SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: néptáncos Csipkerózsika és utazás a csillagokba

2007. március 9., péntek 16:46

Szombatra a Csipkerózsika című néptáncelőadást ajánljuk a gyerekeknek, vasárnap pedig irány a Planetárium, ahol Süni és Egérke mutatja be a csillagokat és a többi égitestet.


Szombaton délután 4 órakor látható a Millenáris Park Fogadójában a Budapest Táncegyüttes Csipkerózsika című előadása, amely az ismert Grimm mese alapján készült. A mesében az eredeti magyar néptáncok mellett minden szöveget és dallamot a tradicionális magyar folklórból merítettek. Az előadás célja, hogy közelebb hozza a gyermekekhez saját népünk lassan feledésbe merülő hagyományait, gazdag népköltészetét, tánc- és zenekultúráját.
Jegyár: Felnőtt: 700 Ft, gyerek 400 Ft.

Vasárnap 9.30-kor kezdődik a Planetáriumban a Süni és a csillagok című gyerekprogram, amelyben a kicsik Süni és Egérke kalandos világ körüli útján keresztül ismerhetik meg az égitesteket, a napszakok és évszakok váltakozását, az alapvető földrajzi és csillagászati fogalmakat.
Jegyárak: felnőtt: 940 Ft, gyerek: 840 Ft, családi: 800 Ft/fő

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.03.09 22:22:45Bogancs

    Planetárium? Az úgy történt, hogy besötétedett, elkezdett feljöni a Napocska... mikoris 2,5 éves picilányom felkiáltott: "Sötét van. Nem látom a kezemet.. Ana, hóóóó vad?" (Mellesleg az ölemben ült.) Oké, 2,5 éves megnyugtat, elcsendesít ((cicit kap, úgyis sötét van)). 20 perc múlva a 4 éves komolynagyfiú - csillagos égből villámcsapás - teli torokból bömbölni kezd, hogy sötét van, és ő utálja ezt az egészet, és nem lát semmit, és menjünki innen. Na így nem láttuk mi a Nap családját. Pedig aranyos lett volna.

  • 2007.03.10 12:54:32öreg

    Planetárium? Az úgy történt, hogy kb. 20ezer előadást tartottam eddig a Planetáriumban. A Nap családját vagy 8ezerszer, a Sünit esetleg ezerszer, öt éven felülieknek. A Planetárium soha nem volt kisdedszórakoztató intézmény. Sehol a világon a nagy planetáriumokban 5-6 éven aluli gyerekeknek nem készítenek műsorokat, van ahol be sem engedik őket, hivatkozva a Bogáncska által is említett esetekre! Erről még írhatnék sokat, hogy nálunk miért van ez így, de jobb a békesség!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta