Bezzeg az én gyerekem...

A Bezzeg Anyukát rém egyszerű felismerni. Bármit is mondasz neki a gyerekedről vagy a gyerekneveléssel kapcsolatban, azonnal közbevág és hosszasan ecseteli, hogy ő hogy csinálja és az ő gyereke hogyan viselkedik egy hasonló szituációban. Bezzeg.


Ha azt mondod, a gyerekedet 9 hónapig szoptattad, közli, hogy ő bezzeg másfél évig, és pont ez az ideális. Amikor büszkén újságolod, hogy másfél évesen megtette első lépéseit a lányod, kaján mosollyal az arcán jegyzi meg, hogy bezzeg az ő fia már egyévesen szaladt. Ugyanez a helyzet a beszéddel, a szobatisztasággal és az első fogak kibújásával. Ha kivételesen a te gyereked csinál valamit hamarabb, arra az a válasz, hogy mindegy, mert az ő gyereke műveli jó időben.

Ha azt mondod, végre szakítottál időt arra, hogy férjeddel kettesben tölts egy hétvégét, a reakciója az, hogy bezzeg ők mindig mindenhova viszik a gyereket, mert szerintük mocsok dolog otthon hagyni.

Ha azt mondod, a gyerekkel a Balcsira mentek nyaralni, közli, hogy ők a horvát/olasz tengerparton töltik a szabadságot, mert az jobb a gyereknek. Mikor halkan megjegyzed, hogy a te gyereked nem bírja a hosszú kocsiutat, rávágja, hogy bezzeg az ő örökmozgó gyereke imád autókázni.

A Bezzeg-gyerek a legszebb az oviban, ő az óvó nénik kedvence. A Bezzeg-gyerek alszik délutánonként, vagy ha nem, akkor is egy angyal, csendben rajzolgat. A Bezzeg-gyerek nem veszi el a játszótéren a homokozó vödröt a kislánytól, vagy ha igen, akkor határozott egyéniség.

A Bezzeg-gyerek másfél évesen késsel-villával eszik, nem válogatós. A Bezzeg-gyerek elpakolja maga után a játékokat és este könyörög, hogy hadd mehessen aludni. A Bezzeg-gyerek már kétévesen kívülről tudja a Halotti beszédet, háromévesen ezerig fejben végzi az alapműveleteket, hétévesen pedig három nyelven beszél.

A Bezzeg-anyuka pedig a világ legtökéletesebb mamája, aki mindig mindent jól csinál, minderre gyermeke az élő példa.
Oszd meg másokkal is!
Mustra