SZÜLŐSÉG

Óvszer a bugyiban

2007. március 17., szombat 09:52

Érdekes alsóneműket dobott a piacra a Swanky or Spanky nevű brit cég, melyeknek különlegessége a hátsó részükön kialakított pici zseb, amelyben egy óvszer éppen elfér. Vége a „Jajj, nincs nálam óvszer” kezdetű kifogásoknak: Csak nyúlj hátra, drágám!Bár a termékkel valószínűleg a fiatalabb korosztályt célozták meg, simán el tudom képzelni, hogy egy szoptatós anyuka, aki egyéb fogamzásgátló módszert nem használ, az adott pillanatban egy laza mozdulattal elővarázsolja hátulról az óvszert. Kezdeményező típusúak elég, ha megriszálják a koffert párjuk előtt, aki látva a dudorodó gumit, veszi a lapot és kezdődhet a móka. Azért ha apuci alsóneműi között is találunk egy óvszertartós férfialsót, nem árt, ha gyanakodni kezdünk.

Azon is elgondolkoztam, hogy ha később a tinilányomon látnék-e egy ilyen bugyit, elvinne-e a szívroham, vagy örülnék, hogy ilyen előrelátó és óvatos gyerekem van. Remélem, erre az eseményre még sokat kell várnom.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.03.18 19:11:05melus

  szisztok!segitséget szeretnék kérni!még szoptatok de szeretnék lefogyni.mit tegyek?köszönöm a segitséget!

 • 2007.03.18 19:53:00Hicudzsi

  Mekkora a baba? Hányszor szoptatod?  Mennyit szeretnál fogyni?  Szerintem a szoptatás közben nem szabad fogyózni, csak jókat, nagyokat sétálni és kerülni a felesleges energiabevételt. Csoki, big mac stb... :)  Pl. nemrég tudtam meg, hogy egy darab bigmac szendvics közepes krumplival egy felnőtt férfi teljes napi energiaszükségletét fedezi.

  Sok zöldség kevés cukor :) • 2007.03.18 20:00:09Hicudzsi

  Az én hízásra hajlamos alkatommal ettem mindent amit megkívántam szoptatás alatt is, de nem híztam tőle, az első szoptatós év után elkezdtem fogyni :) Most hízok megint, de csak a rossz kaja meg a rendszertelenség miatt :(  Még szoptatok, az evésre nem figyelek oda még mindig, de a jó idő miatt rengeteget mozgok, meg a munkám is mozgalmas...  A lényeg, hogy aplusz kilók miatt ne legyen lelkifurdalásod és drasztikus diétába ne kezdj, mert az a baba egészégének nem jó.

 • 2007.03.19 16:07:50melus

  4 honapos a mano 7/8 alkalomal eszik éjszaka már nem.Szeretném sokáig szoptatni,nem is akarok drasztikusan fogyózni,de 10kg plussz rajtam van.Norbit szerettem volna kiprobálni,de nem tudom lehet-e szoptatás alatt.Köszönöm a hozzászólásokat.

 • 2007.03.20 13:19:09Mille38

  Először is ne kilóra nézd, mert amíg szoptatsz, addig a melled 2-3 kiló pluszot jelent, és van még rajtad kb 4 liter víz (!) tartalékba. Ha így tekinted, már csak 3-4 kiló a többlet, ami pedig két hónap alatt eltűnik, ha már nem fogsz szoptatni, továbbá én is azt tapasztaltam, hogy 8-9 hónap után rohamosan fogyni kezdtem, valószínűleg hormonálisan így vagyunk beállítva.

  Szerintem Norbit próbálhatsz, végtére is zöldséget, gyümit, teljesőrlésű gabonákat, fehérjetartalmú ételeket ajánl, csupa olyasmit, amire egyébként is szükséged van. Fontos, hogy ne egyél nyalánkságokat önjutalmazás jelleggel. Inkább vágj fel egy almát, többféle sajtot, valami pászkafélét és rágcsáld el egy kellemes könyv társaságában és ez sokkal jobb jutalom magadnak egy csendes félórában.

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta