SZÜLŐSÉG

Végy egy tekercs szappant!

2007. március 11., vasárnap 10:26

Ahogy a kisgyerek megtanul egyedül kezet mosni, a folyékony szappan negyedannyi idő alatt fogy el, mint azelőtt. A kicsik valamiért ellenállhatatlan vágyat éreznek, hogy hatalmas mennyiségű illatos-selymes kézmosó folyadékot nyomjanak a kezükre a csapnál. Egymás után legalább hatszor. Vége a pazarlásnak! Szappan tekercses kivitelben.


Sokszor találtam a gyerekekre a fürdőszobai csap előtt, amint kezet mostak. Meg csaptelepet, mosdókagylót, fogkefét, fogmosó poharat, vagy plüssoroszlánt. Mániájukat a folyékony szappan bánta, amikor nem kapcsoltam időben, akár egy fél flakonnal is elhasználtak belőle. Nem beszélve a több tíz liter vízről, ami mindeközben elfolyt.

Talán a pazarlás megfékezése vezérelte az ötlet kiagyalóját, amikor elkészítette a tekercses szappant, amely új dimenziókat nyit a kézmosás történetében. A szappan egy műanyag adagolóban csigába tekerve található, mint a ragasztószalagok. Használatkor le kell tépni egy kis darabot, amely víz alatt azonnal olvad, és megtisztítja a piszkos mancsokat.

A termék jázmin- és óceánillatú változatban 6 dollárért kapható. Azért azt megnéznénk, ahogy a gyerek letekeri az egész szappanszalagot és kitapétázza vele a fürdőszobát.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.03.11 10:39:59jidele

  így aztán a gyerek nem nyomkodni fog, hanem tépkedni:D

 • 2007.03.11 12:26:15druantia

  Én elég sokat utaztam, anyám lapszappanjait használtam el, amit az orvoslátogatóktól kapott. Szerintem jó ötlet ez a szappan, nem folyik bele az ember táskájába, nem maszatol. Praktikus.

 • 2007.03.11 21:35:51lencsilany

  Ha feltűnik itthon is, biztosan kipróbálom! Egyébként is nagyon szeretem a jázminillatot.

 • 2007.03.12 08:04:00Leona

  Ajjaj, lelki szemeim előtt látom, ahogy a lányaim a WC-papír végtelenítési hadműveletét a szappanon játszák le... Hát, nekem tuti nem lesz ilyen. A nyomkodással legalább megdolgoznak egy kicsit, nem is mindig sikerül, meg egy idő után kezük is görcsöt kaphat. Ennek a tépkedésnek, meg húzkodásnak meg nem igazán látom, mi szabhat határt.

  Most olvasom, hogy ez a cikk-írónak is feltűnt.

  Egyébként kiszámolta vki az árát?:1200Ft!

  Tizedennyiért veszek egy szappant!

 • 2007.03.17 07:57:07Dexter68

  A megoldás a hagyományos szappan.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta