STÍLFŰRÉSZ, A DÍVÁNY KULTÚRBLOGJA

Erzsébetvárosi suli kapta Magyarország legnagyobb tűzfalfestményét

2015. szeptember 22., kedd 08:04

A VII. kerületi TűzfalRehab részeként elkészült Magyarország legnagyobb egybefüggő tűzfalfestménye. A több mint ezer négyzetméteres, Vidák Zsolt grafikusművész tervezte alkotást az Alsóerdősor utcai általános iskola udvarán lehet megtekinteni. A festést megelőzően a fal teljes felületét vakolták, mélyalapozták, majd végül sor került a dekorációs festésre. A festési folyamat három hétig tartott, ez alatt közel ezer liter festéket használtak fel.

„A három éve indult rehabilitációs programunk országos népszerűségnek örvend. A híressé vált tűzfalfestmények nagyban hozzájárulnak a VII. kerület új arculatához, annál is inkább, mert témájukban Erzsébetváros életéhez kötődnek. A kezdeményezés gyorsan népszerű lett, iskoláink és óvodáink udvarainál, sportpályáinál készített színes tűzfalak a gyerekek és felnőttek kedvenceivé váltak. Tavaly óta – egy pályázat keretein belül – a társasházakat külön is támogatjuk, ha saját falfestményt szeretnének. Fontos azt is kihangsúlyoznunk, hogy ezek a képek nem csak díszítik a falakat, hiszen az alkotások a közben renovált, felújított tűzfalakra kerülnek” – mondta el Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere.

Jankovits Barnabás, az alkotócsoport vezetője kifejtette: „Az iskola udvarán található tűzfalfelület egy épület lebontása után keletkezett. A tégláig kopott felület lehangolóan hatott a frissen felújított játszótér felett, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy beveszi a 2015-ös TűzfalRehab sorozatba. Az idei harmadik tűzfal elkészültével a Neopaint Works alkotócsoport felülmúlta eddigi legnagyobb méretű munkáját (6:3 - Rumbach Sebestyén utca), és megalkotta az ország legnagyobb, egybefüggő festett felületét. Nagyon örülünk, hogy iskolák, óvodák tűzfalait dekorálhatjuk, hiszen saját szemünkkel láthatjuk, mekkora örömöt tud okozni egy felújítási és dekorációs munka a több száz gyerek számára. Az iskolában a rajzórák - a kép elkészültéig - az udvaron zajlottak, ahol a Neopaint művészei magyarázták el a gyermekeknek, miként is készül el egy ilyen monumentális méretű kép”. A galériában jobban is szemügyre veheti a tűzfalat. 

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN Mit ad az alkohol, mit ad a józanság?

Hazugság lenne, ha azt mondanám, józannak lenni mindig csodás vagy könnyű. Akkor mégis mit ad? Összeszedtem, nekem miért jó nem inni.

KETTŐS MÉRCE Tényleg bezárják a CEU-t, mert... Soros?

Nem lehetne kivételesen a magyar diákok és professzorok érdekeit nézni, meg azt, hogy viszik jó hírünket a nagyvilágban?

SZUBKULTÚR Ez a könyvtár olyan menő, hogy arra nincsenek szavak

Hipermodern űrhajóval a Gutenberg galaxisba? Ezt itt komolyan vették, és építettek egy olyan könyvtárat, hogy a képeket nézve dalra fakad a szívünk. Mennyire menő már!
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés