásban szervezzük, átlag két nap alatt tud mindenki eljönni hozzánk. Ja, és ehhez hozzátartozik, hogy sok rokon utálja a másik ágat, ezért közöttük legalább három óra szünetet kell tartani. Jajj:)

 • 2007.07.18 12:11:23Leona

  Én szeretek készülni, ha olyan jön hozzám, akinek örülök. De pl. ha anyósomék jönnek, tiszta frászban vagyok. Nála tényleg mindig minden ragyog (még a lépcsőházat is kitakarítja, ha vendégek jönnek, és nemcsak felmosást takar ez). Na, ehhez képest nálunk akkora, de akkora a kupi meg a kosz még takarítás után is... De egyszerűen nem győzöm.

  Tish: nálunk is egy szülinap/névnap min. két alkalom. Mióta bejött a képbe a babazsúr, azóta három is akár. Megoldásom: egybevonok egy csomó mindent. (Több ember szülinapját, névnapját)  Alvómaci: megjött a csomag, volt nagy öröm, majd írok emilt is, ha kicsit több időm lesz...

 • 2007.07.18 12:12:25jidele

  mennyi idióta.Leona, nekem egy gyermektelen nagynéném van ilyen. Miért ezt, miért így, miért nem amúgy. Felsír a gyerek, kétségbeesve, nej-nej-nej, tudom, hogy ebbe nem alszik vissza, felugrom. Mire ő: hagyjad, biztos visszaalszik. Kicsit pikírten annyit mondtam, hogy ismerem a gyerekem, nem alszik vissza;)

  Tish, így is kell:D(de nekem csak a szám nagy)

  mindig izélgettem a nővérem, hogy a gyerekei milyen rossz alvók. Ha Dina 2percnél többet csúszik az aévással, már megkapom, hogy milyen szerencse, hogy a tiéd bezzeg jól alszik;) megérdemlem...

 • 2007.07.18 12:35:00Tish

  Leona, de jó volna egybevonni nálunk is! De kicsi lánykám mindenszentekkor született, és senkinek nincs akkor semmilye:( Nálunk januártól vannak a szüli- és névnapok augusztusig.  jidele, :)

  Visszakapod rendesen:)

 • 2007.07.18 13:31:41Leona

  Tish: ami az összevonást illeti, én abban nagyon laza vagyok. A gyerekek szülinapjához igazítom a miénket (még akkor is, ha esetleg több, mint egy hó a különbség...), a névnapokat meg lehet egy évben több időben is a naptár szerint. Így történt pl., hogy mivel az én névnapom júli 26., a Csengét nem az általánosan szokásos februári napon ünnepeljük, hanem a júli 24-i napon. Ráadásul a férjemét (aug.20) is belevonom ebbe. Így is bepaliznak néha. Tavaly pl. június első hétvégéjétől karácsonyig egyszer sem mentünk anyósomékhoz, mindig ők jöttek ide. Hááát, mit mondjak, a végére kissé besokalltam.

 • 2007.07.18 13:38:13jidele

  nálunk összcsaládilag mindig összevonva ünnepeltünk: volt egy őszi-téli, meg egy tavaszi-nyári kör.

 • 2007.07.18 14:02:08Tish

  Leona, nálunk mindenkinek ritka neve van, évente egy naptári napon ünnepelhető. Az enyém az utolsó augusztusban, a többieké februári, áprilisi.

  Ennél már csak a szülinapjaink bonyolultabbak, február 18, 20 és a lányunké november 1:) És a közelebbi családtagjaink, rokonaink mind január 14-től április 13-áig bezárólag születtek:) Totál deficit az első pár hónap, amit külön megédesít a vízöntő-halak-kos családtagok összecsapása.

  Valahogy nem is jelentkezek, hogy a következő összünnepet nálunk rendezzék:) Ilyenkor kész szerencse, hogy pici a házunk:))))

 • 2007.07.18 14:13:57Leona

  tényleg, a tágabb családra nálunk is ez van: évente egyet tart minden család. Olyankor én pl. anyósommal közösen készülök: mindketten csinálunk egy-egy sütit, meg egy-egy főbb fogást, és akkor van kínálat is, és mennyiségre is kevesebb jut egy főre (jelesül belefér a kaja a legnagyobb lábasaimba, amiből csak 3-4 van).

 • 2007.07.18 15:42:48Guruljka

  Nyertem én vagyok a legnagyobb balek, mert a férjem családjának összes ünepét Mi tartjuk meg! :-)))))  Na jó nem is vagyok nagy balek, mert ezt én nem is bánom. Szeretem a nagy családi összeröffeneteket. Ez az egész azért alakult így mert az én családom nagy ünneplős. Ha mi hazalátogatunk, apám összecsődíti az összes baranyai rokont (anyósómékat is)és mivel minden hónapra jut egy születés vagy egy névnap, vagy egy jó kis házasságiévforduló, akkor azt is megüljük. Nna ezt az ünneplős kedvet elkapták anyósomék is. Mivel itt él a párom nővére is (tehát itt van az összes gyerekük is, meg ugye a lényeg: a Szent Unokák) így itt szeretik ünnepelni a saját ünepeiket. Sógornőmék ketten laknak pici lakásban. Nálunk mégiscsak kényelmesebb:-))))) Úgyhogy ez lett a rendszer. De többek közt azért sem tragikus, mert anyósom konzultál velem, hogy hozzon-e valamit, vagy főzzön-e valamit stb. Hát az utómunkálatok terhelőek, de ki lehet bírni. Meg azt látom, hogy a gyerkeim annyira élvezik amikor itt vannak, hogy az valami csuda. Úgyhogy ha valami bosszantani kezdene, rájuk nézek, meghallgatom a vihogásukat és asszondom megérte. És mindig meg is köszönik, értékelik a melót. Úgyhogy így elvagyunk. Nálunk csak az egyszer-egyszer idelátogató nagynéni, unokateso bírnak megszólalni, hogy miért nincs presszókávé? Meg, hogy nem kicsi ez a lakás 2 gyerekkel? De Őket nem nagyon szoktuk meghívni... És különben is azt gondolom róluk: savanyú a szőlő

 • 2007.07.18 15:55:33Tish

  Guruljka, tiéd az érem:)  Nálunk az összevitatkozós, egymást bosszantós rokonok miatt nincs összünnep tartva. Inkább megyek máshová, ahonnan kényesebb szitu esetén hazamegyünk. De ha otthon vagyok, hová mennék?:)

  Bevallom balhé esetén nem tudnám -ismerve őket- jól kezelni a helyzetet és kiraknám a kedves rokonokat, amiből óriási balhé kerekedne! Inkább külön-külön több napot rászánva, elválasztva várom őket:)

 • 2007.07.18 15:58:14Tish

  Jézus Guruljka! Remélem nem értetted félre az első soromat, nem balekoztalak le, sőt!

  Jajj de hülye is tudok lenni néha!

 • 2007.07.18 16:01:41Tish

  Megyek szórok hamut a fejemre... és közben veszek fogalmazási leckéket...

 • 2007.07.18 16:10:56Guruljka

  Tish, ez pocsék lehet:-(((( Nálunk a szüleink időnként nélkülünk is összejönnek, hogy megbeszélhessék milyen zseniálisak az unokáik, akik persze azért ilyenek, mert tőlük olyan szuper génállományt örököltek:-)))))) De hogy ne tünjűnk már itt bezzeg familinek, van ám ennek hátulütője is. A generációs különbségekből adódó különvéleményüket szuperül erősítik, és egységes frontot alkotnak bizonyos kérdésben. Pl ha arról van szó, hogy miért nem engedem le a 2 gyereket hozzájuk szülőmentes nyaralásra. Na ilyenkor nem olyan jó ez jóviszony. Plusz vannak más rokonok, akik nem kedvelik egymást de szerencsére annyi IQ is van bennük, hogy ne kapjanak hajba.. Úgyhogy összeségében mázli. Ja és én időnként üvöltözős balhét rendezek a sógórnőmmel, de aztán kibékülünk. Pont, mint a gyerekek.. Ő ismertetett össze az Öccsével (kolleganők voltunk), úgyhogy szoktam neki mondani: "Te tehetsz róla" :-))))))))

 • 2007.07.18 16:13:18Guruljka

  Dehogy értettem félre:-)))))

 • 2007.07.18 16:38:41Tish

  Guruljka, nagy kő esett le a szívemről!:)  Nálunk sem IQnegatívak a rokonok külön-külön, de ha összejönnek, a legrosszabbat hozzák ki egymásból. Túlkiabálják a másikat, megy a -Ki ha én nem?!-, és persze a végére összevesznek valamin. Pl. tavaly apósom kórházba került, mert rosszul lett, stroke-ot kapott. Mostohaanyós bement hozzá, majd megkérte a rokonokat, hogy ne látogassák, mert a doki szerint nagyon kifárasztanák vele, most pihenésre van szüksége. Azt a vihart! Az apósom anyja nekiesett, hogy kinek tartja magát a menye? Nehogymár az anyja ne látogathassa meg, csak a felesége! Hogy képzeli ezt?!? Márpedig ő is bemegy, és állítsák meg, ha tudják!

  Egyedül a férjem nyitotta ki a száját, hogy ha Ő beteg lenne, és egy látogatót fogadhatna, csak a felesége állhatna az ágya mellett! Nem az anyja, apja, rokona, csak a felesége!

  Volt hatalmas balhé... még a mai napig is visszahalljuk.

 • 2007.07.18 17:03:14Guruljka

  OFF

  Repkedek, mert kialakult a kicsi én-tudata. Az előbb teszteltem és jó hogy ez a bezzeg topik, mert most iszonyú büszke vagok rá!!!

  ON  Ttish, értem a problémát. Általában akkor van így amikor a család tele van nagy kommunikátorokkal és önzetlen emberekkel. Szerncsére a mi családunkban lakozó kettő már olyannyira hargszik mindenkire, hogy senkivel nem is beszélnek. Egészségükre. Az apósom és az anyósom sincsenek jóban a tesvéreikkel, ezért én nagyon örülök, hogy ez a családi "hagyomány" most megszakadt. Ezért jó, hogy időnként leüvöltjük egymás haját a sógornőmmel, mert elszáll a gőz és megbékélünk. Már békés időszakunkban meg is beszéltük, hogy ezek szerint kettőnk közt ez így működik úgyhogy meg is békéltünk vele. Így nem lesz olyan mély a sérelem, hogy öri-hari legyen.

 • 2007.07.18 21:15:41jidele

  bezzeg z én gyerekemnek hugyuti fertőzése van és holnaptól vénásan antibiotikumot kap...:s

 • 2007.07.18 21:29:30szeszter

  jidele: szegény picúr :((( az antibiotikum mindig olyan gáz, főleg egy ekkorka kis embernél...

 • 2007.07.18 21:49:19Guruljka

  jidele:-(((((( nagyon sajnálom és gyors gyógyulást kívánok Neki!

 • 2007.07.18 21:59:00eszter

  Dinának gyors gyógyulást, Neked meg kitartást amíg szurkálják. :(( Sose felejtem el, amikor először láttam a gyerekem keservesen sírni a szuri miatt (2 hetesen vettek tőle vért, mert még mindig kacsa sárga volt). Úgy bőgtem, hogy csupa anyakönnyes lett a gyerek feje.

 • 2007.07.18 23:59:04Tori

  Szegény picur, gyors jobbulást neki! Neked meg sok-sok lelkierőt! Amikor az enyém a kórházban meglátta a tükörképét az ablakban, közölte, hogy "ott a Luca baba, nagyon beteg", na akkor kirohantam sírva a teremből és beküldtem a nővért, de amúgy meg tartottam magam, mert neki arra volt szüksége, hogy belőlem merítsen erőt. Ezt az erőt kívánom Neked is!

 • 2007.07.19 08:00:41Tish

  jidele, :-(

  Kitartást és erőt kívánok neked! A picinek pedig gyors gyógyulást!

 • 2007.07.19 08:07:48Tish

  Guruljka,:) Légy is büszke rá!:)

 • 2007.07.19 08:30:40Guruljka

  Tish, hát az is vagyok!!! Most viszont nagyon aggódóm érte, mert az oltása helyén orbitális méretű piros folt lett:-(((( és be is állt szegénykémnek a combja. A jó az, hogy nem fáj neki, mert egyáltalán nem zavarja. Jó kedvű és játszik. De az a folt tegnap óta nőtt. Tegnapelőtt volt a szuri... Úgyvolt, hogy tegnap jön a védőnő, vele akartam megnézetni, de nem bírt ideérni. Erősen gondolkodom egy negyven fokban dokihoz menetben.

  Tipp?

 • 2007.07.19 09:23:26Tish

  Guruljka, szerintem vidd el orvoshoz, már csak azért is, hogy megnyugodj!

  Ha épp nem rendel a dokitok, ambulánsan is ellátják, megnézik.

 • 2007.07.19 09:43:35Guruljka

  Próbálom felhívni...

 • 2007.07.19 09:52:04Guruljka

  Annyit mondott borogassam, és ha estig nem javul vagy lesz még valami tünete akkor menjek. Úgyhogy próbálkozom...

 • 2007.07.19 10:28:19Tish

  Guruljka, remélem semmi komoly baja nincs!  Próbálj pozitívan hozzáállni, most, hogy ilyen meleg van, külön jót fog neki esni egy kis hidegvizes borogatás:)

  Bocsi, de ma rajtam van a rózsaszín szemüvegem:)

 • 2007.07.19 10:32:04Leona

  tish: már tudom, mit fogok kérni a szülinapomra :)

 • 2007.07.19 10:48:36Tish

  Leona, én is a férjemtől kaptam;)

 • 2007.07.19 15:41:28jidele

  megjártok ungot-berket meg a HeimPált. A mai vizeletében nincs SEMMI, vettek vért is, tökéletes. Némileg érthetetlen, hogy a tegnapi vizelete vajh miért mutatott heveny hugyúti fertőzést...mindenesetre nem kellett semmit kapnia, itthon vagyunk, jövő héten vigyem kontrollra.

 • 2007.07.19 16:02:01Tish

  jidele, hál istennek!:)

 • 2007.07.19 16:03:33Tish

  Guruljka, Ti hogy vagytok? Szebb már az oltás helye?

 • 2007.07.19 17:53:07Guruljka

  Hát határeset. Kevésbé duzzadt, de még mindig nagyon piros. Kivárom a reggelt, de ha nem lesz látványos a javulás akkor holnap délelőtt viszem... Azért vagyok viszonylag nyugodt, mert közben tök jó hangulatban van, agyáltalán nem zavarja a dolog...

 • 2007.07.19 19:09:33boszor

  juj, most gondolkodóba ejtettetek: szingli/nemszingli gyermektelen csajokként szoktuk ám mondogatni kolléganő fiáról, hogy neveletlen...igaz csak magunk között.

  nem tudom, mondjatok véleményt: kisfiú 4-5 éves, anyuka mindig mindenre végtelen flegmasággal (legtöbbször nem megértő, inkább nemtörődöm türelemnek látszik) próbálja rábeszélni/lebeszélni róla. eredmény: kisfiú le se sz@rja. azt csinál, amit akar, akkor is ha netán veszélyes, és ettől mindenkinek viszket a tenyere a környéken. kolléganő baráti köréből másik kisfiú első osztályos, és nem tudtunk neki annyit elmagyarázni (kedvesen, türelemmel), hogy más labdáját ne rúgja ki az útra szándékosan többször egymásután, mert ráhajt az autó és kipukkad.

  ez most akkor neveletlen vagy nem? :)

 • 2007.07.20 07:37:55Tish

  Guruljka, remélem minden rendben a picivel!

 • 2007.07.20 09:34:54Guruljka

  Tish, igen!!! Olyannyira, hogy reggel már úgy kellett keresnem az oltás nyomát:-))))

 • 2007.07.20 09:54:21Tish

  Gurulka:))))

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta