SZÜLŐSÉG

Hastáncosnők segítettek legyőzni a háromfejű sárkányt

2006. november 21., kedd 15:11

Kígyózó sorok a pénztárnál és a bejáratnál, a jegyek már jóval a délutáni előadás kezdete előtt elfogytak. A szerencsések, akik bejutottak a Millenáris Teátrumba a Kolompos együttes lemezbemutató koncertjére, Vitéz Levente mesés utazásán vehettek részt, melyben szerepet kaptak a nézőtéren ülő apróságok is.


A teremben egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, a színpad előtti párnákon ücsörgő gyermekek úgy néztek ki, mint egy hatalmas, mozgó, színes szőnyeg és úgy zsongtak, mint egy felbolydult méhkas. Akkor csöndesedtek el, mikor a Kolompos együttes játszani kezdett.

Az előadás elején népviseletbe öltözött táncosok járták el az Apák táncát, a tököli Hagyományőrző Óvoda kis csoportjának táncbemutatója után pedig ének, hegedű, cimbalom, nagybőgő és dob kíséretével elkezdődött a zenés mesejáték.

Vitéz Levente elindult, hogy megküzdjön a háromfejű sárkánnyal és kiszabadítsa fogságából a Szomorú Királykisasszonyt. Útja közben a nézőtérről válogatott kis szereplőkkel: hastáncosnőkkel, indiánokkal és magyar menyecskékkel találkozott, akik varázslatos tárgyakat ajándékoztak neki, hogy segítségükkel legyőzze a sárkányt. A főhős végül kiszabadította a királylányt, aki már nem is volt szomorú, és örömükben táncba hívtak mindenkit, aki jelen volt.

Így alakult a terem hatalmas táncházzá, ropták kicsik és nagyok, míg a mulatság alatt az előadás legifjabb nézője, egy kéthónapos bébi a kiadós szopizás után édesdeden aludt mamája kendőjében.

Lányom ugyan nem akart színpadon szerepelni, mint Ricsi nevű kis barátja, aki indiánt alakított, ő csak mellettem pörgött-forgott a népzenére, hazafelé pedig közölte, hogy nagyon tetszett neki az előadás, bár kissé hangos volt.

A Kolompos együttes Vitéz Levente című cédéje 3500 forintért rendelhető meg a zenekar honlapján. A CD belső borítóját Patrovits Tamás animációs filmrendező tervezte. Mint azt a Porontynak elmondta, a képet gyermekrajzok felhasználásával készítette.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Így nevelték a kis Habsburgokat

Már a kicsi születése előtt kiválasztották a nevelőnőt, aki aztán a királyi gyermek mindennapjait felügyelte, gyakorlatilag az anyukájává vált. A saját szülei naponta egyszer, a buzgóbb szülők akár kétszer is meglátogatták a porontyaikat.

STÍLER 6 zseniális koktél forró nyári napokra

A nyár a hűsítő és frissítő italok szezonja. Napközben szürcsölgetheted a kedvenc házi limonádédat, este pedig jöhet a koktél, amit pillanatok alatt elkészíthetsz.

EGY SZAKÁCS Azért mert az életed elb.sztad, a vacsorát nem kéne

Három hónap alatt 8 nap volt, mikor nem részegen aludtam el. Minden egyes nappal egyre mélyebbre kerültem. Megbánás, bűntudat, lelkiismeretfurdalás. Remek hármas, és csak még többet vonz, ha nem képes kezelni őket az ember.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta