SZÜLŐSÉG

A varázslócsalád vitte el a fődíjat

2007. február 26., hétfő 12:41

Volt némi sejtésem arról, hogy a Minimax rendezte farsangi mulatságon nem lesznek kevesen, de hogy húsz percet kell sorban állnunk ahhoz, hogy leadjuk a ruhatárban a kabátjainkat, arra nem számítottam. A Szülők Háza farsangján viszont úgy éreztük magunkat, mint egy családi bulin. Tömegrendezvény kontra mini móka.


Farsangi fánk forralt borral

Amikor a Jövő Háza Központban megláttam a tömeget és a ruhatár előtt kígyózó sort, legszívesebben elmenekültem volna. Rengeteg embert vonzott a rendezvény, szinte mozdulni sem lehetett a Fogadó épületében. Első felindultságomban kimentünk a külső helyszínre, ahol egy nyitott sátorban farsangi fánkok sültek, a tűzhely előtti asztalon pedig szorgos kis kezek nyújtották a tésztát. Éppen volt egy szabad hely az asztalnál, ahová Málni gyorsan le is ült – és igen jól tette, mert a kézműves foglalkozásokon erre nem is nyílt több lehetősége.

Farsang a Millenáris Parkban


A környéken frissen sült fánk illata keveredett a sátor mellett lévő üstben bugyogó forralt boréval, amíg Málni fánkot nyújtott, vettem is egy pohárral a gőzölgő fahéjas italból. Miután a gyerek eltüntette a fánkot, én meg a forralt bort, beálltunk a ruhatár előtti sorba. Mire húsz perc múlva biztonságba helyeztük a kabátokat, kíváncsiságunk lelohadt.

A színpadon ez idő alatt bábelőadás folyt, amelyet később zenés műsor váltott fel, a helyszín többi részén pedig különböző feladatokat hajthattak végre a gyerekek – már amelyik hajlandó volt türelmesen megvárni, míg sorra kerül. Az arcfestők előtt volt a legnagyobb a tülekedés, de a kézművesek asztalkáinál sem volt esélyünk helyet találni. Tébláboltunk még egy fél órát, majd mikor egy ideges apuka a gyerekek előtt kezdett üvöltözni a feleségével, akkor döntöttem úgy, hogy érzékeny búcsút veszünk a tündérektől, menyasszonyoktól, varázslóktól és Micimackóktól és hazafelé vesszük az irányt.

Buli kicsiknek és nagyoknak

A Szülők Háza farsangi bálja jóval meghittebbre sikerült: a hely mérete amúgy sem engedte volna a több száz fős tömeget. Majdnem telt ház volt ugyan, mégsem érezte magát rosszul az ember az aurájába túl mélyen hatoló bulizóktól.

A nemrég átépített játszóházban úgy éreztük magunkat, mintha házibuliban lennénk, az anyukák kávéztak, miközben kipirult arcú porontyaikat lesték, az apukák a fotelekben ülve beszélgettek a fociról, a gyerekek falat másztak, csúszdáztak, mesét hallgattak, rajzoltak. Sajnáltam, hogy a kétéves Pötyit nem vittem magammal, nála sokkal kisebb gyerkőcök is élvezték a programokat: a bábelőadást, a különböző érdekes feladatokat, játékokat, táncot.

Farsang a Szülők Házában


Igen jól jött nekünk, hogy a helyszínen lehetett jelmezeket vásárolni, így Málni fél perc alatt változott katicává és egész este büszkén feszített a pöttyös ruhájában a kis hableányok, királykisasszonyok, lovagok és Hófehérkék között.

A legjobban az tetszett, hogy nem csak a gyerekek, hanem szüleik is beöltöztek az alkalomra: volt doktor bácsi és varázslók is, köztük Regős Judittal, a Velvet családi tanácsadójával, aki egy fényes narancssárga ruhában vezette a farsangi bált.

A napot jelmezverseny zárta, ahol azokat a családokat jutalmazták, amelyek minden tagja beöltözött. A fődíjat egy varázslócsalád vitte el, de mindenki kapott meglepetést: a dekorációnak használt színes lufikat osztották szét az ekkorra már láthatóan kifáradt gyerekek között. Azt hiszem, jövőre korábban megyünk és én is beöltözöm.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.02.26 13:40:23Leona

  Ezúttal nem azon kesergek, hogy "vidéken" mért nincsenek ilyen rendezvények, hanem inkább eldicsekszem vele, hogy a mi ovinkban családi farsangot (is) tartottak, és állati jó volt!

  Volt boszorkány-égetés; mese-előadás; új játékok kiosztása-kipróbálása (három fiú veszett össze a felmosó-felszerelésen :) ); lehetett játék-boszorkányt varrni, gabona-pehely nyakláncot fűzni (és enni); végül pedig a szülőknek kellett egy mesét eljátszani (ezt csak ott és akkor tudtuk meg!)

  Szerintem gyerek-szülő jól szórakozott. Mi egészen biztosan...

 • 2007.02.26 14:21:57B-

  Megnézegettem a képeket. Nem lehetne valahogy eltűntetni a "kevésbé jól sikerült jelmez" feliratot? Nem kéne gyerekeket országos fórumokon megszégyeníteni. Ha az én gyerekem lenne, már pajszerrel közelítenék a szerkesztőség felé. :-)

 • 2007.02.26 15:08:07Tünde

  Kedves B-: igazad van, félreérthető a felirat, nem a jelmezzel volt gond...

 • 2007.02.27 09:14:47t_eva

  Mi a Millenárist látogattuk meg, férjem már azon kiakadt, hogy 10.00-ig senki sem mehetett be (20 percet várattak a pénztárnál), így fél óra múlva el is távozott a barátnőm férjével...Jól tették, nem férfiembernek való, megértem az üvöltözős apukát, én is elég frusztrált voltam már 1-kor is, bár én inkább a gyors távozást választottam.  Felháborító, hogy a Minimax nem gondol a sok gyerekre, akik kimennek, beöltöznek és még tennének is valamit. Lányom a "csináljunk tűzzománc" mondatot mondta ki ötször, de nem is fértünk hozzá, és nem is egy egyszerű egyfázisos mutatvány (máskor máshol már megejtettük). Így még a betűvadászatot is feladva eltávoztunk.  És SOHA de SOHA többé nem szeretnék Minimaxos rendezvényen részt venni!

 • 2007.02.27 09:16:23t_eva

  Annyit még hozzá, hogy a betűvadászós játékban jól álltunk, de azt, hogy az utolsó "Ó" betűs feladatot hol találjuk meg, senki sem tudta megmondani... Így feladtuk, rossz érzéssel.

  Egyébként a fánk jó volt, igaz minden gyerek 1 db-ot süthetett és gyúrhatot, bár ezért még fizetni is hajlandó lettem volna...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta