SZÜLŐSÉG

Benyalod, mint a cumicicit!

2006. november 10., péntek 10:20

Ha a brit zenei slágerlistán tarolt a Crazy Frog, nekünk is kellett egy saját, torzított hangú gusztustalan figura. Lett egy magyarul (is) beszélő Gumimacink: sikerült egy újabb baromságot átvenni külföldről. Idegesítő vernyákolás értelmetlen dalszöveggel, avagy hogyan neveljünk ízlésficamos gyereket?

Benyomtam a CD-t az autóba, majd hamarosan könnyeim fátylán át láttam csak a forgalmat. Autóstársaim megrökönyödve figyelték, ahogy vezetés közben sírva fetrengek a röhögéstől. Akkor még azt hittem, ez valami vicc.


Az I’m a Scatman című feldolgozásnál lefagyott ajkamról a mosoly, ez már akkor is gáz volt, mikor 1995-ben John Larkin énekelte. Aztán jött a Bújj, bújj, zöld ág kezdetű gyermekdal, amiről azt gondoltam, hogy nem lehet elrontani, de tévedtem. El lehet.

Az angol nyelvű jódli és a Dein Popo ist so süss című német szám mély nyomokat hagyott bennem. Ekkorra értem haza, és üveges szemmel bámultam magam elé a sötét garázsban, amíg végre magamhoz tértem.

És akkor még nem is láttam a klipet. Ebben a zöld rusnyaság riszálja dagadt seggét német turista-féle félig letolt gatyában, és hol Michael Jackson heremarkolászós mozdulatát utánozza, hol a Shrek2-ből lopott szájpattintást, ami a Szamárnak jól állt, Gumimacink viszont még szánalmasabb lett tőle.


A gyerekek bezzeg rögtön elkezdtek riszálni a tuc-tuc zenére, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ők a Tankcsapdától kezdve Komár Laciig bármire táncra perdülnek.
Négyéves lányom az Itt van a gumimaci második verziójánál felkiáltott: „Anya, hallottad? Azt énekelték, hogy cumicici!” Igen, sajnos hallottam.
Engem nyalni lehet, mint a cumicicit… Bravó. Erősödik a gyanúm, hogy ezt inkább spanglizós huszonéveseknek szánták… Azok tuti vinnyogva fognak fetrengeni hallgatás közben.

„Eddigi tapasztalataink szerint kortól függetlenül, mindenkinek tetszett ez a kissé bárgyú, de szerethető Gumimaci.” – olvastuk a kiadó közleményében. Kissé bárgyú? Talán kissé enyhén fogalmaztak.
Ismerőseim közül mindenki el volt ájulva a videokliptől. Na, nem a gyönyörűségtől. Többségük először szóhoz sem jutott, aztán egyesek felháborodtak: Hogy lehet ilyen minősíthetetlen kiadványokkal mérgezni gyerekeinket? Barátnőm közölte, hogy leállt az agyműködése.
A klip kommentjeinél pedig ilyeneket olvasni:
„Ez halálosan odabasz, ez már fáj” „Jézusom, ez gáz!” „Asse normális, aki ezért fizet!”

A lemezt nehezen bírtam végighallgatni, a gumimacis szám negyedik verziójánál csendben fohászkodtam, hogy legyen már vége.

A videoklip viszont annyira tetszett a gyerekeimnek, hogy gurgulázva nevettek és követelték, hogy indítsam el tizenhetedszer is. Még jó, hogy nem sokat értenek belőle.

Végezetül íme az egyik magasröptű dalszöveg:

Itt van a gumimaci

Itt van a Gumimaci, a nevem Gumigumi,
én vagyok gumicumi cici gumi Gumimaci.
Oh engem nyalni lehet, mint a cumicicit,
én vagyok nyaminyami ciliculi Gumimaci.
Oh-yeh-oh!
Pa-pa-ra dubi dubi nyam nyam,
Pa-pa-ra dubi dubi nyam nyam,
Pa-pa-ra dubi dubi nyam nyam!
Háromszor csak harap.
Gumi, gumi, gumi, gumi, Gumimaci.

Itt van a Gumimaci CD
CLS Records, 2179 Ft

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.11.10 10:57:26napalm

  (áll lees) ez borzasztó.

 • 2006.11.10 11:09:14kivagyok

  Én csak azt nem értem, hogy ha törvény tiltja, hogy lenyomj a gyereknek egy sallert, vagy a pedofíliát, vagy, hogy nem adnak 18 éven aluliaknak cigit a boltban, és nem nézhetnek pornószájtokat, akkor ezeket a hígfos kreténségeket miért szabad forgalmazni??? Ja, mert akkor nem lesz nézője a Fásy-mulatónak húsz év múlva? Hát sz.rok rá széles ívben. Ráadásul az is menjen már a rosszéletű anyjába, aki ilyen szöveget kitalál! Nyalni a gumicicit, na baszki, sose legyen nagyobb öröme!!! Bocs, de kicsinyég felkaptam a vizet. (Homárosan: Ravatalra vele!)

 • 2006.11.10 11:23:46jidele

  ez gyerekeknek készült?

 • 2006.11.10 18:33:32Hicudzsi

  Ez nem gyerekeknek készült, elég egyértelmű. Egyébként nem itthon találták ki, hanem egy magyar származású, Németországban élő srác.  Aki meg ezt hallgattatja a gyerekkel agyba-főbe az meg nem izgatja magát azon, hogy épp elneveli szerencsétlent - és valószínűleg az is a Fásy Mulatót nézi...  A kisfilm az én csemetéimnek is bejön, de inkább a továbbiakban bojkottáljuk :) • 2006.11.12 10:10:44zsiz

  Finoman fogalmazok: ez egy nagy hányás. Ezek után nem csoda, ha a gyerekek már az oviban, utána az iskolában olyanok, amilyenek. Hol van a Vukk, hol van a Szaffi és a többiek? Egyetértek Kivagyokkal: Ravatalra vele!

 • 2006.11.13 14:43:06Daem00n

  nem mertem lejátszani ezt a vackot, elég volt a beillesztett "szöveg".

  igen, hol vannak a jó öreg klasszikusok, a történeteikkel?

  Egyébként mi a párommal rengeteg klasszikus rajzfilmet összegyűjtöttünk (urambocsá', még Tom és Jerry is van) Szaffitól a Kisvakondig mindent, mert féltünk, később már antikváriumban sem tudjuk őket felhajtani.

  Pedig még gyermekünk sincs, de már készülünk :)

  Isten óvjon az efféle buta xaroktól.

 • 2006.11.13 15:01:06sacka

  Olyan jó gyerekdalok léteznek... Gryllus Vilmos simán kenterbe veri ezt az izét.
  Ha pedig ez lenne a CD borítója, már a kidülledt szemű minekisnevezzemtől sírva menekülnék. Ki vesz ilyesmit a kezébe?

 • 2006.11.13 15:12:05Daem00n

  gyermekdalokat is gyűjtünk ;)

 • 2006.11.14 10:00:15Tori

  Halász Jutkát mindenkinek!

 • 2006.11.14 18:54:22gzp

  Lujza szegyenszemre rakattant erre szornyusegre. ezzel sikerul leszoktatnom: http://www.youtube.com/watch?v=tCTjP2c8i-w

 • 2006.11.14 19:40:16Hicudzsi

  Kisvakond, Frakk és egyéb jó kis meséket dvd-n a megahiperszupermarketekben láttam otthon, meg az Alexandra könyváruházban (990 Ft) mi itt szoktuk megvenni :)  A neten pedig ajánlom a www.egyszervolt.hu oldalt. Ott az animációk között vannak az enyéim nagy kedvencei, a Károkatona, az Elvitte a róka.  Zenének a Regélő albumot, még gyerekként nekem is a kedvencem volt. Aki nem ismeri annak szívesen ismertetem, de lényeg, hogy a gyerekdalokat gyönyörűen, tisztán a Rádió Gyermekkara énekli fel...  Nemrég belehallgattunk a Mese Ovi című rettenetbe és hamisan énekelnek a gyerekek, a zenei alap meg szörnyen pocsék...  :P :P

 • 2006.11.14 20:34:50Maci

  Nagyon jól szórakoztam. :)

 • 2006.11.14 21:18:02manci

  A férjem valamelyik este büszkén hazaállított a Mese Ovival, betette a lejátszóba, majd gyorsan kivette. Csak azzal tudtam megnyugtatni, hogy nekem jó lesz feleveníteni a régi mondókákat.

  Most a Mozart gyerekeknek címűt vette meg, holnap meghallgatjuk, remélem, jobb élmény lesz!

 • 2006.11.14 21:36:36sacka

  A nagylányom most ajándékozta meg a kisöccsét szülinapra a Mese-Ház című CDvel (Rudolf Péter, Nagykálózy Eszter, Kaláka és Horváth T.József), csak ajánlani tudom mindannyiotoknak, megunhatatlan, még nekem is :)

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta