Mai jóhír adag: nyugodtan kenjen az arcára agyagot!

Süt a nap, csicseregnek a madarak, és a szakemberek 18 agyagos arcpakolást vizsgáltak meg az Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriumában. A hatóság azért tartotta fontosnak ezeknek a termékeknek a vizsgálatát, mert az arcpakolások növényi összetevőket, valamint iszapot, illetve agyagot is tartalmazhatnak, és ezekben egészségre káros anyagok is lehetnek.

"Az arcpakolások természetes eredetű (növényi-, vagy iszap/agyag) összetevői esetén felmerülhet a mikrobiológiai nem megfelelőség – azaz, hogy valamilyen baktériumot nagyobb számban tartalmaz a termék, amelyek számos bőrprobléma, főképpen baktériumok vagy gombák által előidézett fertőzéses gyulladások okozói lehetnek" - írja az NFH. Az iszapot is tartalmazó készítmények pedig az esetleges arzén és ólom tartalom miatt érdekesek, mivel ezek és vegyületeik a kozmetikai termékekben tiltott anyagoknak minősülnek.

A lényeg, hogy a vizsgált minták mindegyike megfelelt minősítést kapott,  itt is a lista. A vizsgálatról pedig egy videó is a rendelkezésre áll. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek