SZÜLŐSÉG

Újra kifut az abortuszhajó

2007. április 23., hétfő 08:25

A hágai egészségügyi minisztérium szombaton bejelentette, hogy ismét engedélyezi a Woman on Waves (Nők a hullámokon) holland szervezet úszó abortuszklinikájának működését a nemzetközi vizeken.


A mostani döntés a holland kormány 2004 óta érvényben lévő tilalmát érvényteleníti, miszerint az "abortuszhajó" nem futhat ki a nyílt tengerre - közölte Lilian Jansen, a minisztérium szóvivője.

A Hollandiában bejegyzett "abortuszhajó" rendszerint olyan országokat szemel ki úticélul, amelyekben nagyon szigorú abortusztörvény van érvényben. Fedélzetére vesz olyan nőket, akik nem kívánt terhességüktől szeretnének megszabadulni, kihajózik velük nemzetközi vizekre, és a szükséges vizsgálatok után a hajó orvosai azoknak, akiknél ez lehetséges, abortusztablettát adnak be művi vetélés előidézésére, majd a hajó visszaviszi őket az adott ország kikötőjébe, írja az MTI.

A terhességmegszakítást ellenzők heves tiltakozása mellett 2001-ben Írországban, 2003-ban Lengyelországban és 2004-ben Portugáliában kötött ki. (Ez utóbbi országban éppen ebben a hónapban engedélyezték az abortuszt a terhesség 10. hetéig.)

A 2004-ben hozott tiltó rendelkezés alapján a hajó nem távolodhatott el 25 kilométernél messzebbre az amszterdami kórháztól, amellyel a holland nőszervezet együttműködési megállapodást kötött, ez pedig kizárt mindenféle nemzetközi akciót.

A holland államtanács tavaly megsemmisítette ezt a korlátozást és az egészségügyi minisztérium új döntése ennek eredményeként született meg. A minisztérium engedélyezte, hogy a hajón - a liberális holland törvényeket alkalmazva - a terhesség 7. hetéig abortusztablettával idézzék elő a művi vetélést, de terhességmegszakító műtétet nem végezhetnek fedélzetén.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.04.23 12:08:25lencsilany

  Leona, köszönöm, már meg is néztem őket! Irtó cuki Dina baba!

 • 2007.04.23 12:10:47marcangoló

  Nekem mázlim volt, a védőnő eddig mindig rendbe érkezett. Igaz, úgy kezdődik a nap, hogy porszívózok, mosogatok, felmosok. Azért a fürdőszoba nem mindig kifogástalan. :-(
  Szigethalmon az idő remek, meleg van, igazi motorozós idő. Ki is használtuk. Boltban is jártunk, ma pardicsomleves lesz és palacsinta. A hétvégén ugyanazt csináltuk, mint egyéb napokon, csak néha apa is itt volt. :-)

 • 2007.04.23 12:14:05lencsilany

  Én meg alig várom, hogy felébredjen a kislányom és végre kimozduljunk mi is! Mondjuk először a postára kell mennünk, feladni az adóbevallásomat:(

 • 2007.04.23 12:15:14marcangoló

  A mi védőnőnk jó fej, középkorú, és nagyon szoptatáspárti. (Mondjuk engem nem kell győzködnie.) Egy fél évig nem sikerült látnia a fiam, mert alvás időben jött. Szegénynek iszonyú sok dolga van, mert az egész városra vannak ketten, és gyerek meg rengeteg. Pl. csak decemberben heten szültünk.

 • 2007.04.23 12:16:48lencsilany

  marcangoló, most már engem sem tudna úgy "rajtakapni" a védőnő, de ez még az első pár hétben volt, amikor örültem, ha visszaalhatok egy kicsit még délelőtt, és kb. délben jutottam odáig, hogy lezuhanyozzam, beágyazzak stb. Persze második (harmadik stb.) babánál ez már nyilván másként alakul:)

 • 2007.04.23 12:22:25marcangoló

  Az első hetekben, a zuram volt izzítva minden reggel. :-) De utálta, szegény. :-D

 • 2007.04.23 12:26:43druantia

  Lencsilány, nekem volt, hogy délben tudtam csak lezuhanyozni. Igaz, akkor még a Peti kis fostos volt, folyton szopizni akart meg bőgött. Most csak belerakom a bébikompba (csak erre használom), aztán adok a tisztaságnak :-).  Én bírom a mi védőnőnket, igaz, hogy érdemi tanácsot még nem nagyon kaptam tőle, meg soha nincs túl sok ideje, és (szerencsére) nem is az a bűbájoskodó fajta. Általában ő is akkor jön, amikor alszik a gyerek, nem is veti le még a kabátját sem, leül az ágy szélére, mond két szót, én is mondok kettőt, és már húz is el. Mondjuk, nálunk eddig nem volt különösebb gond, meg én úgyis kérdezek, ha valami nem tiszta. Az egészet le tudjuk játszani pár perc alatt. De a Petihez mindig nagyon kedves, és a Peti is nagyon szereti őt.  Nálunk havonta van tanácsadás, most is leviszem a bébit, megmérik a súlyát. Kíváncsi vagyok, mekkora, mert így kézben már marha nehéz. Azt mondta az ortopéd orvos (szétment a csípőm a szülésnél), hogy ne emelgessem. Na de akkor mit csináljak? Rugdossam odébb?

 • 2007.04.23 12:31:30Alvomacko

  druantia: kérd meg szépen, hogy fáradjon odébb vagy netán másszon be az etetőszékébe. :-)

 • 2007.04.23 12:34:06druantia

  :-))

 • 2007.04.23 13:07:40a:a

  p .eszter: off offja: ha azt mondom, hogy cefzil, bal fül, második hét, Te biztosan átérzed a helyzetem..
  Peti sarka meggyógyult?

 • 2007.04.23 13:16:01Alvomacko

  a:a : gyerkőcnek?

 • 2007.04.23 13:18:14a:a

  igen.

 • 2007.04.23 13:21:34Alvomacko

  a:a : Sokszor van neki? Diagnózisotok van?

 • 2007.04.23 13:29:25Timimimi

  Én Védőnő vagyok Lencsilány, és Alvómackónak igaza van abban, hogy vszinűleg azért váratlanul megy a védönő mert nem igazán futja a keret a telefonos egyeztetésre, és én se szeretem előre megmondani hogy legközelebb mire vagyok várható mert legtöbbször közbejött valami. De ha téged zavar a váratlan látogatás szólj nyugodtan neki szerintem. És ha magamból indulok ki nem hiszem hogy érdekli a rendetlenség, mivel tényleg a gyerek miatt megy, és nem azért hogy a renddel foglalkozzon, legalábbis remélem. Különben nálam sincs mindig az a patikarend, sőt talán sose(2 fiu mellett), így én aztán végkép nem szoktam másnál azt figyelni hogy mekora rend van, mondjuk a kosz az más.

 • 2007.04.23 13:42:45Timimimi

  És hozzám is akkor jön a védőnő amikor eszméletlen nagy kupi van.:)

 • 2007.04.23 13:44:27katjana

  engem momentán az a téma érdekelne leginkább, h a szoptatás tényleges befejezése és a tej elapadása/fogyása után meddig termel még akár 1 csepp tejet is a mell?

  én 9 hónapja nem szoptatok már, de ha megnyomom a mellbimbóm, mindkettőből előjön még 1 csepp.

  azért kérdezem,mert állítólag ezért össze-vissza még a menstruációm és ezért nem megy vissza E-ről a régi C-re a cicim...

  54 kilóhoz ez nem olyan kafa :(((

 • 2007.04.23 13:48:03a:a

  katjana: nem vicc, lehet, hogy így maradtál. Én pl. másfél évvel a szoptatás befejezése után is tejeltem.  Alomacko: az orrmandulája nagy volt, már ki is vették. Legújabb elképzelés, hogy talán allergiás lesz majd, illetve az csak később jön ki, de a nyálkahártyái márérzékenyebbek az átalgnál.

 • 2007.04.23 13:51:07Alvomacko

  a:a : a hallása nem romlott?

 • 2007.04.23 13:52:42a:a

  Alvomacko: szerencsére nem.

 • 2007.04.23 13:53:34marcangoló

  Timimimi, a védőnőknek is van védőnőjük? :-) Az olyan lehet, mint a fodrász fodrásza? És milyen tanácsokat ad? :-)

  Katjana, én 40 napot tudok, de az az utolsó fejéstől, szopitól számítva. Nem tudom, hogy ha az ember megnézi, hogy van-e még teje, akkor újra kezdődik-e a számolás? ;-)

 • 2007.04.23 14:07:05kaposztalepke

  na, ha már helyzetjelentés-topic lett (amivel egyébként egyetértek, elég volt az abortuszból)..  3évesmúlt Danifiam ma lázasan ébredt, 38.5, kihívtam a doktornénit (férjuram hajnaltól dolg, én meg nem akartam a 9hónapos kiscsajt is becipelni a beteg gyerekek közé), kaptunk antibiotikumot (2 hete nem bírt kivásni a náthából, de eddig csak takony volt), próbálom rádumálni, hogy legalább igyon, ha már nem eszik:((( Amúgy ha kinézek, IX.ker, 5.emelet, süt a nap, a szomszédban lakó rokonunk (akit megkértem, hogy hozza el a gyógyszereket a patikából) szerint nagyon meleg van, jó idő, idebent megfagyunk. Épphogy nincs 20 fok, tegnap 18 volt..oylan fekvésű a lakás, hogy soha (este 6 után) nem süt ide a nap, így holt hidegek a falak meg minden, fűtés már nincs, éjszakára bekapcsoltam a gyerekeknek az elektromos radiátort (így az 50nm-re 20eFt-os távhőhöz még fizethetem majd a villanyszámlát)..szóval kint meleg, bent hideg, kissrácnál láz..a mai termés..  jah, és vajbabfőzelék virslivel, frissen sült teljes kiőrlésű kefírrel turbózott kenyér..:)  védőnéni-téma: a mienk középkorú, és nagyon aranyos. Segít ha kell, de nem okoskodik feleslegesen, gyakorlatias is. És tényleg nem csinálnak problémát a "rendből"..úgyis minden normális ember tudja, hogy egy lakásban, ahol élnek is az emberek, nem múzeumnak használják, főleg gyerekkel/gyerekekkel igenis mindig lesz némi mosnivaló vagy száradó cucc itt-ott, főzünk, meg mindenféle dolgaink is vannak így mi sem leszünk tiptop fullsminkben belőtt frizuval itthon. Amikor tényleg egyszer úgy esett be a védőnéni, hogy előtte napokban átrendeztük a lakást (a két gyerek mellett nem lehetett egyszerre egésznapos melókkal gyorsan végezni, hanme mindig picit csináltunk, így egy hétig felfordulás volt), akkor tényleg őskáosz volt, mentegetőztem, és helyből mondta, hogy ugyan, nem érdekes, tényleg a gyerekeket nézi...

  Egy időben volt olyan, hogy nyáron sokat csavarogtam a nagyobbik gyerkőccel (a kicsi még csak távoli tervként létezett:) ), sokszor keresett minket és nem voltunk itthon. Akkor úgy szóba került az előre telefonálás dolog, én helyből úgy gondoltam, hogy nekik biztosan feladatuk, hogy úgy jöjjenek, hogy ne készüljünk rájuk, hanem váratlanul..de rögtön mondta, hogy nem-nem, illetve általában nem, esetleg egyes szélsőséges családoknál, ahol tényleg felmerül, hogy gond van, de többnyire nem..egyszerűen csak piszkálják őket a telefonszámlával. És nekünk is pl nincs vezetékes telefonunk, a mobilt hívniuk drága. Mondjuk az má rcsak magánvélemény, hogy szerintem ha kiszoroznánk/osztanánk, hogy Ő hányszor feleslegesen sétál mennyit, az mennyi idő, és a munkabérével számolva az mennyi pénz, akkor lehet, hogy olcsóbb a telefon. Dehát ismerjük a szemléletet, "a fizuja, munkaideje úgyis annyi, amennyi", a telefon "pluszban" lenne, így "olcsóbb"...az, hogy persze csinálhatna értelmes dolgot a felesleges séta helyett, ami gyakorlatilag megintcsak megtérülés lenne...no, mindegy..  lényeg, hogy köszönet minden segítőkész, értelmes jófej védőnéninek, szerintem sokat tudnak segíteni, és jó, hogy vannak..

 • 2007.04.23 14:08:41katjana

  marcangoló :D

  sztem nem, mert hónapokig eszembe se jutott megnézni. de most már elmúlhatna...

  mikor fog???....

  és ha újra terhes leszek, akkor E-ből G lesz? :(((((

 • 2007.04.23 14:10:32a:a

  katjana: nekem a tej ellenére visszaállt az eredeti méretre, mondjuk most megint óóóóóóóriási...

 • 2007.04.23 14:10:54Timimimi

  Marcangoló van, legtöbbször inkább csak beszélgetünk más dolgokról, bár van amiben bizonytalan vagyok, mert a saját gyerek más, otthon nem mindig jut eszembe mi lenne a legjobb megoldás, kivülálóként okosabb az ember. Tejtermelés meg mindenkinek máskor szünik meg bár 9 hónap kicsit már soknak tűnik, lehet hogy beszélned kéne a nőgyógyászoddal.

 • 2007.04.23 14:11:32a:a

  káposztalepke: frissen sült teljes kiőrlésű kefírrel turbózott kenyér? sk, vagy vetted?

 • 2007.04.23 14:23:21szepi79 - Harciteknős idomár

  leg: "Nekem az tűnt fel, hogy sehol egy férfi, nem ám,mint a balfaszos post után. Érdekes. Ha abortuszról esik szó, a férfiak hallgatnak. Közük sincs hozzá. Ugye?"  Jelen. Ehhez mit tegyek hozzá, ha egy nő meg akarja szakítani a terhességét, nem hiszem, hogy vidámon fogja a pasinak újságolni, hogy képzeld sanyi, bekaptam a legyet, de két múlva megyek hajókázni... amúgy van véleményem a témáról, jó hosszú, gondolkozok rajta, hogy meg is írjam párezer karakterben...

 • 2007.04.23 14:30:10marcangoló

  Timimimi, én is így képzeltem. megbeszélitek a szakmai dolgokat, meg minden. :-) Azért védőnőnek lenni jó lehet, ha csupa kedves, kulturált anyuka van az ember környezetében. Következő életemben védőnő és szülésznő leszek. :-)

  Szepi, ne fogd vissza magad, legfeljebb bekerülsz Dexterke valamelyik kategóriájába. Kivéve, ha használsz sortörést....

 • 2007.04.23 14:31:40gyöngy1

  Veszprémben is szépen süt a nap.

  Ami a védönöket illeti, az elsö babàmnàl a védönö nagyon aranyos volt, de nem volt még gyereke, és hààààt nem mindig(alig) adott érdemleges vàlaszt (majd utànanézek, mondta). Altalàban màr az utcàban volt amikor telefonon megkérdezte zavar-e. Ennyi idö alatt gyorsan besöpörtem a vasalnivalot valami szekrénybe, vagy gyorsan bescsuktam a konyhaajtot: ààà, nincs semmi mosatlan.

  A kishugi Brüsszelbe érkezett, és ott nem jàrnak ki a védönök: 2 hetes? cipeld be a tanàcsadàsra. Ott ezt kihagytam. Mivel kisbaba szépen evett, és csak annyit orditott amennyit minden kisbaba; az oltàsokra mentem és akkor volt méricskélés.

  Lenne egy kérdésem: Hàny éves kortol érdemes az àllatkertet làtogatni? Nagyobbik pénteken lett 3 éves, kisebbik 17 honapos. A simogatot biztos élveznék, de az egész àlaltkertet bejàrni nem hosszù még? Meg aztàn kicsit dràgànak talàlom a belépöket ha csak 1-2 oràt töltünk ott.

  A tejtermeléshez pedig: jùliusban fejeztem be, és nyomàsra az egyik mellemböl még mindig kijön egy-két csepp, (elkeseritö).

  (www.gyongy.skyblog.com)

 • 2007.04.23 14:33:27szepi79 - Harciteknős idomár

  hopp, bocsánat, látom jól belerondítottam a bojkottba, nem olvastam végig az összes hsz-t...  marcangoló: hát inkább önálló cikket írnék, ha nem baj (de azt sortöréssel! :D ) csak nem tudom, azt is kirakják-e...

 • 2007.04.23 14:39:29kaposztalepke

  a:a : mivel beteg gyerkőccel nem jutok ki a lakásból, beáldoztam a reggelire szánt kefíremet, és összezuttyantottam a kenyérsütőgépbe a cuccost..

  egy fórumon olvastam a kefíres receptet, mertogy napok után sem lesz így kemény a széle/alja a kenyérnek állítólag..és tényleg, és finom, azóta így szoktam..

 • 2007.04.23 14:42:31Mille38

  Gyöngy1! Úgy tudom, megvan még a Margitszigeten a mini állatkert, lehet, a kicsinyeidnek még az is elegendő. Később úgyis évente többször mész majd a "nagy"-ba.  Más... Mary Poppins-t olvasok mostanában a gyerekeknek esti mese gyanánt. Úgy bírom, hogy azzal kezdődik: anyuka idegösszeomlás határán van a négy gyerek mellett - miközben szakácsnő, szobalány és kertész is van a háznál, csak a nevelőnő mondott fel. Látjátok, mi azért vagyunk kitartóak sok gyerekkel is, mert a személyzet nem zavar be :)))) • 2007.04.23 14:42:37kim.bauer

  gyöngy1

  15-16 hónapos volt a lányom, mikor először elmentem vele állatkertbe, mutattam neki az állatokat, de őt kizárólag a galambok érdekelték. Minden ketrecnél mutattam neki, hogy nézd, teve... orrszarvú, stb., ő meg mutatta nekem a mellettük békésen eszegető galambokat. Mondtam neki, hogy legközelebb csak a Blaháig megyünk, galamb van ott is elég tökingyen.  szepi, szerintem egy pasivélemény mindenkit érdekel a témában bojkottól függetlenül...

 • 2007.04.23 14:44:00szanna

  Ami a védőnőket illeti, arról mi a véleményetek, hogy a miénk szerint hülyeség erőltetnem az anyatej adást az 5 hónapos lányomnak?  Nekem már 2 hónapja nincs egy csöpp tejem se, de először ananasz, most pedig madanna jóvoltából kaptunk fagyasztott anyatejet. Naponta egy pohárnyit iszik a babám. Szerintetek is hülyeség anyatejet adni egy 5 hónaposnak? (Úgyis tudom, hogy nem a válaszotok, de olyan jólesett leírni, mert én naygon dühös lettem.)

 • 2007.04.23 14:44:16marcangoló

  Szepi, nekem úgy is jó. :-) Mondjad jó hangosan, általában reagálni szoktak rá. :-)

  Káposztalepke, gyors jobbulást Daninak! Tényleg szép idő van, kár, hogy nálatok a lakásban nem. :-( Már rossz rágondolni, hogy nem kapcsolhatnám be a fűtést, amikor akarom. Könnyű a jót megszokni. Újpesten sapkában is lehetett volna aludni a kisszobában. Csak a 2-on laktunk, ott hideg volt.

 • 2007.04.23 14:45:43szanna

  Káposztalepke! Ide azzal a kenyérrecepttel! :))

 • 2007.04.23 14:47:30Timimimi

  Marcangoló, én úgy tudom te meg pszichológus vagy, bár én szeretem a szakmám,de én meg következő életembe pszichológus lennék, és különben olyan nincs hogy csak rendes kismamák lennének egy körzetbe, vannak szomorú dolgok is, de hát ez már csak így van.

 • 2007.04.23 14:52:59kaposztalepke

  kenyérrecept az alábbi linken a 8-as (Tamy)..  a só, cukor szokás szerint (nálam ált a só egy lapos evőkanál, a cukor 1 ek barnacukor), nem tudom a szerző kis és nagy mérőkanala mekkora:) a többi stimm, illetve a liszteket is ízlés szerint keverem:)))  http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=4100

 • 2007.04.23 14:55:45szanna

  Köszi Káposztalepke! Máris megy a sötőbe! Nyamm

 • 2007.04.23 14:55:49katjana

  Timimimi, ezt a nőgyógyászom mondta. hogy ezért vannak ezek a "tünetek".

 • 2007.04.23 15:01:30marcangoló

  Timimimi, az vagyok, végül is így is foglalkozhatnék kismamákkal, de most már azt hiszem, jó nekem a saját területem... Persze ma elgondolkodtam, mikor a drága kolléganőim annyi üzenetet bírtak írni a gyed- igénylős papíromra, hogy "marcangoló"-Vissza!

  Szanna, dehogy! Az anyatej minden cseppje fontos. Akkor is, ha ajándék-tej.

  Sister :-).

 • 2007.04.23 16:05:56Timimimi

  Az igaz hogy ezért vannak ezek a tünetek Kajana, de én arra gondoltam, hogy egy hormon szintet kéne nézni, mert van olyan, hogy nem akar visszaállni a normális szintre és akkor be kéne avatkozni, de végül is magától helyre szokott állni, lehet hogy neked kicsit elhuzódik, én azmiatt gondoltam hogy egyébb tüneteid is vannak. na ez jó zavaros lett!

 • 2007.04.23 16:13:21Timimimi

  Szanna igaz, hogy az anyatej minden cseppje fontos, de az is igaz hogy most olvastam egy tanulmányt mi szerint a legújabb kutatások szerint, csak a saját anya tejében lévő immunglobulinok épülnek be, így az idegen anyatej végül is nem annyira előnyös. Meg az is fontos hogy a kapott anyatej lehetőleg úgyanannyi idős baba anyukájától származzon. De ez csak egy tanulmány lehet, hogy hamarossan pont az ellenkezőjét allítják.

 • 2007.04.23 16:52:24katampusz

  szanna, szerintem nem butaság anyatejet adni az 5 hónapos leányzónak. butaság azt mondani, hogy butaság :)))

  ha belegondolunk, a szoptatós dajkaság intézménye egyidős az emberiséggel, a tápszer meg százéves sincsen. szóval hajrá ajándék anyatej!

 • 2007.04.23 20:46:10eszter

  Timimimi, én azt hittem, hogy a váratlan védőnőfelbukkanás amolyan 'rajtakapás'. Ha bejelentkezik, akkor mindenki összekapja magát, ha nem, akkor lehet, hogy épp akkor érkezik, amikor van mire tanácsot adni....pl. tisztába kéne rakni a gyereket, amikor már ilyen büdi, stb. Az enyém telefonált, mert sztem lusta potyára jönni. De akkor sem rakok rendet. Amiben élek, azt vállalom is.

 • 2007.04.23 20:47:32eszter

  szanna, hajrá anyatej! Én a nagylányaimmal is itattam, ha elfogadták. Mármint a lefejt tejet.

 • 2007.04.23 21:38:05Timimimi

  Eszter nem így van, legalábbis nálam nem, csak tényleg szólnak ha sokat telefonálgatunk. És hidd el ha be is jelentkezik az ember, valamikor akkor se kapja össze magát mindenki, de ez nem is baj. Van ahová én is bejelentkezem, de csak akkor ha külön kérik.Ha pedig potyára megyek így jártam, de ez inkább csak nyáron szokott előfordulni.

 • 2007.04.24 07:45:52szanna

  Okoska! A fiam is hasonlóan áll a takarításhoz, mint a barátod. Erre azt feleltem neki, hogy nem a porcicákat titkolom a vendég miatt, hanem a vendéget tisztelem meg azzal, hogy bárhova leülhet, bárhova léphet nem lesz koszos, még fehér ruhában sem. Nem állítom, hogy meggyőztem...

 • 2007.04.24 07:46:25eszter

  Okoska, az más, ha az ember kb. 5-10 perc alatt el tudja végezni, hogy szégyenkeznie ne kelljen. Itt is vannak kényes dolgok, amiket pikk-pakk elrakok, letörölök, stb., de alapvetően ez nem sok. Kb. meg lehet tenni, amíg az illető felér a lépcsőházban (nálunk beér a kocsijától a bejáratig), leveszi a cipőjét, köszön a gyerekeknek, kérek egy mp-et, hogy gyorsan letöröljem az asztalt, stb. Ha már több, mint kéne, akkor elgondolkodom, hogy valami alapvetően nincs rendben.

 • 2007.04.24 23:39:29levendul

  ????? :(

  Engem érdekelt, nem hallottam még róla.

  Gondok vannak a címválasztással? Kedves Tünde! Megjelenés előtt jóváhagyásra körbeküldeni a törzsközönség közt! Irgumburgum! Nem is értem, egy értelmes nőtől, ilyet!


Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta