SPICC

Nyerj belépőjegyet az ország legnagyobb boros eseményére

2011. március 18., péntek 19:17

Szeretnéd 120 borászat borait kóstolni, vagy igazi Master of Wine-ok véleményét meghallgatni egy-egy borról? Esetleg pont a „Borélmény, savkészlet, szép bor” kifejezések tartanak távol a bor igazi élvezetétől? Nyerj a Dívánnyal egy kétnapos belépőt az ország legnagyobb boros eseményére, a VinCe 2011-re!

Pocsék idő lesz hétvégén, szabadtéri programot szervezni nem érdemes, de egy kétnapos boros rendezvényen nem is kell, hogy a nap süssön. Nyerj a Dívánnyal egy kétnapos belépőt a VinCe 2011-re, válaszolj a cikk végén olvasható kérdésre.

120 borászat borait kóstolhatod, de ha kezdő borkóstoló vagy, érdemes előtte részt venned a kezdőknek szánt mini borkurzuson, ahol bevezetnek a borkóstolásba, reduktív és oxidative borok közötti különbségekbe, de lesz pezsgő-, barrique-, tannin-, és savszerkezet-ismeret is. A tapasztalt oktatók először világosságot gyújtanak a fejekben, aztán a sikeres “végzősöket” a 120 borász közé bocsájtják!

A nagy cégek borbeszerzői elárulják, hogyan vásárolnak, de meg lehet hallgatni egy tokaji előadást is. Ha lábrázást kapsz a „Borélmény, savkészlet, szép bor” kifejezésektől, talán hallasz helyette jobbakat Grecsó Krisztián és Kőrizs Imre nyelvészektől, akik a magyar bornyelv megújításán fáradoznak.

Fotó: Robert S. Donovan
Fotó: Robert S. Donovan

Kihagyhatatlannak tűnik a Cognac a bőrre, parfüm a pohárba című előadás is. A Frapin cognacház parfümösüvegcsékben meséli el a cognackészítés titkait a szőlő virágzásától a távoli tájakon zötykölődő cognacot szállító szekerekig. Aki ízt és illatot összehoz, az Magyarország egyetlen „orra”, Zólyomi Zsolt.

Természetesen lesz champagne és pálinka kóstoló is, és akinek ez mind kevés, igazi bor jedikkel, vagyis Master of Wine-okkal kóstolhatja együtt a borokat.

Kérdésünk: Minek a rövidítése a VinCe?

A megfejtéseket spicc.divany@gmail.com címre várjuk ma éjfélig.

Kérjük, hogy csak akkor válaszoljatok, ha valóban el szeretnétek menni az eseményre!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta