SZÜLŐSÉG

Levél Lappföldről, az igazi Mikulástól

2006. november 23., csütörtök 12:40

Az internet és az email világában a gyerekek szinte alig ismerik a hagyományos levelet. Pedig milyen jó is az, amikor egy kézzel írt, nekünk címzett levél vigyorog ránk a postaláda kinyitásakor. Hát még az milyen izgatottságot okoz, ha az igazi Mikulástól, Lappföldről érkezik a levél! Mostantól a magyar gyerekeknek is küld ünnepi üdvözletet Joulupukki, a lappföldi Mikulás. Klikk!
A Santa Claus Greeting Center, a finn Mikulás központ segítségével a világ 150 országában juthatnak hozzá gyermekek milliói az igazi Mikulás személyre szóló leveléhez. A központ munkája egy régi finn hagyományra épül.

Messze tőlünk, a finn Lappföldön található a varázslatos Korvatunturi. Az odavezető utat azonban egyedül a lappföldi Mikulás hűséges rénszarvasai, és az őt segítő manók ismerik. A mágikus környéken a manók meghallják a gyermekek kívánságait. Ám a furfangos manók hallják a szülőket is, így azt is tudják, hogy melyik gyerek hogy viselkedett. Joulupukki a manói tájékoztatására küld meglepetéseket.

Azok a felnőttek, akik szeretnék gyermeküket meglepni az igazi Mikulástól származó levéllel, egy formanyomtatványt kell kitölteniük. Ha az 1790 forintba kerülő űrlapot bármelyik Libri könyvesboltban november 27-ig megvásárolják, kitöltik és leadják, a névre szóló üdvözlet december 6-ig megérkezik.

Aki nem elégszik meg a levéllel, december 6-án 17 és 18 óra között a budapesti Libri Könyvpalotában (1072 Budapest, Rákóczi út 12.) személyesen is találkozhat a Mikulással.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.11.23 14:11:43thais

  Újabb pénztárcakinyitogató üzleti fogás. Mi a bizonyíték arra, hogy ténylegesen a Joulupukki irodától jön az üdvözlet? Lehet, hogy valamelyik magyar kft szerződést kötött alvállalkozóként a Télapóval, s onnan postázzák a levelet? Van egy gyanúm, hogy igen. Arról tudtam, hogy a "Télapónak" saját reptere és szállodái vannak, ahol megszállhatsz, ha kiváncsi vagy a finn Joulupukkira. Utazási iroda is szakosodott rá. (A barátnőm egy időben oda szállított csoportokat.) Azt még el tudom képzelni, hogy egy hús-vér öreg finn bácsi izgalmat tud kelteni a gyerekemben. De egy üdvözlet? Hús-vér magyar télapókat minden utcasarkon vagy bevásárlóközpontban láthat, még házhoz is hívhatod. (Ha megfizeted) Amire nagyon mérges volta, mutogattak a tv-ben egy télapóképző iskolát, ahol pszichológusok tanítják a jelölteket, milyen a jó Télapó, gmire hogyan kell reagálni. Kicsi fiam kérdően nézett rám! Ugye tudjátok, miért? A nagyobbik fiam Télapóhoz írt levelei egy ideig nálam landoltak, egy idő után bedobatta velünk a postaládába. Jót szórakozhattak rajta a postások. A bélyeget ő rajzolta, mert annak jobban örüla télapó. Már ő sem venné be ezt a Joulupukkiról szóló dajkamesét az üdvözlettel együtt. Lassan már a Jézuskának is postaládája lesz. Csak arra lennék kíváncsi, melyik országban lakna, s mit szólna ehhez a keresztény egyházak nagy része.

 • 2006.11.23 14:15:33Daem00n

  ehh... én a Magyar Postában egy cseppet sem bíznék.

 • 2006.11.23 14:45:14mulan

  Mi kaptunk levelet az igazi Mikulástól, Lappföldről, hosszú évekkel ezelőtt. De nem kellett hozzá 1790 forint plusz postköltség, hanem csak írni kellett a Mikulásnak egy levelet Lappföldre, megírni benne a címünket, és kaptunk is tőle választ, persze nem magyarul, de ez cseppet sem zavart minket, mert már viszonylag nagyok voltunk, amikor ezt csináltuk.

  Szóval a hírt én sem egészen értem. Az újdonság nyilván az, hogy a Libri keres rajta. :)

 • 2006.11.23 14:48:18Daem00n

  mi ebben az újdonság, Mulan? :)) manapság már mindenki keres mindenkin, csak mi nem :)  off:

  amúgy hogy vagy? :)

 • 2006.12.04 16:53:26jidele

  nem találtam jobb helyet ennek a felhívásnak: A babtista szeretetszolgálat idén is meghirdeti a 10ezer gyerek karácsonya akciót! További részletek: http://www.ciposdoboz.hu/

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta