SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: néptáncos Csipkerózsika és utazás a csillagokba

2007. március 9., péntek 16:46

Szombatra a Csipkerózsika című néptáncelőadást ajánljuk a gyerekeknek, vasárnap pedig irány a Planetárium, ahol Süni és Egérke mutatja be a csillagokat és a többi égitestet.


Szombaton délután 4 órakor látható a Millenáris Park Fogadójában a Budapest Táncegyüttes Csipkerózsika című előadása, amely az ismert Grimm mese alapján készült. A mesében az eredeti magyar néptáncok mellett minden szöveget és dallamot a tradicionális magyar folklórból merítettek. Az előadás célja, hogy közelebb hozza a gyermekekhez saját népünk lassan feledésbe merülő hagyományait, gazdag népköltészetét, tánc- és zenekultúráját.
Jegyár: Felnőtt: 700 Ft, gyerek 400 Ft.

Vasárnap 9.30-kor kezdődik a Planetáriumban a Süni és a csillagok című gyerekprogram, amelyben a kicsik Süni és Egérke kalandos világ körüli útján keresztül ismerhetik meg az égitesteket, a napszakok és évszakok váltakozását, az alapvető földrajzi és csillagászati fogalmakat.
Jegyárak: felnőtt: 940 Ft, gyerek: 840 Ft, családi: 800 Ft/fő

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.03.09 22:22:45Bogancs

    Planetárium? Az úgy történt, hogy besötétedett, elkezdett feljöni a Napocska... mikoris 2,5 éves picilányom felkiáltott: "Sötét van. Nem látom a kezemet.. Ana, hóóóó vad?" (Mellesleg az ölemben ült.) Oké, 2,5 éves megnyugtat, elcsendesít ((cicit kap, úgyis sötét van)). 20 perc múlva a 4 éves komolynagyfiú - csillagos égből villámcsapás - teli torokból bömbölni kezd, hogy sötét van, és ő utálja ezt az egészet, és nem lát semmit, és menjünki innen. Na így nem láttuk mi a Nap családját. Pedig aranyos lett volna.

  • 2007.03.10 12:54:32öreg

    Planetárium? Az úgy történt, hogy kb. 20ezer előadást tartottam eddig a Planetáriumban. A Nap családját vagy 8ezerszer, a Sünit esetleg ezerszer, öt éven felülieknek. A Planetárium soha nem volt kisdedszórakoztató intézmény. Sehol a világon a nagy planetáriumokban 5-6 éven aluli gyerekeknek nem készítenek műsorokat, van ahol be sem engedik őket, hivatkozva a Bogáncska által is említett esetekre! Erről még írhatnék sokat, hogy nálunk miért van ez így, de jobb a békesség!

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta