SZÜLŐSÉG

Hastáncosnők segítettek legyőzni a háromfejű sárkányt

2006. november 21., kedd 15:11

Kígyózó sorok a pénztárnál és a bejáratnál, a jegyek már jóval a délutáni előadás kezdete előtt elfogytak. A szerencsések, akik bejutottak a Millenáris Teátrumba a Kolompos együttes lemezbemutató koncertjére, Vitéz Levente mesés utazásán vehettek részt, melyben szerepet kaptak a nézőtéren ülő apróságok is.


A teremben egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, a színpad előtti párnákon ücsörgő gyermekek úgy néztek ki, mint egy hatalmas, mozgó, színes szőnyeg és úgy zsongtak, mint egy felbolydult méhkas. Akkor csöndesedtek el, mikor a Kolompos együttes játszani kezdett.

Az előadás elején népviseletbe öltözött táncosok járták el az Apák táncát, a tököli Hagyományőrző Óvoda kis csoportjának táncbemutatója után pedig ének, hegedű, cimbalom, nagybőgő és dob kíséretével elkezdődött a zenés mesejáték.

Vitéz Levente elindult, hogy megküzdjön a háromfejű sárkánnyal és kiszabadítsa fogságából a Szomorú Királykisasszonyt. Útja közben a nézőtérről válogatott kis szereplőkkel: hastáncosnőkkel, indiánokkal és magyar menyecskékkel találkozott, akik varázslatos tárgyakat ajándékoztak neki, hogy segítségükkel legyőzze a sárkányt. A főhős végül kiszabadította a királylányt, aki már nem is volt szomorú, és örömükben táncba hívtak mindenkit, aki jelen volt.

Így alakult a terem hatalmas táncházzá, ropták kicsik és nagyok, míg a mulatság alatt az előadás legifjabb nézője, egy kéthónapos bébi a kiadós szopizás után édesdeden aludt mamája kendőjében.

Lányom ugyan nem akart színpadon szerepelni, mint Ricsi nevű kis barátja, aki indiánt alakított, ő csak mellettem pörgött-forgott a népzenére, hazafelé pedig közölte, hogy nagyon tetszett neki az előadás, bár kissé hangos volt.

A Kolompos együttes Vitéz Levente című cédéje 3500 forintért rendelhető meg a zenekar honlapján. A CD belső borítóját Patrovits Tamás animációs filmrendező tervezte. Mint azt a Porontynak elmondta, a képet gyermekrajzok felhasználásával készítette.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta