SZÜLŐSÉG

Átalakul a Schöpf-Merei Kórház

2007. május 5., szombat 09:46

Anyák napja alkalmából vasárnap egész napos rendezvényre várják az érdeklődő családokat a Schöpf-Merei kórház épülete előtti Bakáts téri Gesztenyés-udvarba. A néptáncbemutatóval, élő zenével, kézműves-udvarral, vásárral tarkított rendezvényen ingyenes szűrővizsgálatok is lesznek.A rendezvénnyel nyomatékosítani szeretnék, hogy a kórháznak van jövője, továbbra is fogad betegeket, igaz egészségbiztosítási finanszírozás nélkül, "kalkulált árlistával" - mondta el Szőnyi György projektvezető. A szülész-nőgyógyász elmondta, hogy továbbműködésükhöz megerősítést kaptak a jelenlegi tulajdonostól, a Fővárosi Önkormányzattól, hogy támogatják az intézmény vezetése által felvázolt terveket, írja az MTI.

A kórház 2005 óta kht.-ként működik, most a tulajdonosváltásra kerülhetne sor. Az új tulajdonos a kórház dolgozói által létrehozott Schöpf-Merei Kórház Menedzsment Kht. lesz, és a tervek szerint 3-4 hónapon belül befejeződhet az átalakulás - tette hozzá Szőnyi György.

Mint mondta: az "új" struktúrában 70 szülészeti-nőgyógyászati ággyal és 30 ágyas újszülött részleggel fogadhatná a pácienseket az intézmény. A betegforgalmi adatokról szólva elmondta: áprilisban 61 szülést vezettek le és több mint 180 műtétet végeztek el a Schöpf-Mereiben.

Az anyák napi rendezvény során kérhető ingyenes vizsgálatokról Szőnyi György elmondta: ultrahangos- és nőgyógyászati rákszűrésre, szexuális úton terjedő betegségek szűrésére, valamint kedvezményes négydimenziós ultrahang-vizsgálatra is lehetőség nyílik.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.05.06 14:05:13Hicudzsi

  Verkavera!

  Mindkét gyerkőcöt a Schöpfben szültem. A fiamat 2 éve a lányomat 3. Akkor még csak egy háromágyas nem fizetős babamama szoba volt, a többi mind fizetős vagy nem baba-mama azaz 3 óránként hordják ki a gyereket.

  8000 Ft az egyégyas baba-mama szoba - ez volt két éve. Csak kétágyast tudtam megfizetni és elég sokkönyörgésembe tellett, hogy hadd menjünk haza minál hamarabb. Pedig semmi okuk nem volt benntartani. Második gyerkőc, nem sárgult be és az anyatej itthon indult csak be igazán. A kórházban ANTSZ szabályok miatt ki kellett önteni a tejet + naponta elvitték a gyereket többször, hol vizitre, hol meg fürdetni stb.. pont mikor evett volna a kicsim.

  Most csak ez így hirtelen kibukott. Megyek vissza gyerekekhez .)  A külföldi szüléshez: a harmadikat valószínűleg itt kint fogom megszülni. Fizetek itteni tb-támogatást így minden ingyen van ami nem extra szolgáltatás. Meglátjuk majd hogy lesz, még egy-két évet várunk a kicsivel :)

 • 2007.05.06 14:18:44Memme

  P. eszter, az a helyzet, hogy

  1. megálmodtam, és annyira valóságos volt, hogy reggel kerestem - ezt már írtam régebben is - tehát ha lány lenne, akkor tuti, hogy zavar van a rendszerben :)

  2. NEM tudunk megegyezni lánynévben, úgyhogy MUSZÁJ fiúnak lennie :)

  Mind a ketten jól megvagyunk a nyelvvel,(mindketten magyarok vagyunk és tanuljuk szorgosan a norvégot) egy hónap múlva megyek középfokú nyelvvizsgázni. Hálaégnek nem ismerem az itteni kórházi és orvosi viszonyokat és amit nem ismerek, attól hajlamos vagyok félni. Azért hálaégnek, mert nem vagyok egy betegeskedő típus, ha meg mégis beüt a nátha, akkor sem rohanok Johnny-hoz.  Na és S.-t nincs szívem betuszkolni a szülőszobába, mert a kórházakban az ájulás kerülgeti, és a vért sem bírja :-) (ennek egy régebbi motorbaleset az oka) Az apróbb sérüléseim ellátja gond nélkül, de látom, hogy azért néha belesápad. Azt hiszem, OTT bent egyedül kell megoldanom mindent - legalábbis egyelőre így néz ki.

  A munkahelyeken egész másképp eresztik az apukákat szabadságra gyerekáldás esetén, mint otthon, azt hiszem, azzal nem lenne probléma.  Alvomacko, ha a te anyukád jönne, szerintem az sem lenne baj, de a sajátomnak meg S-ének mégiscsak jobban örülnék :-))) De azért köszi! :-))))) Az anyareptetés nem rossz gondolat :-)

 • 2007.05.06 14:35:11Alvomacko

  Memme: "Na és S.-t nincs szívem betuszkolni a szülőszobába"  Nos, nem hinném, hogy a te S-ed az én exemnél rosszabb lenne. Ő sem bírta a vért sohasem, inkább bezárkózott a fürdőszobába mintsem, hogy ellássa a vérző ujjamat, de a szülésnél ott volt. A fejemnél állt és hosszas nógatásra még a baba fejét is megnézte a lábam között és nem ájult el.

  Azért a szülésnél nem ömlik mindenfelé a vér és az apának nem fontos azt látnia. Amikor varrogattak, akkor a fejemnél állt, háttal az orvosnak. Végig bírta az egészet. De mi megegyeztünk előre, hogy bármikor kimehet, ha úgy érzi, hogy nem bírja és én nem fogom ezt sohasem a fejéhez vágni.

  A második szülést már élvezettel csinálta végig, de később egy vérvételen elájult. :-)

 • 2007.05.06 17:03:36rnagy8

  Nálunk is olvad a jég, a férjem a héten közölte: asszem szólhatsz anyukádnak, hogy mégis én megyek be veled szülni. Sose erőltettem, és most úgy örülök, hogy így döntött.  Azt viszont határozottan kijelentette, hogy anyukám nem jöhet az első hetekben segíteni, és főleg nem alhat ott. Azért majd ezt még átbeszéljük..., ha ő úgyis dolgozik (csak júli végétől lesz szabin), akkor nekem jólesne a segítség a legelején. És anyukám olyan jól tud segíteni, hogy azt sosem éreztem nyűgnek.

 • 2007.05.06 17:11:07Alvomacko

  rnagy8: ottalvás nálunk sem volt. Mindig addig voltak velem, míg az exférjem haza nem ért. Akkor mindig hazaindultak, egyikük sem akart maradni. Mert a család, az család.

  És reggel csak 8-9 óra felé jöttek.

  De olyan jó volt valakit magam körül tudni. Az elsőnél jó volt, hogy bármi baj lett volna, lett volna velem valaki (de nem volt!). A második gyereknél meg feltétlenül, mert amíg szoptattam a Nagy nem volt egyedül. Meg lementek vele sétálni, mert a Kicsit még nem lehetett utcára vinni. És ígí át is tudtuk hidalni az első hetek féltékenységét, mert volt aki a Nagyra is igénye szerint oda tudott figyelni.

 • 2007.05.06 17:11:21Memme

  Mivel még csak a tervezési fázisban vagyunk megállapodtunk abban, hogy ha tud, jön, ha nem, akkor kintmarad. Biztosan jó lenne, ha bent lenne, de ha rosszul van, akkor inkább csak teher, mint segítség. :-) ÉN tudom, hogy nem ömlik a vér és nem is kell látni, azt hiszem, a vér a kisebb probléma. Eszembejutott, hogy amikor a jobb térdem műtötték a sportkórházban (a ballik még hátra van!) nagyon nehezen tudott megmaradni. A "szagok" zavarták. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő :-)

 • 2007.05.06 17:19:43Csöre

  rnagy8: na ezt a férjem is kikötötte. Hogy a Nagyi csak akkor jöjjön, ha ő már visszamegy dolgozni (2 hét szabadságot vett ki). Aztán második otthontöltött nap után sírva hívtuk el telefonon, és attól kezdve hetekig a nagymamák főztek, meg vasaltak is.

 • 2007.05.06 17:22:00Memme

  Csöre, ezen mosolyogtam hangosan, ne haragudj... csak elképzeltem :-)))

 • 2007.05.06 17:26:59rnagy8

  Enyém párom sem a véres dolgoktól tart -azt mondja - hanem, hogy nem fog tetszeni a gyereke. Hallottatok már ilyet? :o)

  Mondjuk ismerősök babáinak első fotóin tényleg mindig elszörnyülködik, de szerintem a sajátnál nála is beindul azonnal az elfogultsági reflex, és gyönyörűnek fogja látni a kis vörös gyűrött képét.  Amaci: anyukám szerencsére busszal is csak egy órára lakik, és biztos bevállalja egy pár napig, hogy kijárjon. Kocsival gyorsabb lenne, de azt egyikünk sem szeretné, ha apukám is jönne. Na nálunk ő az a tipikus nagyon okos fajta, és szülni meg gyereket ellátni különösen jól tud. Bár már ő is annyira várja, és szeretne jönni, hogy nehéz lesz otthon tartani.

 • 2007.05.06 18:09:15Memme

  Na azok az első fényképek... azokon én is, miért kell sokkolni egy frissen kibújt gyerekkel? Mosás utáni képek jöhetnek, de aki még nem szült, az ilyen képeken elszörnyed, borzad... Volt kollégám küldött a gyerekről véres-izés képet. Nem elég, hogy szegény gyerek csúf, még emberre sem hasonlított szegény... aztán jött a köv. kör, mosva-vasalva (kb 2 óra telt el a születése után) és azon már egész kis helyes volt. Hát ennyit számít :-)

 • 2007.05.06 18:34:33Alvomacko

  Memme: én már szültem, de én sem szeretem a maszatos képeket. Nem is tudok velük mit kezdeni, nem tudom azt mondani, hogy "hűűű, de cuki", csak azt tudom kinyögni, hogy "aha".

  Nálunk hál istennek csak "vasalt" (ez nagyon tetszett) képek vannak. :-)))

 • 2007.05.06 19:37:32rnagy8

  Örülök, hogy nem csak az én férjem ilyen elfogulatlan. Már kezdtem aggódni.

  Lehet, hogy nekem sem a gyerekek voltak szépek, hanem maga születés ténye szépítette meg őket, amikor már én is nagyon akartam.

  De frissen mosott kép a miénkről is lesz.  Csöre, ez tetszett, szerintem abszolút kezdőként mi is így járunk majd.  Memme most láttam csak: istenke éltessen sokáig!! Anyukámnak is ma van, csak ő egy huszassal több.

 • 2007.05.06 20:08:31Memme

  Köszönöm szépen rnagy8 :-))

  És azt is, hogy megnyugatattaok, nem vagyok alien a pókerarcú "aha"-val :-))))

 • 2007.05.06 21:37:08p.eszter

  Én a sajátomat is csak "vasalva" láttam, mert ugye fogóval kapták ki, nem kapott levegőt sztegényke így gyorsan kellett vinni orr-száj-szívásra. Mire visszahozták, már egész kis édes volt, mégis azt mondtam neki, hogy "szia! milyen kis csúnya vagy, de azért nagyon szeretlek." Erre a dokim meg lecseszett, hogy "nahát anyuka, hogy mondhat ilyet, ez a legszebb baba a világon." Hehe, mostanra ténsleg az lett, na de annyira nem voltam elkábulva, hogy ne láttam volna a szememtől. :D

 • 2007.05.06 21:38:22p.eszter

  Memme! A megálmodás az jó. Kíváncsi vagyok, igaz lesz-e. Remélem, még akkor is itt leszünk. :)

 • 2007.05.07 01:33:32loszter

  Tudnatok estleg par infoval szolgalni, h mi mennyi 8 honapon at a terhesgondozasban, meg a szules? es mikor fizet az ember? alkalmankent vagy a vegen? :) Es van estleg itt valaki aki pont a Szonyi dokinal szul, szult, fog szulni? (fenti cikkben szereplo "projektvezeto")

 • 2007.05.07 09:06:42Pity

  Kár, hogy két konkrét esetet is hallotam, amikor a híres magánkórház Schöpf Mereiben, a kórházi tarifán túl az orvos még elkérte a maga és a szülésznő kb. 150 ezres tarifáját. Így már a Telkiben is majdnem lehet szülni. Ez szerintem a pofátlanság teteje.

 • 2007.05.07 09:32:05Alvomacko

  Ezt az egész rohadt paraszolvenciát meg kellene szüntetni.

  De nem lehet!

  És ebben mi, betegek is hibásak vagyunk. Mert ha az orvos nem mondja, akkor is odacsúsztatjuk a borítékot. Mert mi lesz, ha nem adjuk oda? Mi lenne? Semmi! Akkor is dolgozik tovább, akkor is köteles ellátni és bosszúból nem csinálhat műhibát, mert azzal a megélhetését kockáztatja. Ha meg a plusz pénzek nélkül nem tud megélni, akkor nem fog tovább praktizálni. Nem tud meghatni már a dolog. Én sem kapok semmiféle ellenszolgáltatást a fizetésemen kívül, mert végzem a munkám.  Egy csomóan már az elején megkérdezik a kórházi rendelésen, hogy doktor úr, mibe fog kerülni a szülés. Na, itt rontjuk el a dolgot. Mi a sz@rnak kell megkérdezni?

  Ha meg az orvos az első vizsgálatnál kijelenti, hogy ennyibe, meg ennyibe fog kerülni, akkor lehetne közölni, hogy ja, bocs, akkor keresek másik orvost. Ha már a 10. nő mondja vissza, akkor talán elgondolkodik, hogy valamit mégsem csinál jól.  Azért nem ártana belegondolni, hogy mennyit is keresnek havonta a szülésekkel.

  Ha csak napi egy szülés vezet le, 30*80.000 Ft az 2,4 M Ft. Ha ennek még a felét oda is adja a szülésznőnek, meg a kórháznak, akkor is nagyon sok! És valszeg nem 30 szülést vezet le egy hónapban!  Én, ha most szülnék, megkérdezném, hogy ÁFÁ-s számlát tud adni róla? Nem? Akkor viszlát!  Ha valaki meg ragaszkodik az ilyen pénzhajhász orvosához, az ne panaszkodjon, hanem fizessen. Mert a megalkuvásával hozzájárul a helyzet fenntartásához.  Most nagggggyon dühös vagyok! És most nem érdekel, ha köveket dobáltok rám. Mert mindig csak panaszkodunk, de a tevéshez gyávák vagyunk.  Ez olyan, mint amikor valaki panaszkodik, hogy kövér, de leül ebédelni, mert hát enni ugye azt kell és egy ebéd még nem a világ vége. De sok már igen!  Nnnnna, dolgozom.

 • 2007.05.07 09:48:06Pity

  Jaj istenem Alvómackó a szivemből szóltál. Eddig csak én voltam az ismerettségi körömben a leghangosabb és azen a cirka 300 ezres szülésen sem volt senki kiakadva rajtam kívül. Igaz. hogy aki egy szaros kórházban képes 300 ezret kicsengetni, az meg is érdemli.

  Igen elkényeztetjük a doktor urakat!!!!!!! A nők kuporgatják a pénzüket, hogy minél többet adhassanak, ahelyett, hogy a gyerekre költenék. A doktor úr meg Audit vesz a gyerekének balagásra. Ja és a legszebb, hogy én már többször éreztem azt, hogy státusz szimbólum az, hogy mennyit adsz az orvosnak.

 • 2007.05.07 09:53:42Tori

  Teljesen igazatok van, én is egyetértek elvben, bár őszintén bevallom, hogy amióta az első szülésemhez nem találtam ingyen levezető orvost, és a kórházi ügyeletes úgy megkínzott, ahogy életemben még soha senki, igazából felmerült bennem, hogy revideálom az idealizmusomat. Persze nekem könnyű ragaszkodni az elveimhez, a templom egere hozzám képest egy Krőzus. :))

 • 2007.05.07 10:01:36Alvomacko

  Pity: igen, a legnagyobb baj az, hogy megpróbáljuk túllicitálni egymást. Ha egy anyagilag rosszabb helyzetben lévő család kicsenget x ezer Ft-ot, akkor nekünk többet kell adni, mer hogy néz az ki, hogy mi nem adunk annyit.

  De ha a jobban élő fizet x összeget, akkor nekünk többet kell adni, hogy megmutassuk, hogy mi nem vagyunk csórók.  Ha már adunk, akkor annyit adjunk, amit jószívvel adni tudunk.

  De mindenhol ez van. Ha születésnapra, esküvőre hívnak, akkor mindenki azt latolgatja, hogy vajon a többiek mit és mennyiért fognak adni. Karácsonykor is megy a fegyverkezési verseny. Meg a ballagásnál is. Mindenki azt hiszi, hogy egy könyvet ciki odaadni az ünnepeltnek, mert az mégsem olyan drága. Mert mi van, ha a másik rokon egy MP3 lejátszót vesz vagy mittoménmit.

  Egymást hergeljük a fegyverkezési versenybe. Engem nem érdekelnek a többiek, én annyit adok, amennyit birok. Legfeljebb többet nem hívnak meg vagy ha úgy érzem, hogy kilógnék a sorból, akkor egyszerűen hárítom a meghívást.  Nálunk csak esküvőnél van az a szabály, hogy az ajéndék értéke kb. akkora, mint a mi vacsora költségünk (persze, ha meghívnak vacsira :-) ). Tehát, ha 4-en megyünk, akkor vagy 15-20e-t adunk, vagy annyiért veszünk ajándékot.

 • 2007.05.07 10:02:29Pity

  Én is bevallom, hogy miután a terhesség megállapításról sírva jöttem ki az Sztk-ban elmentem magánrendelésre.

  De tuti nem fogom megkérdezni előre, hogy mennyit kér, és ha kórházba kell menni UH-ra nem fogok adni agy vasat sem.

 • 2007.05.07 10:05:28Alvomacko

  Tori: nekem volt rossz tapasztalatom a fogadott orvosommal és jó az ügyeletes orvossal.

  Tehát nem lehet általánosítani, hogy a fogadott orvos 100% biztonság, kedvesség, komplikáció mentesség. És hiába érdeklődsz az orvosról, nem biztos, hogy a komplikációkkal rendelkező embereket találod meg. Egy sima szüléshez, mert tudjuk, hogy nem igazán szükséges orvos. Tehát hallhatsz sok szépet és jót az orvosodról, aztán mégis majdnem meghalhattok.

 • 2007.05.07 10:07:00Tori

  Én meg bunkó vagyok, mert húsvétkor kiraktam egy cetlit az ajtóra: "pénzt nem adunk". Nem is volt locsolónk...

 • 2007.05.07 10:34:24Tjuca

  Vasalt gyerek? Én kis csúcsfej békám az enyém volt, Kofa úgy tartotta, hogy csirkeszarral nem lehetett elhúzni az orrát. És mosás után készült fényképen is olyan, mintha nem csináltak volna vele semmit. Hogy nem tetszik? Ott nem a szépséget nézi az ember. És aki meg nem szült, az is tudja, hogy nem egy háromhónapos bújik ki, az csak a film. Na mindegy.  Fogadott orvos ne mondja meg, hogy mennyit adjak. A szülésznő sem. Maximálisan normális dokim a missed ab után nem kapott semmit, mert elfelejtettem, szülés után 30 e pénzt, plusz a békáról egy képet a hátulján köszi felirattal. Szülésznő 20-at. Mindketten megdolgoztak velem együtt, de ezt már párszor írtam, most nem fogom. A túllicitálást meg meg sem hallom. Anyu kolléganői csak annyit kérdeztek, hogy ennyi pénz után én még vissza merek menni (ők csak a szülésről tudnak)? Igen minimum kétszer! És a pasi maximálisan korrekt, gyanítom akkor is az lenne, ha nem kapott volna semmit. A barátnőmtől ikont kapott, külön megköszönte, nagyon örült neki. Na nem ragozom... Amúgy meg a 7-8 hónap alatt meg lehet ismerni, és körbe kell szaglászni. Ha az emberek 98%-a meg van elégedve, és hozzá megy a sokadik gyerekkel, meg nem lehet időpontot kapni belátható időn belül, az azért elárul valamit. Lehet szerencsém volt, de azért nem hiszem. Az orvosról egyébiránt könnyű megtudni, hogy mennyire hamar ránt szikét, mennyi ideig hagy beavatkozás nélkül vajúdni, kér-e pénzt a szülésért, szülés után csak az A3-as zsebét tartja, vagy te is érdekled, + a gyerek, netán még a szoptatás is érdekli, hogy megy-e... és a sok infó fényében kell dönteni.  Jidele!  És ezt a doki a második nap nem látta? Vagy nem vált le a placenta? A dokim minden nap megnézte a méhem. Akkor morogtam, mert hát erre vágytam legkevésbé, de a szomszéd ágyon is így járt a csaj, haza, aztán meg vissza, mert a doki szülés után csak köszönt, neki felszívódó varratai voltak. Úgyhogy nem morgok, inkább négy nap 3-3 perc unfincsi ellenőrzés, mint retur :-)  Csajok, ha másnap hazaengednek, akkor varratszedésre vissza? És a PKU? Meg koponya/hasi CT a csemeténél? A fenti dologról nem is beszélve.

 • 2007.05.07 10:40:59Hicudzsi

  Kétszer szültem a Szőnyinél. Nagyon jó doki, de iszonyatosan magas a tarifája.

  Figyelmes, kedves, jóképű és szereti a proramozott császárokat sajnos. Azokban külön nagyon profi, szép vágás, korrekt munka. Ha érdekel valami szívesen megírom :)

  Ja azóta otthagytam, a magas árak miatt meg amiatt mert megtudtam, hogy baromira nem kellett volna császárral szülnöm. Ezekkel a szülésekkel elvett tőlem valamit, egy nagyon fontos dolgot...

  Azóta eléggé haragszom rá---

 • 2007.05.07 10:48:17eszter

  Tjuca, ilyen CT dolog egyátalán nincs, max UH. De az sem kötelező, sőt, kb minden 4. csecsemős osztályon csinálják rutinszerűen. PKU lemegy még a szülés után.

 • 2007.05.07 10:54:33Tjuca

  Eszter!  Elírtam, UH. Szóval ez sem egységes? :-( Köszi a választ. :-) Szóval, akkor húzok haza, mint a vadlúd :-) Megnéztem a kiskönyvet a TBC-t adták a 4. napon, de azt meg gyanítom a házidoki is beadhatja. • 2007.05.07 11:12:51emma

  Volt fogadott orvosom, magánrendelésre jártam, ahol hetente 2-3 ezer forintot kért. Szülés után pedig nem fogadott el semmit, pedig császározott! NAgyon rendes doki, szeretek hozzá járni!

 • 2007.05.07 11:18:23thais

  Autómániás nagyfiam mindenhol egyfajta nagyon drága luxuskocsit keresett, s kijelentette, hogy ilyen kocsi nálunk, biztos, nem szaladgál szabadon. Tévedett, mikor bejött hozzáma kórházba meglátogatni, meglátta álma autóját a szülészeti korpusz bejárata előtt. Két hétig "szentségelt", hogy nem volt nála fényképezőgép. MIndez egy szülész-nőgyógyász autókája. Én elvből nem mentem magánrendelésre, pénzem sem nagyon lett volna rá. A Szabolcs utcában teljesen korrektan elláttak, s az ügyeletesnél szültem, két vérprofi orvosnál. Ha felfogadtam volna őket, nem keveset kellett volna fizetnem. Így ingyen megúsztam.

 • 2007.05.07 13:34:19petya a barátságos :)

  Csak hogy ne csak szidjak, a Schöpf-Mereiben az orvosok jók. Hálapénz gondok sem voltak, nem volt kialkudott tarifa, ránk bízta a döntést és nem tűnt rosszkedvűnek akko rsem, amikor a lehetőségeinkhez igazítottan nem kapott sokat. Sőt, előfordult, hogy a magánrendelésén hitelben voltunk mert éppen üres volt a pénztárcánk. Engem csak a kórházi körülmények zavarnak.

  Verkavera, amint a császár után lehetett, fizetős szobába mentünk, az jobb, de ott meg csak a látogatókkal közös liften hordhatod a gyereket vissza a nővérekhez, ha valamiért mégis úgy szeretnéd.

  Szültünk mi a MÁV-ban is, aztán az orvosunk miatt kerültünk a Schöpf-Mereibe, de a harmadikat inkább másnál, de megint a MÁV-ban, ég és föld.

 • 2007.05.07 13:59:42marcangoló

  Juca, varratszedés nem volt, de van felszívódó. PKU-ra visszavittük, BCG-t beadattuk. UH 6 hetes korig bárhol...

 • 2007.05.07 14:04:59druantia

  jidele 2007.05.05 23:16:10 Jidele: pavor nocturnus. Nálatok is fennforgás van?

 • 2007.05.07 14:07:06marcangoló

  Druantia, de nálatok mostanában nincs, ugye?

 • 2007.05.07 14:09:34druantia

  Marcangoló, köszönöm a kérdést. Á, amióta betojtam és elvittem eeg-re, azóta nem volt. Talán elnövi. Meg nem is horkol annyira mostanában. Lehet, hogy tényleg az orrmandulája miatt volt, arról meg azt hallottam, hogy pici gyerekeknél élettanilag nagyobb arányaiban, tehát később magától javulhat a helyzet. Mindegy, azért lekopogom, hogy most oké minden.

 • 2007.05.07 14:25:34lencsilany

  Előre is bocsánat, de csak petya65 hsz-ét olvastam, azért írok. Örülök, hogy Neked jók a tapasztalataid, én viszont épp azért hagytam ott évekkel ezelőtt ezt a kórházat, mert állati szemét volt az orvosom! Egyetemista lévén (a szerintem ingyenes) ambulanciára jártam a dokihoz, aki egyszercsak közölte, hogy beszélni akar velem (totál beparáztam, hogy valami komoly bajom van) és benyögte, hogy azért érezhetném, hogy itt is illik ám adni pénzt! Se köpni, se nyelni nem tudtam! Én hülye még elkezdtem szabadkozni, hogy ugye nincs keresetem, a szüleim nem tudnak támogatni, sőt, mire ő: ennyi pénzt biztosan szórakozásra is elköltök! Azt hittem, a pofám leszakad! Fogtam a pénztárcám, és a benne lévő pénzt, kb. 2200 forint volt nálam, mind leszámoltam neki, a vége már tíz- és húszforintosokban volt, és ő eltette!!! Én idióta meg csak bőgtem az utcán felháborodásomban, ahelyett, hogy feljelentettem volna! Most is irtó ideges lettem, ahogy írok erről, pedig már kb. 4 éve történt.

 • 2007.05.07 15:05:54marcangoló

  Duantia, azért ez nagyon jó! :-)

 • 2007.05.07 15:07:41Csöre

  lencsilány, hát ez tényleg vérlázító. Nekem szerencsés tapasztalataim voltak a Sch-ben, de nekünk csak a fejlődésneurológiára kellett mennünk, egyszer. Nyilván orvosa válogatja, de a helyedben én is jó nagy ívben kerültem volna el a továbbiakban. De tényleg nem értem, dokika nem gondolta, hogy a továbbiakban nem fog látni Téged? De igen, valószínűleg sejtette. Talán úgy okoskodott, hogy megritkítja az ingyenbetegeket? Szemét alak. Még azt is megkockáztatom, hogy esetleg közkinccsé tehetnéd a nevét, hogy más elkerülhesse még idejében... A dokinénim úgy intézi, hogy a várandós magánbetegeit az utolsó egy-másfél hónapban, amikor gyakran kell már felkeresni, kórházba rendeli be (hússzor elmondja, hogy akkor ugye jövő héttől a kórházban találkozunk), és ott már nem vár el pénzt (hiszen rendes munkaidejét tölti, és a kórházi cuccokat használja). Ez persze egy másik kórház... (És van itt olyan doki is, akinek a magánrendelésén x százalék kedvezmény jár diákigazolványra. Mellesleg az egyik legjobb a szakmában.)

 • 2007.05.07 15:16:30Csöre

  Tényleg, ebben a posztban talán nem annyira fura ötlet: kíváncsi lennék, hogy mostanában hol-mennyi a nőgyógyászdokik tarifája. Na nem a szülésé, mert arról már volt szó, hanem egy sima rendelésé (magánrendelőben). Érdekelne, hogy én mennyire fizetek sokat v. keveset. Neveket persze nem kell írni, csak a tendencia érdekes.  Én mindenesetre elkezdem (nem biztos, hogy mindenre pontosan emlékszem):

  terhesgondozás 1 alk. (általában, ha nincs gond, havonta kerül rá sor) UH nélkül 6000 Ft

  + UH-gal +1000 Ft (fényképet ad)

  rákszűrés 8000 Ft (na ebben nem vagyok bizti)

 • 2007.05.07 15:18:57Tori

  lencsilány, együttérzek. Nekem csak egyetlen ultrahangra kellett mennem Sch-be - háromszor, mert az első két alkalommal úgy megbántottak, hogy sírva rohantam el a doki ajtaja elől.

 • 2007.05.07 22:38:30lencsilany

  Csöre, az én orvosomnál minden vizit ugyanannyi: 8 ezer.

 • 2007.05.07 22:43:06marcangoló

  Csöre,

  terhesgondozás: (összesen 4 alkalom) 10 ezer,

  Uh: másnál, de rendelőn belül 9800 (a 4. alkalom kedvezményes),

  szülésznő: 6000 Ft (36. héttől hetente ctg).

 • 2007.05.07 22:47:54loszter

  Erdekel minden Hicudzsi!!!!!itt a cimem, ha privit irnal: eszter.lajta@gmail.com
  En utalok penzt adni, de ajandekot azert szivesen. pl adtam eddig kuujo tarasjatekot miutan megtudtam h a volt dokimnak 3 gyereke van. Szonyihez ugy kerultem, h egy orvos baratomat megkerdeztuk, h kihez kuldene a baratnojet, mert muteni kellett. Szoval neki koszonhetem, h lehet gyerekem, de aki felmetszene a hasam blikkre, annak en a torkat metszenem el, a nyelvet meg....aztanemjojat!
  Mindenkit kerek, nincs orvosom, akinek van egy nagytudasu, nagykarizmaju,nem penzehes dokija, jelezze. En elvileg Bp Peterfy S. utcahoz tartozom, de oda felek menni. vagy? hat minden a dokin mulik, erdekelne, h van e ott is valaki, aki nagyon ugyes, jol kepzett, elfogadhato modoru, ha lehet?(mielott sirva rohanok el)

 • 2007.05.07 22:47:56loszter

  Erdekel minden Hicudzsi!!!!!itt a cimem, ha privit irnal: eszter.lajta@gmail.com
  En utalok penzt adni, de ajandekot azert szivesen. pl adtam eddig kuujo tarasjatekot miutan megtudtam h a volt dokimnak 3 gyereke van. Szonyihez ugy kerultem, h egy orvos baratomat megkerdeztuk, h kihez kuldene a baratnojet, mert muteni kellett. Szoval neki koszonhetem, h lehet gyerekem, de aki felmetszene a hasam blikkre, annak en a torkat metszenem el, a nyelvet meg....aztanemjojat!
  Mindenkit kerek, nincs orvosom, akinek van egy nagytudasu, nagykarizmaju,nem penzehes dokija, jelezze. En elvileg Bp Peterfy S. utcahoz tartozom, de oda felek menni. vagy? hat minden a dokin mulik, erdekelne, h van e ott is valaki, aki nagyon ugyes, jol kepzett, elfogadhato modoru, ha lehet?(mielott sirva rohanok el)

 • 2007.05.07 23:16:34szanna

  Az én drága doktorom megkérdezte, hogy akarok-e magánrendelésre járni, mikor megfogadtam. Mondtam neki, hogy nem szeretnék bejárni Pestre. Azt mondta oké. 0, azaz nulla forintért ugyanazt az ellátást, gondoskodást kaptam, mint azok akik fizettek. Az egyik barátosném, aki járt már a magánrendelésen (rákszűrésen, még nincs babája) úgy emlékszem 2000 Ft körül fizetett.

  A szülés után két puszit kért, mi azért adtunk neki 50000-t mert tényleg hálásak voltunk. És volt miért: 9 órán keresztül volt velünk. Ha kellett masszírozta a lábam, bátorított, minden úgy történt, ahogy nekem jó volt. Velünk aggódott később a PKU miatt, szóval a következőt is nála szülném,, ha tudnám, hogy hova kell utána mennem, mivel megszüntették azt a szülészetet, ahol dolgozott.

 • 2007.05.07 23:37:08lencsilany

  szanna, olyan jó volt olvasni a beszámolódat! Sajnos csak nagyon kevés ilyen nőgyógyász van:(

 • 2007.05.08 00:07:34loszter

  Na, iwiw-en is beinditottam a keresest, elkuldtem a maximalista es karizmatikus anyaismeroseimnek a segelykialtasomat.... akkor irjam ide, ha van szuperdoki, nemlehuzos, nemcskazertis-kikapoma babadat-idejekoran? 3 hetem van megtalalni!

 • 2007.05.08 07:56:49rnagy8

  Vidék/Fehérvár: nagyon egységesnek tűnnek az árak, szerintem a dokik összebeszéltek.

  Terhesgondozás 5000Ft/alkalom (és szigorúan havonta, lassan betelik a kiskönyvem)

  +Uh 2000FT (ha csak uh külön az 4K)

  Receptfelírás 500ft, szerintem ez a leggázabb, mert szó szerint 20 másodpercet vagy bent.

  Szülésznőt a bizonytalan helyzet miatt nem választok, de ha ügyeletesnél szülök, mert mégsem lehet a választott dokinál, akkor ő is csak a fizetéséért fogja csinálni.

 • 2007.05.10 12:44:28zsebi

  loszter, bármelyik kh-ban jó a doki? Akinél én szültem, ő az I-es Nőin található, nem lehúzós, nem gyerekkikapós, odafigyelő, emberből levő orvos. Ha érdekel több info, szólj!

 • 2007.05.17 13:21:14Kornélia:Lia

  A Schöpf-Merei kórházról csakis jót tudok írni. Ott szűltem Dávid fiamat, igaz 14 évvel ezelőtt.A lányomat is ott terveztem, hogy megszülöm, ugyannannál az orvosnál, de a lányom másként döntött... Szívvel-lélekkel dolgoznak ott, kedvesek, s minden , ami kell egy várandós anyának.Dr.Ferenczi -t mindenkinek csak ajánlani tudom...

  Remélem nem záratja be a kormány.Talán valaki szemet vetett az épületre?De ez egy másik tészta.

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta