STÍLFŰRÉSZ, A DÍVÁNY KULTÚRBLOGJA

Önnek eszébe jutna a tejivást Lemmy Kilmisterrel reklámozni?

2016. január 8., péntek 15:26

December 6-án, alig pár héttel halála előtt forgatott egy reklámot Lemmy Kilmister az itthon teljesen ismeretlen, Finnországban viszont piacvezető tejtermék gyártónak, a Valionak. A kisfilm nem ismeretlen a finnek számára: az 1990-es években a Dairy Nutrition Council (Tejterméktanács) számára már készült egy hasonló - igaz, abban nem a rocklegenda szerepelt.

A videó egész rövid, de senki se tartson attól, hogy az amúgy whiskeyt (illetve az utóbbi időkben egészségügyi okokból már csak vodka-narancsot) fogyasztó Motörhead énekese tejbajusszal látható benne. Nem, Lemmy csak ennyit mond, ahogy kilép a bárból: "Soha nem ittam tejet - és soha nem is fogok. Seggfejek!" Ez - a hírek tudatában - sajnos most már teljesen más értelmet nyer, mintha pár héttel ezelőtt hozzák nyilvánosságra.

A kisfilm végén látható nyilatkozatban a Valio azt is elárulja, hogy bár eredetileg szimpla reklámnak indult a forgatás, Lemmy halála miatt úgy döntöttek, legyen ez inkább tisztelgés a "szeretetre méltó és kivételes" zenész egész élete előtt. Ezért is döntöttek úgy, hogy - az eredeti tervvel ellentétben - azt a verziót használják, amibe Lemmy a forgatáson hirtelen ötlettől vezéreltetve beletrollkodta a saját véleményét is: a vigyor és a seggfejezés ugyanis nem szerepelt az eredeti szövegkönyvben. 

A forgatás utáni napon egyébként a zenekar Helsinkiben adott egy koncertet is, ha már ott voltak - az utolsót az országban. Itt alább mutatjuk a húsz évvel korábbi verziót, csak hogy látsszon, mennyit dobott rajta Lemmy, a mostani verzió forgatásáról pedig itt talál szép werkfotókat.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

ÉDES POFA A cukormentes sütik jolly jokere

Nem csak cukor nincs benne, de tej és tojás sem. Édesség, bűntudat nélkül.

OTTHONTÉRKÉP Nincs éjjeliszekrényed? Nézz körül, és lesz!

Nem kell erre feltétlenül sokat költeni, egy mutatós polc, szék, utazóláda, régi komód mind-mind alkalmas lehet arra, hogy végre legyen egy praktikus és stílusos pakolóhely az ágy mellett.

HATÁRÁTKELŐ Néhány napon belül indul az új-zélandi vízumosztás

Minden évben száz magyar kaphat egy éves utazó-dolgozó vízumot, április 27 a dátum, és legyetek gyorsak, mert nagyjából 10 perc alatt elfogy. Tudnivalók
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés