SZÜLŐSÉG

Vécéülőkébe szorult a kisfiú

2007. április 26., csütörtök 12:45

Az ember, ha a gyerekéről van szó, sosem lehet elég óvatos. Szinte a környezet minden eleme potenciális veszélyforrás egy totyogónak. Hiába a sok figyelmeztetés, a sajtó állandóan tele van gyerekbalesetekkel. A legutóbbi történetet a BBC-n olvastam, szerencsére nem véres, mindazonáltal elgondolkoztató.


A tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a vécéülőke fogságából azt a két és fél éves brit kisfiút, aki nem rendeltetésszerűen használta az eszközt: a gyerekméretű ülőkét ugyanis a fejére húzta, írja a BBC. Az édesanya hiába próbálta megszabadítani gyermekét a kényszergallértól, sehogyan sem sikerült neki, ezért elsétáltak a legközelebbi tűzoltó állomásra és segítséget kértek. A tűzoltók mosogatószert kentek a gyerek fejére és füleire, majd a csúszós bőrről néhány másodperc alatt leszedték az oda nem illő tárgyat.

Anyósom is szolgált egy hasonló történettel, nagyobbik fia kisgyerekként az erkélykorlát rácsai között dugta ki a fejét, amely szintén beszorult. A gyerek borzasztóan megijedt és üvöltött, ahogy a torkán kifért. Nagy nehezen végül sikerült kiszabadítani a rácsok közül, de ezt az esetet sosem felejtik el.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.04.26 13:12:05hanyattka

  Basszus!Ugyan ez történt velem.Én az utcán szorultam be a korlát közé (gyerekként). Befele ment, de kifele fennakadtak a füleim. Úgy ordítottam, mint a sakál, anyu nagyon megíjedt, sosem felejti el, azt mondta. Nekem egy izompacsirta segített, szétfeszítette pár milire a rácsot. Azóta többedszer csalódtam kellemesen a kigyúrtakba. :-)
  A WC ülőke mókás sztori így olvasva, de ha az én gyerekem vísítana ettől, biztos a hajamat kitépném az ijedségtől.

 • 2007.04.26 13:13:15hanyattka

  Ja! Amúgy lehet, hogy 1 liter étolajat öntöttem volna a gyerek fejére. Aztán jó lett volna lepucolni, de a cél érdekében mindent!:-)

 • 2007.04.26 14:54:18kandi

  Én kiskoromban a ruhaszárító rúdjai közé szorultam be. Tesómmal azt játszottuk, hogy házat építünk nekem, beleálltam, ő felhúzta a harmónikaszerű szárítót. Aztán két rúd között kidugtam a fejemet, mondván itt az ablak, integessek ki rajta. Onnantól kezdve meg sem bírtam mozdulni. A nagymamám vigyázott ránk, mikor meglátott szegény majdnem rosszul lett. Már az utcáról akart segítséget hívni, amikor végre sikerült valahogyan kiszíbadítania. Hát ezt én sem fogom soha elfelejteni.:)

 • 2007.04.26 16:27:30szepi79 - Harciteknős idomár

  én kiskoromban a nagyi WCjébe szorultam be; otthon nem volt kulcs az ajtóban, a nagyinál volt. elforgattam.

  kattant.

  tetszett.

  játszottam vele picit.

  aztán kiesett, és nem tudtam visszarakni. természetesen becsukva. na, akkor nagyon megijedtem, de a sok (szintén rémült) felnőtt a túloldalról elmagyarázta, mit kell csináljak. :)

 • 2007.04.26 17:32:11szanna

  Szepi! Ugyanez történt az unokahúgommal. A kicsilány az anyukája munkahelyén zárta be magát. Vagy negyedóra is eltelt, mire megtalálták. Azóta olyan klausztrofóbiás, hogy pszichológushoz kellett vinni. Kb. 7-8 hónapja történt mindez, azóta sincs teljesen rendben.

 • 2007.04.27 10:10:46szepi79 - Harciteknős idomár

  nálam egyből tudták, hol vagyok. egyébként (nem tudom, azóta-e) én is picit klausztrofóbiás vagyok. szerencsére nagyon ritkán jön rám.  egyszer például sátorozás közben azt álmodtam, hogy épp egy árokban vagyok, és dől rám a föld. na ekkor felébredtem, és muszáj volt kimenekülnöm a szabad ég alá, ott is aludtam tovább.

 • 2007.04.28 11:19:01csirimiri

  Nálunk a vendég szorult a WC-be a minap! :-)

 • 2007.05.01 18:39:27eszter

  én kétszer is kidugtam a fejem a korlát rácsai között....ugyan ott. Nálunk is locsolták a szappanos vizet. Anyukám közben oktatott, hogy az ember általában más hibájából szokott tanulni (ugyanis először a nővérem feje szorult be, félévre rá az enyém, aztán megint megpróbáltam), de hogy a sajátjából se tanuljon, arra már nem talál szavakat. Emlékszem, hogy nem is üvöltöttem, ők meg nagyanyámmal locsolgatták a szappanos vizet. Hiába, 26-27 éve nem volt még EU szabvány a korlátokra. (most 30 vagyok :))

 • 2007.05.01 18:51:50Csöre

  Én meg galagonybogyót dugtam az orromba. Tök jó, épp passzentos volt, én próbálgattam berak-kihúz-berak-kihúz-berak... aztán úgymaradt. Szüleim nagyon megijedtek, vittek rögtön kórházba, ott meg csak mosolyogtak. Mint utóbb kortársaimtól megtudtam, majdnem mindenki dugott valamit egykor az orrába. Kavicsot, babszemet, mazsolát - kinek mi jött... A galagonya legalább egy kicsit eredeti.

 • 2007.05.01 19:03:23eszter

  jaja, a galagonya eredeti, én síma gyöngyöt nyomtam tövi....öööööööööö.....2X

 • 2007.05.01 19:24:41jidele

  én is beszorultam a wc-be. én is klausztrofóbiás vagyok.

 • 2007.05.02 09:36:40lekr

  ha-ha, orrbadugós horror-sztori:
  mikor 5 évesen kórházban voltam az 5. skarlátommal(!) volt ott egy kisgyerek, akinek megoperálták az orrát a szeméig, mert feldugott egy babszemet az orrába magasra, nem mert szólni a szüleinek, az meg kicsírázott meg gyökeret növesztett. Kemény, mi?!

 • 2007.05.02 09:56:00jidele

  uram atyám...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta