SZÜLŐSÉG

Zokni nélkül a játszóházban

2006. szeptember 25., hétfő 15:22

Nézze meg képeinket!
Igaz, az ősz még nyárias arcát mutatja, de hamarosan hűvösebbre és csapadékosabbra fordul az idő, és akkor az anyukák elkezdenek olyan zárt helyet keresni, ahol a csemete kitombolhatja magát, amíg ő nyugodtan megiszik egy forró teát, más kismamákkal beszélget, vagy elintézi a bevásárlást. Játszóháztesztünk első állomása a Lurdy Kalandpark volt, ahonnan felemás élményekkel távoztunk.

Már a megérkezéskor probléma adódott: a másfél éves Pötyin nem volt zokni, itt pedig az egyik fő szabály értelmében mezítláb nem szabad bemenni. A mosolytalan recepciós lány hosszas gondolkozás után megoldásként a pultra tett egy kosárnyi különböző méretű műszálas zoknit, melyből 250 forintért vásárolhattam egyet. Ezután végre beereszthettem a türelmetlen gyerkőcöket.

A Kalandpark 500 négyzetméterén a háromszintes labirintusok és felfújható ugrálóvárak mellett bőven marad hely szaladgálásra, kismotorozásra, tombolásra. A nagyobb gyerekek lefárasztására tökéletesen alkalmas a terep, a kisebbek szórakoztatását viszont nehéz megoldani. Szinte nincs olyan játék, amit 1 éves kor alatt lehetne használni.

Az alkalmazottak nem sokat segítenek: gyakorlatilag be sem tették a lábukat a játéktérbe. Az egyik csúszda végétől az utolsó pillanatban sikerült elkapnom Pötyit, mielőtt egy nagyobb gyerek a nyakába szállt volna. A négyéves Málnira számíthattam csak, aki anyáskodva terelgette kishúgát a mászókák és kislabdák rengetegében.

Klikk!
A rajzolásra szánt elkerített részt senki nem használta. A gyéren megvilágított kisasztalokon lévő szegényes ceruzaválaszték nem volt túl hívogató. Málniék 10 másodperc alatt felmérték a kínálatot, majd felpattanva egy kismotorra elszáguldottak a Kalandpark túlsó végébe, hogy belevessék magukat a több száz darab színes kislabda közé.

A mosdó ajtaján a következő (nyelvtani hibás) felirat virít: „GYEREK WC!!! Nem felnőttek részére!! Aki nem veszi figyelembe, 500ft befizetésére kötelezünk.” Ha mégsem bírnám ki, akkor egyedül kellene hagynom a gyerekeket, hogy elsétáljak a pláza egyik nyilvános mellékhelyiségébe. Ezt viszont – tekintettel az oda nem figyelő alkalmazottakra – nem tenném.

A mosdóba azért bemerészkedtem. Tisztaság volt ugyan, de a 60 centi magas asztalon elhelyezett pelenkázólapon kissé nehézkes a peluscsere. A padlószőnyeg jó néhány helyen volt – nem kicsit – kiszakadva, felgyűrődve. Porszívóval is régen takarítottak rajta, mindenfelé pöszmöszök, bolyhok és egyéb apró szemetek hevertek. A szétszórt játékokat senki nem pakolta el, igaz, nem is volt túl sok mozgatható darab.. Távozáskor a pénztáros közölte az összeget, de fizetés után hiába álltam várakozva percekig, a zoknihoz hasonlóan a játszóházi díjról sem kaptam számlát.

Kalandpark Lurdy ház
Bp. Könyves Kálmán krt. 12-14 Telefon: 06-20/578-5886

1200Ft/óra, minden nap 10-20-ig
Gyermekmegőrzés: 4 éves kortól
Ajánlott: 3-12 évesig
Vécé: csak gyereknek
Szoptatóhelyiség: nincs
Büfé: van
Játékmesterek: 2

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.09.26 08:29:25ndber

  Ez az egész Porontyosdi valami vicc????
  Ki a nyavaját érdekel hogy zokni nélkül lehet játszóházba menni meg mit kell csinálni a beragadt szarral????
  Ez HIHETETLEN! Nyomjunk egy delete gombot emberek...

 • 2006.09.26 08:48:57mywaves

  Miért baj az, ha egy 3-12 éves korú gyerekeknek ajánlott játszóházban "szinte nincs olyan játék, amit 1 éves kor alatt lehetne használni"???

 • 2006.09.26 08:59:11Bierce

  ndber

  Az van kispofám, hogy azt talán elfelejtetted, hogy Te is voltál gyerek. De ha ez eszedbe jut, akkor talán kis merengéssel arra is rájössz, hogy a jó édesanyád minden bizonnyal maga is szívesen olvasgatott ilyeneket. Csak éppen nem az interneten, hanem újságokban, könyvekben, miegymásban. Tudom miért, Te tahó paraszt?! Mert szeretett Téged és jó embert akart nevelni BELŐLED.
  Sajnos nem járt sikerrel, de valószleg ő mindent megtett.
  Legközelebb, amikor találkozol vele - és kívánom Neked, hogy lehetőséged legyen rá - gondolj erre!

 • 2006.09.26 08:59:21gymqy

  ndber:
  Ez egy baba-mama blog.
  Szernintem igenis van ertelme, mi mindig magunkal cipeltuk eddig a kicsit, nem igazan mernem meg beadni egy ilyen helyre, ezt olvasva megkevesbe. :-(

  1200/h? Basszus azert mar majdnem dadust lehet kapni!

 • 2006.09.26 09:11:45berta

  Szerintem is jó dolog a teszt, én az elmúlt két évben elég vegyes tapasztalatokat szereztem a budapesti játszóházakról, sok időt és energiát megspóroltam volna ha ilyen teszteket olvasgathattam volna. És nem kellett volna magyarázkodni a gyerekeimnek, hogy miért gondolom meg magam a játszóház recepcióján (Mamut 2), miért nem mehetnek be. Szerintem kevesebb hangsúlyt kellene fektetni a felszereltségre és többet arra, hogy kikre hagyhatom a gyereket. A cikkben azzal nem értek egyet, hogy a végén a recepciós lányokat miért kell játékmesternek nevezni.

 • 2006.09.26 09:16:45VicaVersa

  ndber. Akad ám még soook-sok cikk, amihez hozzászólhatsz, és ami netán még érdekel is. Ne itt vezesd le a feszkót, mert épp kimaradt a reggelid... ;)

 • 2006.09.26 09:41:24ndber

  Tyűha! Mennyi izgatott szülő!!
  Bierce: nem csodálkozom a magasröptű hozzászólásodon, végülis mindenki magából indul ki (lsd. tahó paraszt).
  Nem a tartalommal, a stílussal volt bajom....dehát ugye tudjuk: "Csak menyország van.
  A pokol a többi ember."
  De köszi hogy megnevettettetek, így reggeli után...

 • 2006.09.26 09:58:24Bierce

  ndber. Ne rizsázzál, gyerek, ne rizsázzál! Ne gyere most azzal, hogy nem a tartalommal van bajod, hanem a stílussal, mert az első beírásod nem erről szól!!!! Ott azt írtad: "Ki a nyavaját érdekel..." Ez sunyiság, apafej. Ha már volt egy beírásod, vagy ismerd be, hogy hülyeség volt, vagy ne légy gyáva fenntartani, de semmiképp se próbáld sunyin megmagyarázni.

  Én például felvállalom, hogy tahó paraszt vagyok, viszont azt is felvállalom, amit korábban mondtam.

 • 2006.09.26 12:08:02hanna

  1. Nyavalya.
  2. Sokféle rovat van az index-en. Tessék választani! Kinek a tech, kinek a pol, kinek a poronty.

 • 2006.09.26 13:41:59johi

  ndber: te egyszeruen csak szar fej vagy.

 • 2006.09.26 14:29:46katjana

  johi, te meg aranyos.

  válaszoljál Bierce-nek is, ne csak ndbernek!

 • 2006.09.26 14:46:19golgota

  Én egy nihilista hülyegyerek vagyok, de mivel van egy kislányom igenis érdekel minden tanács, hogy hova lehet elvinni játszani és mennyirét, míg mondjuk az asszony a suliban tanul, stb.
  Aki étterembe szeret járni, az a Michelin csillagoknak olvas utána a megfelelő fórumokon. Akinek meg gyereke van, az meg itt (is) néz körbe az őt(!!!) érdeklő témák után.
  Ha valami nem érdekel, nem olvasom el. Dehogy idióta troll módjára csak zúzni járjak valahova.....hmmm....ez elgondolkodtató

 • 2006.09.28 14:44:08Tori

  A cikkíró keveri a játszóházat a gyerekmegőrzővel. Előbbi egy szimpla fedett játszótér. Oda a gyerekével játszani megy az ember, nem beadni a kölköt. És örülök, hogy csak zoknival mehetnek be, jól is néznénk ki, amikor mezítláb ráizzadnak a felfújható gumivárra. Egyébként mi is a Lurdyba járunk, mert az van közel, és szerdán féláron lehet bemenni, úgy már nem is olyan drága. Ránk még nem érvényes, de nagycsaládosoknak is van kedvezmény. Nekem még nem volt rájuk panaszom.

 • 2006.09.28 21:15:55macska

  Maximálisan egyetértek a cikk írójával. Én nem tenném be ide a lábam még egyszer, ilyen bunkó kiszolgálás után.DE ez nem csak erre a helyre érvényes, ha velem valahol vki paraszt volt, oda az életbe nemtérek vissza többé... A Lurdy házba mi is szoktunk néha járni,vásárolni.Köszönöm, hogy megosztottad velünk a tapasztalataid. Egyébként nekünk is van egy másfél éves kislányunk :-)
  ÜDv: Ildi

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta