SZÜLŐSÉG

A varázslócsalád vitte el a fődíjat

2007. február 26., hétfő 12:41

Volt némi sejtésem arról, hogy a Minimax rendezte farsangi mulatságon nem lesznek kevesen, de hogy húsz percet kell sorban állnunk ahhoz, hogy leadjuk a ruhatárban a kabátjainkat, arra nem számítottam. A Szülők Háza farsangján viszont úgy éreztük magunkat, mint egy családi bulin. Tömegrendezvény kontra mini móka.


Farsangi fánk forralt borral

Amikor a Jövő Háza Központban megláttam a tömeget és a ruhatár előtt kígyózó sort, legszívesebben elmenekültem volna. Rengeteg embert vonzott a rendezvény, szinte mozdulni sem lehetett a Fogadó épületében. Első felindultságomban kimentünk a külső helyszínre, ahol egy nyitott sátorban farsangi fánkok sültek, a tűzhely előtti asztalon pedig szorgos kis kezek nyújtották a tésztát. Éppen volt egy szabad hely az asztalnál, ahová Málni gyorsan le is ült – és igen jól tette, mert a kézműves foglalkozásokon erre nem is nyílt több lehetősége.

Farsang a Millenáris Parkban


A környéken frissen sült fánk illata keveredett a sátor mellett lévő üstben bugyogó forralt boréval, amíg Málni fánkot nyújtott, vettem is egy pohárral a gőzölgő fahéjas italból. Miután a gyerek eltüntette a fánkot, én meg a forralt bort, beálltunk a ruhatár előtti sorba. Mire húsz perc múlva biztonságba helyeztük a kabátokat, kíváncsiságunk lelohadt.

A színpadon ez idő alatt bábelőadás folyt, amelyet később zenés műsor váltott fel, a helyszín többi részén pedig különböző feladatokat hajthattak végre a gyerekek – már amelyik hajlandó volt türelmesen megvárni, míg sorra kerül. Az arcfestők előtt volt a legnagyobb a tülekedés, de a kézművesek asztalkáinál sem volt esélyünk helyet találni. Tébláboltunk még egy fél órát, majd mikor egy ideges apuka a gyerekek előtt kezdett üvöltözni a feleségével, akkor döntöttem úgy, hogy érzékeny búcsút veszünk a tündérektől, menyasszonyoktól, varázslóktól és Micimackóktól és hazafelé vesszük az irányt.

Buli kicsiknek és nagyoknak

A Szülők Háza farsangi bálja jóval meghittebbre sikerült: a hely mérete amúgy sem engedte volna a több száz fős tömeget. Majdnem telt ház volt ugyan, mégsem érezte magát rosszul az ember az aurájába túl mélyen hatoló bulizóktól.

A nemrég átépített játszóházban úgy éreztük magunkat, mintha házibuliban lennénk, az anyukák kávéztak, miközben kipirult arcú porontyaikat lesték, az apukák a fotelekben ülve beszélgettek a fociról, a gyerekek falat másztak, csúszdáztak, mesét hallgattak, rajzoltak. Sajnáltam, hogy a kétéves Pötyit nem vittem magammal, nála sokkal kisebb gyerkőcök is élvezték a programokat: a bábelőadást, a különböző érdekes feladatokat, játékokat, táncot.

Farsang a Szülők Házában


Igen jól jött nekünk, hogy a helyszínen lehetett jelmezeket vásárolni, így Málni fél perc alatt változott katicává és egész este büszkén feszített a pöttyös ruhájában a kis hableányok, királykisasszonyok, lovagok és Hófehérkék között.

A legjobban az tetszett, hogy nem csak a gyerekek, hanem szüleik is beöltöztek az alkalomra: volt doktor bácsi és varázslók is, köztük Regős Judittal, a Velvet családi tanácsadójával, aki egy fényes narancssárga ruhában vezette a farsangi bált.

A napot jelmezverseny zárta, ahol azokat a családokat jutalmazták, amelyek minden tagja beöltözött. A fődíjat egy varázslócsalád vitte el, de mindenki kapott meglepetést: a dekorációnak használt színes lufikat osztották szét az ekkorra már láthatóan kifáradt gyerekek között. Azt hiszem, jövőre korábban megyünk és én is beöltözöm.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.02.26 13:40:23Leona

  Ezúttal nem azon kesergek, hogy "vidéken" mért nincsenek ilyen rendezvények, hanem inkább eldicsekszem vele, hogy a mi ovinkban családi farsangot (is) tartottak, és állati jó volt!

  Volt boszorkány-égetés; mese-előadás; új játékok kiosztása-kipróbálása (három fiú veszett össze a felmosó-felszerelésen :) ); lehetett játék-boszorkányt varrni, gabona-pehely nyakláncot fűzni (és enni); végül pedig a szülőknek kellett egy mesét eljátszani (ezt csak ott és akkor tudtuk meg!)

  Szerintem gyerek-szülő jól szórakozott. Mi egészen biztosan...

 • 2007.02.26 14:21:57B-

  Megnézegettem a képeket. Nem lehetne valahogy eltűntetni a "kevésbé jól sikerült jelmez" feliratot? Nem kéne gyerekeket országos fórumokon megszégyeníteni. Ha az én gyerekem lenne, már pajszerrel közelítenék a szerkesztőség felé. :-)

 • 2007.02.26 15:08:07Tünde

  Kedves B-: igazad van, félreérthető a felirat, nem a jelmezzel volt gond...

 • 2007.02.27 09:14:47t_eva

  Mi a Millenárist látogattuk meg, férjem már azon kiakadt, hogy 10.00-ig senki sem mehetett be (20 percet várattak a pénztárnál), így fél óra múlva el is távozott a barátnőm férjével...Jól tették, nem férfiembernek való, megértem az üvöltözős apukát, én is elég frusztrált voltam már 1-kor is, bár én inkább a gyors távozást választottam.  Felháborító, hogy a Minimax nem gondol a sok gyerekre, akik kimennek, beöltöznek és még tennének is valamit. Lányom a "csináljunk tűzzománc" mondatot mondta ki ötször, de nem is fértünk hozzá, és nem is egy egyszerű egyfázisos mutatvány (máskor máshol már megejtettük). Így még a betűvadászatot is feladva eltávoztunk.  És SOHA de SOHA többé nem szeretnék Minimaxos rendezvényen részt venni!

 • 2007.02.27 09:16:23t_eva

  Annyit még hozzá, hogy a betűvadászós játékban jól álltunk, de azt, hogy az utolsó "Ó" betűs feladatot hol találjuk meg, senki sem tudta megmondani... Így feladtuk, rossz érzéssel.

  Egyébként a fánk jó volt, igaz minden gyerek 1 db-ot süthetett és gyúrhatot, bár ezért még fizetni is hajlandó lettem volna...

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta