Csillámpónik és dizájnerek az Erzsébet téren

Dizájnerbolt extrákkal

Budapesten manapság szerencsére rengeteg új dizájnerbolt nyílik, és egyre több a friss és szerethető brandek száma is. A WonderLAB stúdiója 2012 végén nyílt meg a budapesti Veres Pálné utcában, de jóval több, mint egyszerű üzlet, hiszen olyan fiatal tervezők munkái mutatja be, akik szakmailag is együttműködnek. A több mint 30 tervező között ott van a Koria Design, a Vima, Szerencses Gabo, az MZF Fashion, az Ooh my Deer, vagy a Judit Takács Design.

A WonderLAB egyszerre bolt és co-working tér, a stúdióban ruhákat, cipőket, táskákat, ékszereket és egyéb kiegészítőket is találunk. Július 18-án pedig a Design Terminállal együttműködve megrendezték az első WonderLAB Design Pikniket az Erzsébet téren, ahol nem csupán nézelődésre és vásárlásra volt lehetőség, hanem egy meglehetősen rendhagyó, szabadtéri fotókiállítást is rendeztek.

Mini WAMP

A Design Terminál és a Fröccsterasz előtti tér jelenleg a budapesti nyár egyik legnépszerűbb pontja, így a helyszín különösen szerencsésnek bizonyult. A leginkább egy mini WAMP-hoz hasonlító dizájnpikniken a standok mögött Silye Dániel biztosította a zenét a DJ-pultból. A fő attrakció azonban mégis az a 12 fotó volt, amelyek ekkor a téren voltak kiállítva, július 25-ig pedig a Design Terminál épületében, majd a Labor galériában lesznek láthatók.

Dóra Tünde és Weber Áron színes, vicces, pop-artos fotóin két látásmód találkozik. Ahogyan az esemény leírásában is olvasható, a munka első fázisában Dóra Tünde stúdióban készített fotókat, majd a második felvonásban Weber Áron más szituációkba helyezte és újrafotózta a modelleket. Így születtek az öltöztetős babák és a képregények látványvilágához hasonlító munkák, amelyeken a modellek G.I.Joe babák, legófigurák, vagy éppen, bizony: csillámpónik között pózolnak. A fotók különlegessége – és a WonderLABbel való kapcsolatuk kulcsa –, hogy a képeken az összes fiatal tervező terméke megjelenik valamilyen formában. A 12 képet egy kicsit kevésnek éreztük, de csak azért, mert tényleg friss vizuális megoldásokat kínálnak, miközben létező trendeket fogalmaznak újra. Néznénk még sok ilyet.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek