SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: Nyuszibuli és vonatmánia

2007. március 30., péntek 11:53

A húsvét előtti utolsó hétvégére a Szülők Háza egész napos húsvéti készülődését és egy kreatív nap programjait ajánljuk a gyermekes családoknak. Előbbit a kisebbeknek, utóbbit nagyobb gyerekeknek is javasoljuk.


Március 31. szombat: Egész napos húsvéti családi program a Szülők Házában. A programok: tojásfestés és kézműves foglalkozás, beszélgetés a szociológussal a Pesach szokásokról, véleménycsere a pszichológussal a feltámadásról, Varázserdő interaktív drámajáték klasszikus zenével, meseolvasás egy ismert anyukával, a nap végén pedig Nyuszibuli, amelyre be lehet öltözni nyúlnak.

A beöltözött családok ajándékot kapnak. A húsvéti rendezvény alatt lesz még tojáskeresés, nyuszieledel (répa, saláta, káposzta), amely egész nap fogyasztható, délután pedig arcfestés, kreatív sarok és plüssnyuszi-kiállítás várja a családokat.
Belépőjegyek:
Gyerek: 1500 Ft, kísérő: 500 Ft, Családi jegy: 3000 Ft/család

Április 1. A hetedik születésnapját ünneplő Vasúttörténeti Park megnyitja kapuit. Ebből az alkalomból érdekes programokat és szórakozási lehetőségeket kínálnak: Parknyitó ünnepség, modell-, játék-, hobbi kiállítás és vásár, amelyen bemutatják a játék- és alkotókedvet kielégítő termékeket, eszközöket, technikákat. A rendezvény célja a látogatók számára bemutatni a három, egymáshoz közel álló terület újdonságait. A kiállítók bemutatókat, oktatóprogramokat is szerveznek, amelynek segítségével az érdeklődők a gyakorlatban is ki tudják próbálni a technikákat, az eszközöket és azok használatait.

Ugyanitt három XIX. századi vasúti szerelvény szabadtéri kiállításával szemléltetik a kor vasúti közlekedését: egy fapados, egy személy- és egy gyorsvonat képviseli a vasút hőskorának emlékeit, amelyeken korhű ruhás idegenvezetők fogadják a vendégeket. Egyedülálló alkalom lesz a 269-es pályaszámú tehervonati gőzmozdony vezetése, amely a nosztalgia flotta legöregebb vontató járműve 1870-ből.
Belépőjegyek:
Gyerek: 0-4 éves korig ingyenes, 4-18 éves korig 300 Ft, Felnőtt: 950 Ft, Családi jegy (2 felnőtt+2 gyerek) 1900 Ft.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.03.30 12:38:36Anyatünde

  Moon, Tünde, ha gondoljátok, nyugodtan moderáljátok ki, amit most írok:

  A Vasúttörténeti parkban ("Füsti") a belépő árában egy sor "benti" látványosság stb... NINCS benne!! (Tehát megveszed a jegyet, aztán még odabent fizethetsz egy sor dologért, ha ki akarod próbálni, fel akarsz rá ülni, stb.) És általában, ha fényképezni akartok, akkor kell egy külön jegyet venni, ami feljogosít fényképezésre. Nem tudom, hogy a megnyitó alkalmából ezekből engednek-e esetleg, érdemes megnézni a honlapjukat, vagy telefonon érdeklődni, nehogy pofára essetek. Azt sem tudom, van-e bankautomata a Park területén... Mi - bár párom és a "nagyfiam" nagy vasútmániások - többek között ezek miatt nem megyünk annyira gyakran a Vasúttörténeti Parkba, leginkább 1-1 konkrét, különlegesebb alkalomra szoktunk. Pályaudvarokra annál gyakrabban...

  Jajj, és még egy, bár az időjárást elnézve egyelőre nem aktuális: ha nyáron mentek, FELTÉTLENÜL vigyetek naptejet, fejfedőt (esetleg magatoknak is), napszemüveget és jó sok innivalót. Ui. ott, ahol a mozdonyok vannak, gyakorlatilag NINCS árnyék.

 • 2007.03.30 17:32:24Szilvesszter

  Ilyenkor átverve érzem magam. A poronty pénzt kap ezekért a programajánlókért?

  Kicsit olyan mint az apróbetű a mobilhirdetésekben....

 • 2007.03.30 17:36:45Alvomacko

  Mi az utóbbi időben befürödtünk a pockokkal az ilyen jól beharangozott rendezvényekkel.

  Ilyenkor annyi ember van! Többször volt, hogy dolgavégezetlenül hazajöttünk. Már egyikünk sem bírja a tömeget.

  Ti nem szoktatok így járni? Vagy kicsi gyerekekkel még muszáj a programot tűzön-vízen keresztülvinni?

 • 2007.03.31 16:31:16p.eszter

  Szilveszter! Nem vagy Te egy iciripicirit háklis? :D:D:D Úgy vettem észre -javíts ki, ha tévedek-, de mostanában szinte minden poszthoz csak "nyafizásokat" írtál: ez nem jó, az nem tetszik... :D:D:D (mielőtt ellenkeznél: tudom, a kutyás írás kivétel :D) Azé remélem nincs harag. ;)

 • 2007.04.01 22:01:33Szilvesszter

  Dehogy. Tőlem is teljeskörű tájékoztatást várnak el, lehet, hogy ez az oka annak, ha kicsit túlreagálok egy-egy témát. Ettől még nem fordulok el a pohontytól, csak ami a szívemen az a számon.

  Nem szeretnék senkit megbántani. Téged sem :-)

 • 2007.04.02 07:21:54p.eszter

  Én sem megbántani akartalak, remélem nem "így jött le"! Csak én már nem várok el teljeskörű tájékoztatást, hanem ha kiváncsi vagyok vmire, magam megyek utána. És úgy neveltek, hogy csak akkor kötözködjem, ha tényleg fontosnak tartom. (na ez azért nem mindig megy 100%-osan :D)

 • 2007.04.02 09:02:08Szilvesszter

  Ilyenek ezek a Blogok. Egy ember ír, sokszázezer olvassa, s várja a szubjektív és/vagy hiteles tartalmat, majd visszajelez. Ha Demcsák Zsuzsa csak fele olyan ügyesen blogolt volna mint a poronyt írói, mától Ő lenne kormányszóvivő.

 • 2007.04.02 12:15:03hanna

  Kedves Szilveszter!

  Bár kapnék pénzt bármiért. De nem. Ezt találjuk érdekesnek. De tényleg.

  Hanna

 • 2007.04.03 08:43:35Szilvesszter

  nem teljesen vili. gondolom azért irtok, mert szerettek. Ki többet, ki kevesebbet. De mindezt társadalmi munkában az indexnél?  azt hinné az ember fia, hogy minden internetes sajtó profitorientált.  Ezek szerint a programajánlók is saját kútfőből születnek? (akkor szeretném visszaszívni a korábbi negatív hozzászólásaimat)Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta