SZÜLŐSÉG

Robot a konyhában vagy ebédrendelés a fotelből?

2007. március 29., csütörtök 11:17

Amikor az ember kisbabával van otthon, sokszor még hajat mosni sincs ideje és energiája, nemhogy odaálljon a tűzhely elé és órákig főzőcskéljen. Ha a gyerekek száma emelkedik, a probléma is nagyobb lesz: a kicsi ugyan egy ideig csak anyatejet fog inni, de a nagyobbik gyerek étkeztetéséről nekünk kell gondoskodnunk. Főzünk, a rokonok főznek ránk vagy ebédet rendelünk? Heti kérdés.


Soha nem voltam az a „naphosszat a konyhában álló házitündér” típus, valahogy nem érdekelt igazán a főzés (nemrég kezdtem lelkesedni az ételkészítés iránt – hála Jamie Olivernek és Floydnak, a kedvenc alkoholista szakácsomnak), ezért nagy gondot jelentett a napi betevő előállítása a családnak. Hét elején nem volt probléma, mert anyós úgy főzött hétvégén, hogy tudtunk hazahozni belőle, a hét második fele azonban keservesen telt. Aztán rászoktam arra, hogy egy ebéd házhozszállítással foglalkozó cég segítségét vettem igénybe és ez hosszabb távon megoldotta élelmezési problémáimat, csakúgy, mint otthon lévő barátnőim nagy részének.

Mostanában jutottam el arra a szintre, amikor az ember megcsömörlik az unalomig ismert egyenízektől (amikor a sült csirkének is ugyanolyan zamata van, mint a párolt halnak), és mivel amúgy is csökkenteni akartam a netezéssel eltöltött időt (link a hálózatos cikkre), helyette megkísérlem elsajátítani a konyhai világ alapjait.

Moon így számol be a kaja-kérdésről: Régen a Velvetben általában együtt mentünk ebédelni vagy együtt rendeltünk, egyedül nem nagyon szeretek enni. A gyerek születése után viszont abban a luxusban volt részem, hogy az itthon dolgozó férjem főzött rám, illetve néha együtt rendeltünk sushit, pizzát vagy salátát. Márciustól azonban elment egy céghez dolgozni, úgyhogy kitárult előttem az üveges szószok, zacskós rizsek és tízperces tészták csodálatos világa.

Ti hogy csináljátok? Saját magatok főztök, a család besegít, konzerveket esztek vagy ebédet rendeltek?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.03.29 22:30:10p.eszter

  Bocs! Nagyon OFF! Volt/van közületek vkinek kruppos gyerkőce? Petinek laringitise van és annyira rondán ugat, amióta elaludt, h nem merek lefeküdni. Egész éjjel így fog köhögni vajon? Őrizzem, nehogy fulladjon??????

 • 2007.03.29 22:37:59Alvomacko

  p.eszter: nem fog mefulladni, ne izgulj. Ha tudod, kicsit emeld meg a fejét és nagyon jót tesz a hideg pára. Öltöztesd fel jól, takard be és nyisd ki az ablakot. Ha nagyon fullad, akkor vidd be a fürdőszobába, csukd be az ajtót és engedd meg a hidegvizet. Valamikor a meleg párát ajánlották, de ma a hideg pára a preferált, ha nem válik be, akkor meg lehet próbálni a meleg párát is.

  Sírni semmiképpen ne hagyd, az csak ront a helyzeten! Ha megijed a köhögéstől, nyugtasd meg, vedd ölbe, ülj az ablakhoz vele.

  Te se aggódj túlságosan előtte, csinálj mindent higgadtan, ne pánikolj, mert ezt ő is megérzi és esetleg sírni kezd.

  Nem hinném, hogy egy laringitisből kórház lesz, de jobb, ha tudod, hogy mi a teendőd.

  Gyógyszert kapott a köhögésre?

 • 2007.03.29 22:41:11p.eszter

  Köszi Alvomacko! Kapott gyógyszert, calcimuscot, fenistil-cseppet, hidegpárásító bekapcsolva, szoba kiszellőztetve, én meg absz. kikupáltam magam kruppból a neten és parázok. :S Melléfekszem és majdcsak elnyom az álom.

 • 2007.03.29 22:43:05lekr

  Azelőtt (az előző éltemben, mikor még a munkahelyi kajáldában kosztoltam) szerettem főzni, de mióta itthon vagyok és KELL, azóta úúútálom. Térden állva könyörgök a férjemnek, hogy ne kelljen, de hiába. Néha csalok és hozok a közeli kisvendéglőből vmit, aztán azt mondom, hogy a tesóm ugrott fel. De hát ezt nem lehet gyakran. Pedig mivel csak ketten vagyunk (a baba még püréken él) végülis elég minden másnap főzni. De akkor is úúúúúútálom!!! (Pedig nem is főzök rosszul.)

 • 2007.03.29 22:46:21Alvomacko

  p.eszter: ne parázz! Ha tudsz mindent, akkor nincs ok az aggodalomra!

  Ilyenkor örülök, hogy annak idején minden gyerekbetegséget végig olvastam, hogy semmi ne érhessen váratlanul. :-)

  Nálunk csak egyszer volt kruppos rohama a Kicsinek. Beteg volt és valahogy leesett az ágyról. Ettől megijedt és sírni kezdett volna. Én arra értem be, hogy a gyerek hang nélkül levegőért kapkod... De szerencsére gyorsan elmúlt, nem kellett mentőt hívnom.

  Aludj jól! Holnap majd írj, hogy hogy vagytok!

 • 2007.03.29 22:58:02p.eszter

  Ok, Alvomacko! És még egyszer köszi.

 • 2007.03.30 08:20:04Alvomacko

  p.eszter: Hogy vagytok?  És vajon működik a friss hozzászólás rész?

 • 2007.03.30 09:16:30laili

  Középiskolás korom óta gakorlatilag a férjemmel lakom( kollégista voltam így a hétvége játszott) otthon meg megtanított anyu főzni.Szal azóta gyűröm, plusz a férjem családjaában is mindkét szülő jól főz, sőt.  Mikor aztán megszületett a baba pár hétig volt nagy szenvedés már este volt mire valami elkészült de addigra minden szart összeettünk emlékszem kértem is tőletek tanácsot.

  Akkor gondolkodtam kajarendelésen de a férjem ellenezte inkább agy étteremből hoztunk néha menüt.  Aztán minden helyreállt szépen. Két nap főzök harmadik nap maradékok és így tovább.  Vasárnap kora reggeltől a konyhában bár a párom segít, ha kérem....ámde néha jobb ha nem:)  Majd elfelejtettem van egy fantasztikus nagymamám aki minden héten legalább kétfajta sütit süt aminek felét rögötön csomagolja "kisfiamnak" ami ez esetben a férjemet jelenti.(nem is nagyon tudok sütni)Nagyim imádja, a fenekét is kinyalja még el sem indulunk hozzá már ezerrel főzi a kávét meg rakja ki a házisonkát, kolbászt mert azt szereti:) Néha már féltékeny vagyok..

 • 2007.03.30 09:37:28ananasz

  Hahha. asszem egyedul maradok az utalokfozninemistudokennisemszeretek kategoriaban. nagy szerencsem volt a tejjel, mivel vegere belejottunk es Babinca csak jo 10ho-san kezdett el kapni egy kis husikat, es kb masfel honapja fozok neki. magunknak nem, utalom a konyha latvanyat is. esetleg vkinek vmi otlet ellenszer?

 • 2007.03.30 09:40:25Clematis

  Az én férjem is csak 5-6 féle ételt (pörkölt, brassói, rántotthús, krumplistészta, még a húsleves és néhány dolog) volt hajlandó megenni, de nevelgetem folyamatosan. Úgy képzeljétek el, hogy amíg nem ismert engem, nem evett (mármint otthon anyukájánál) sajtot, gombát, tejfölt, tojást, kukoricát, sárgarépát, stb. Nekem hihetetlennek tűnik, na mindegy.  Ennek örömére ő a saját ebédjét maga oldja meg a munkahelyén, hétvégén meg keresek valami kompromisszumos megoldást, hétközben meg főzelékeket eszünk a lányommal, vacsira meg a gyors kaják jönnek: rántotta, tejbegríz, melegszendvics, halrudak.  Sütni viszont szeretek, főleg olyan dolgokat, amiket csak összekutyulok és zutty be valami formába (muffin, kuglóf, gofri), és megsülnek. Vannak remek receptjeim, szívesen küldök :)  Viszont ha valakinek van kedve, küld esetleg a gyűjteményéből egyszerű, gyors és egészséges ételrecepteket? (anthurium@citromail.hu) Előre is köszönöm!

 • 2007.03.30 10:13:06p.eszter

  Alvomacko!köszi, jól van Peti, én kevésbé. Hajnali 1-ig hallgattam az "ugatást", mior meguntam és melléfeküdtem. Onnanól kezdve "vigyázzban" aludtam a heverőn, meg húzogattam vissza a nagypárnára, mert nem szereti. Fél6-körül volt egy kis gebasz, nehezen kezdett lélegezni, de gyorsan kitártam az ablakot, kapott calcimuscot, így hamar elmúlt. Remélem ma már kezd hatni a gyógyszer és éjjel nem lesz para.

 • 2007.03.30 10:23:04Alvomacko

  p.eszter: Örülök. Sokat gondoltam rátok reggel is.

  Ma már biztosan nem lesz semmi gáz, mert hatnak a gyógyszerek. És innentől kezdve rutinosan megoldod az ilyen helyzetet.

 • 2007.03.30 12:57:40Anyatünde

  p.eszter: Zsófi lányomnak voltak kruppos rosszullétei 1.5-2 éves kora körül. Akkor még rácsos ágyban aludt. A párásítást az ágyára teregetett nedves törölközőkkel és lepedőkkel oldottam meg. (Csipeszekkel rögzítve, hogy magára ne húzza.) Amikor jött a rosszullét, akkor meg kimentünk az erkélyre levegőzni (késő ősz, illetve tél volt ekkor) Egy idő után kezdtem kiismerni, volt egyfajta jellegzetes, de nem különösebben rekedtes hangszínű köhögése este, ami után éjjel általában rosszullét jött. Na, ilyenkor már este az ágyra készítettem a vizes lepedőket. Természetesen, a hideg párásító is kiváló, de ha nincs, akkor nagyon finom párás levegő lesz a nedves lepedőkből is.

  Hozzáteszem, neki nem voltak különösebben súlyosak a rosszullétei, a legelsőnél azt sem tudtam, hogy ez az, nem is lélegzett nehezen, csak másnap mondta a gyerekorvos, mikor elvittem, hogy szerinte az volt...

  Ő kapott egyébként Rectodelt kúpot is, ezt egy esetben használtam. Ez egy szteroidtartalmú készítmény, mellékhatása lehet (a megnövekedett kálium-vesztés miatt) izomgyengeség. Na, ez Zsófinál teljesen bejött, utána napokig álltó helyből felborult szegény, pedig ekkor már 1.5 éves múlt és 14 hónapos kora óta szaladgált.

  Természetesen kövesd a dokitok utasításait, ő látta Petidet, csak leírtam a tapasztalataimat.

  Remélem, a mai éjszakátok jobb lesz.

 • 2007.03.30 13:14:36p.eszter

  Anyatünde! Neked is köszi. Nekünk is van Rectodelt a hűtőben, biztos, ami biztos. Mint már írtam, egész tűrhető volt az éjszaka, de a dokinő is, meg az internetes oldalak is "paráztattak", h kórház, meg megfulladhat, stb. Tudom, h nekem ilyet nem szabad olvasnom, mert nagyon aggódós vagyok, de nem bírtam megállni. :S (hülyehülye én) A mai gyógyszeradagja már biztos hatni kezd és nem kell az éjszakát félébrenlétben töltenem.

 • 2007.03.30 13:17:12a:a

  p. eszter: jobbulást!!!  subidubidu: kérlek, írj egy emilt a kapt pont janeway kukac gmail pont com-ra, és küldök recepteket. Több részletben, mert elég sok. És folyamatos fejlesztés alatt áll :-))) A receptek között persze nem csak gyors és egészséges kajákat találsz, merthogy mi azért szeretjük pl. a pacalt is, de szerintem találsz majd megfelelőt is. És a mindmegette valóban tök jó, meg a knorr oldala is.

 • 2007.03.30 19:49:46levendul

  Alvómackó, köszi!

 • 2007.03.31 10:15:34Kékfelhő

  p.eszter: kitartás :)

  gyógyulást a kis lurkónak.

 • 2007.03.31 13:15:40kismajom

  sziasztok!  gyerek híján idáig csak kibiceltem a porontyon, nem is nagyon akartam közbeszólni, csak figyeltem és okultam. főzni viszont szeretek, van is jó pár "villám recept" a tarsolyomban.  kérdés: hogyan lehetne ezeket közkinccsé tenni? talán a tapasztaltabb posztolóknak van valami ötletük.

 • 2007.03.31 14:25:12p.eszter

  Kismajom: bemásolhatod őket ide, mindenki szívesen venné, sajna más ötletem nincs. :S  Kékfelhő! Köszi. Laringitis gyorsan javul, de itt az újabb rémség: tavalyi szúnyogcsipés Peti sarkán. Ott maradt egy pici piros pötty, de nem foglalkoztunk vele különösebben. Mára kétszeresére dagadt és begennyesedett, szóval a szo délelőtt a sebészeti ügyeleten telt. Kapott rá párásító kötést, de valszeg le kell majd szedni, amit kétéves kora miatt ugye csak altatásban végeznek. :( Tököm tele, h ezzel a szegény kiskölyökkel mindig van vmi. Persze, soha nagyobb baja ne legyen, de most el vagyok kicsit keseredve. :(

 • 2007.03.31 15:33:34a:a

  p. eszter: fel a fejjel!!! Könnyebben vészelnek át mindent, mint mi, azt is, ami velük történik. Emlékezz csak vissza a mandulaműtétre - én hetekig nem tudtam túltenni magam a látványon, ahogy a műtét után feküdt az ágyán, aztán öklendezett stb. nem részletezem, Ti is átéltétek. Ő meg már aznap este mint egy kis ördög, rohangált a folyosón...

  TePetid is így lesz, a sebbel is.

 • 2007.03.31 15:37:46Alvomacko

  p.eszter: én hat altatásos műtétet csináltam végig ugyanazzal a gyerekkel 8 év alatt. Hál'istennek mind után nagyon gyorsan helyrejött. 1-2 óra múlva már alig bírtam az ágyban tartani, pedig ő lány.

  Szóval, ne izgulj, ők nagyon jól viselik.

  Csak nekünk rossz látvány az öntudatlanul nyöszörgő, kiszolgáltatott gyerek. Én a végére egész jól belejöttem. :-(

 • 2007.03.31 16:26:42p.eszter

  Köszi Csajok! Tök jó, h mindig számíthatok Rátok! Tom, h hamar kész, meg semmi baj, de még nagyon elevenen él bennem a mandulaműtét utáni állapot. Persze még mindig jobb így, mintha ébren szenvedné végig, még ha csak 5perc is az egész. :( Férjem nagyon gondoskodó, érzelmes apuka, de szerinte (is:D) mindig mindent túlparázok. Ja! És ennyi az ápr. 1-jei munkakezdésről...Mondjuk most azt annyira nem is bánom. :D  Hogy mennyit tudok nyavalyogni?!?! Állítsatok ám le, ha sok vagyok :D

 • 2007.03.31 16:48:10Alvomacko

  p.eszter: én is paráznék ilyesmi előtt. Sztem ez normásis dolog.  Nnnna, most a KisPocok valami Háry-versenyre egy hatalmas dobozt nyiszatol, közben azzal nyaggat, hogy szenvedéseit közvetítsem felétek. Mindzet azért, mert az előbb kinyilatkoztam, hogy nem vagyok hajlandó segíteni neki. Nem volt elég a takarítás? Ja, tényleg! Mi lesz az én felporszívózott nappalimmal? Ajjjaj!

  Fél percenként kérdezgeti, hogy megírtam-e szenvedéseit és érkezett-e már rá válasz. :-))))

 • 2007.03.31 16:51:11marcangoló

  Alvómackó, "nem vagy hajlandó"?! Jól olvastam? Mi történt veled? :-D

 • 2007.03.31 16:52:09marcangoló

  Én mélységesen megértem a Kicsit, de mi ebben a szenvedés? Hogy nehéz vágni, vagy, hogy meg kell csinálni? :-) Sniccerrel nem lenne egyszerűbb?

 • 2007.03.31 17:07:40Alvomacko

  marcangoló: Hűűűű, ezt elbuktam! Azóta is hangosan röhögök a hülyeségemen! A múlt héten kikeltem magamból, órákon át ragoztam a témát, piedesztára emeltem, magam, hogy én aztán soha, de soha ilyet nem mondtam és most még le is írtam!

  Ajjaj, akasztják a hóhért! Most szégyellem magam kicsit, de azért nevetek.  A szenvedést az ötlettelenség jelentette eddig. A sniccerrel nincs gond. :-)  És most sütöm a sütidet én, mert jött a könyörgés, hogy süsséééél sütiiit!

  Színházat csinál egy dobozból. Nagyon klassz lesz, már látom.

  Én meg a süti után mindeféle drapériát gyártok majd a színházába. :-)

 • 2007.03.31 17:08:05Alvomacko

  piedesztálra helyesen.

 • 2007.04.01 09:13:28jidele

  Alvómackó, imádom az ilyen verseny/iskolai feladatokat: az anyukák ANNYIRA ügyesek és kreatívak bírnak lenni;)

 • 2007.04.01 10:17:08napos oldal

  kismajom, küldd el nekem lécci!!

  naposo@freemail.hu

 • 2007.04.01 10:53:58Alvomacko

  jidele: én is imádom! sosem voltam egy kreatív lény, de mostanában nagyon belejöttem. :-)

  Hihetetlen, hogy mi mindenre ráveszik a lányomat. Pedig még az iskolába is betelefonáltam a tanárnőnek, hogy legyen szíves ne stresszelje a lányomat egy pályázaton indulással. :-) Nagyon udvarias voltam igazán, de a vége az lett, hogy eszembe jutott egy ötlet és mindenki elégedetten tette le a telefont. A gyerek indul a pályázaton... :-)

 • 2007.04.01 13:10:23p.eszter

  kismajom! Ha én is adok mail-címet, nekem is elküldenéd? :) Hálás köszönet érte. :) pinter.eszterkukacchello.hu

 • 2007.04.01 19:17:59kismajom

  Itt az első recept, ezt próbáljátok ki. A férjem egyik kedvence. Mikrós recept, és nem saját, remélem, nincsenek a fórumon szerzői jogvédők. :) Én nem nyers karfiolból szoktam csinálni, mert az kicsit macerás, amíg elég kicsi rózsákra vagdosod.  Tűzdelt karfiolos húscipó  Hozzávalók  30 dkg darált hús

  1-1 csapott kanál pirospaprika és ételízesítő por

  fél mokkáskanál őrölt bors

  fél csokor petrezselyem

  1 kisebb vöröshagyma

  1 tojás

  2 ek zsemlemorzsa

  3 dkg margarin

  60 dkg karfiol

  késhegynyi szerecsendió

  4-5 dkg reszelt sajt  A húst a fele pirospaprikával, az ételízesítő porral, borssal, felaprított petrezselyemmel és vöröshagymával , tojással és a zsemlemorzsával összedolgozzuk, laposabb cipó alakúra formázzuk, és kivejazott tűzálló tálba tesszük.  A karfiolt kisebb rózsáira szedjük, és a rózsákat körben a húscipóba tűzdeljük. A maradék pirospaprikával és a szerecsendióval meghintjük, majg lefedve 600 wattal 15 percig sütjük.  Ezután sajttal megszórjuk, és változatlan teljesítményen, fedő nélkül 3 percig sütjük. 5 percnyi pihentetés után tálalható.

 • 2007.04.01 19:29:44kismajom

  Citromos majorannás csirkehús  Hozzávalók:

  Csirkemell filé

  Citromlé

  Majoranna (vagy kakukkfű, , borsmenta, bazsalikom ízlés szerint)  Olivaolaj (vagy sima napraforgó olaj)  A csirkemell filét hosszában megfelezzük. Páclét készítünk citromléből, olajból, zöldfűszerből, sóból. Az arányok tapasztalatom szerint nem számítanak. Tényleg mindegy, miből mennyit használsz, legfeljebb intenzívebb lesz a citrom vagy a majoranna íze. Belemártjuk a hússzeleteket, tálcára tesszük, és mehet be a hűtőbe. Legalább 10 perc, amíg az ízek átjárják, de akár egy napig is bent kuksolhat fóliával letakarva. A sütéshez már nem kell olajat használni, a páclében lévő olaj bőven elég lesz. Ha nagyon serceg a hús, egy kis páclét öntsetek alá. Serpenyőben pirosra és puhára sütjük. Villával szúrkáljátok meg, egyértelműen érezni, mikor elég puha, de ha nem vagy biztos, vágj egy darabot félbe és kóstold meg. Ezt nem lehet elrontani, és eddig mindenkinek ízlett. A macera mininális. Ne ijedjetek meg, a csirkemell sütés közben összezsugodorik, ez természetes.

 • 2007.04.01 19:37:56kismajom

  Egyelőre ennyi, be kell gépelnem a többit,de amint lesz újabb, felteszem azt is.

 • 2007.04.02 07:25:24p.eszter

  Köszi Kismajom, mai ebédötlet meg is van. :)

 • 2007.04.02 08:58:04napos oldal

  Köszönjük!

 • 2007.04.02 10:57:34Kékfelhő

  és akkor én ezt most - remélem kismajom utólagos engedélyével - bemásolom a blogomba, mert ezt a büdös életben nem találjuk meg 2 hónap múlva :)

 • 2007.04.02 11:26:28Alvomacko

  Kékfelhő: én gyűjtöm a Porontyos recepteket. Kéred te is az eddigi gyűjteményemet? :-)

 • 2007.04.02 11:27:53Kékfelhő

  blogolsz?

  akkor annak a címét kérem, és a mostanit akkor törlöm

 • 2007.04.02 11:33:18Kékfelhő

  Vagyis kérem, ha nem blogolsz akkor is :)  jesszus, totál rendezetlen vagyok

 • 2007.04.02 13:14:49Alvomacko

  Kékfelhő: nem, nem blogolok. Még. De ha iwiw-en van e-mail címed megadva, akkor küldöm a file-t. ha nem, akkor meg kérek szépen egyet. :-)

 • 2007.04.02 13:59:42Kékfelhő

  rajta van az e-mail címem, küldjed, aztán felrakom a blogra

 • 2007.04.02 14:26:53Alvomacko

  Kékfelhő: elküldtem. És elolvastam a blogodat is. Olyan jó, hogy már nem vagy szomorú! :-)

 • 2007.04.02 14:29:31Kékfelhő

  mostanában nem nagyon :)

  én is örülök neki :)

 • 2007.04.02 16:05:31marcangoló

  Elkészült a sapkaleves, a fiam már eszi is. :-D

 • 2007.04.02 21:04:07Alvomacko

  Szokott valaki zabkását vagy puliszkát készíteni?  Szeretném elkérni a receptjét! Tudom, hogy a neten is van ilyesmi, de én jobb szeretnék már kipróbált recepttel kisérletezni.  Előre is köszi!

 • 2007.04.02 21:07:35Alvomacko

  marcangoló: mi az a sapkaleves? :-)

 • 2007.04.02 22:16:27subidubidu

  Alvómackó,  Csak most olvasom, hogy írtál (napok óta nem jutok géphez).

  Kérlek, írj az akinomuj kkac gmail pont comra.

  Köszönöm! És ha nem válaszolok rögtön, akkor pár napon belül biztosan. :-)

 • 2007.04.03 08:04:25Alvomacko

  subidubidu: Írtam! :-)

 • 2007.04.03 09:43:23marcangoló

  Ja, az a frankfurti. A fiam nevezte el, mert a virslik a főzés után mindig kicsit kicsúcsosodnak középen (legalábbis a szigethalmiak), és tényleg úgy néznek ki, mint a sapkák...:-)

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta