PORONTY

Poronty fight: Ki a szarabb anya?

2010. január 26., kedd 10:32

Szinte nincs olyan téma, ahol olyan álláspontot lehetne közvetíteni, ami ne mozgósítana egy csapat ellentáborba tartozó anyát, akik hülyének nézik, ha valaki másképp gondolkodik, mint ők. A két tábor ilyenkor ádáz harcba kezd és előbb-utóbb kiderül, ki a szaranya. Nyilván a másik. Szoptatás, szülés, hízás, tápszer és egyéb megosztó témák.

Ha azt mondom, a szoptatás mindenek felett, igenis erőltesse meg magát az anyuka és tegyen meg mindent azért, hogy a gyermekét anyatejjel tudja táplálni, akkor jó páran felháborodnak, és azt bizonygatják, hogy igenis van olyan helyzet, amikor nem érdemes küzdeni, van, akinek nem megy a szoptatás. Ha azt mondom, van olyan helyzet, hogy az anya sok mindent megtesz, hogy legyen elég teje, de azért nem erőszakolja meg magát, akkor a másik csoport ugrik a torkomnak, hogy kutya kötelessége az anyának erőn felett is mindent megtenni az anyatejért.

Az egyik csoport úgy véli, nem lesz semmi baja a kisbabának, ha tápszeres kiegészítést kap, neadjisten csak tápszerrel táplálkozik az első hónapokban, a többiek szerint pedig felháborító, hogyha tápszert ad az anya a gyereknek, hiszen attól a gyereknek allergiája lesz és különben is a tápszer mű. És itt kezdődik újra a szoptatás kérdésköre.

Szoptasd igény szerint a gyereked! Ha kell, lógjon a melleden egész nap, ez jó a tejtermelésnek, a babának és neked is. Erre ugranak sokan, hogy micsoda hülye tanács, a gyereknek igenis kell rendszeresség és az anyának is jobb, ha ki tudja számolni az etetések idejét. Ha pedig olyan tanács hangzik el, hogy ragaszkodj a háromóránkénti etetéshez, akkor egy csoport azért háborodik fel, hogy miért éhezteti a babát az anya, hiszen előfordulhat, hogy már másfél óra múlva éhes lesz a ded.

Ha azt mondom, a vaginális szülés a jó a babának és a mamának is, valaki rögtön ugrik és közli, hogy a hüvelyi szüléstől annyira kitágulnak a nők, hogy egy pótkocsis teherautó könnyedén megfordul bennük, és a férjük majd jól elhagyja őket emiatt, csakis a programozott császármetszés jöhet szóba, mert így utána a nők alfele pont olyan állapotban lesz, mint szülés előtt. Ha a császármetszés előnyei kerülnek szóba, akkor rögtön megjelennek a természetes szülés hívei és arra hívják fel a figyelmet, hogy a császármetszés egy nagy hasi műtét és legalább egy hét, mire az ember nagyjából felépül belőle, a komplikációkról és a fájdalomról nem is beszélve.

A természetes szülés pártolóinak egy kisebb csoportja azt bizonygatja, hogy a gátmetszés fölösleges, gátmasszázzsal, olajokkal és odafigyeléssel el lehet kerülni a repedést. Míg a többiek szerint a gátmetszésben semmi rossz nincs, mert így könnyebben kibújik a baba és sokkal gyorsabban gyógyul egy vágott seb, mint a repedés.

Ha azt mondom, az otthon szülés veszélyes, felelőtlenség és az anya önzősége, megjelennek az otthon szülés-fanok, és foggal-körömmel kitartanak álláspontjuk mellett, hogy az otthon szülés nem veszélyes és az anyáknak erre van szükségük, mert csak így érzik magukat biztonságban. Ha azt mondom, fúj kórház, undorítóak a körülmények és inkább szülök a mezőn a pásztorral, csak ne kelljen az intézménybe menni, ahol az orvosok csúnyán bánnak velem, akkor én vagyok a felelőtlen, az önző, aki a saját kényelmét a kisbaba érdekei elé helyezi.

A hordozókendő kérdésében hasonlók a tapasztalatok. Van, aki szerint ez a világ legnagyszerűbb találmánya és mindenkinek kendővel kéne magára kötni a gyerekét, hiszen ez a legegyszerűbb és legtermészetesebb módszer, arról nem is beszélve, hogy a testi kapcsolat mennyire fontos ebben a korban. Aztán megjelennek azok, akik úgy vélik, a kendős anyák olyanok, mint a koldusok, egy gusztustalan rongydarabot kötözgetnek magukra, hosszú szoknyát és gyolcscipőt hordanak, biokaját esznek és tökéletesnek képzelik magukat. Még hogy kendő!

Ha valaki arra figyelmeztet, ne zabálja halálra magát a kismama terhesség alatt, mert a felszedett kilók csak nagyon nehezen mennek majd le és egyébként se fogja a babára a csillapíthatatlan éhségét, azért ember, hogy vissza tudja magát fogni, akkor borul a bili: na nehogymár pont terhesen kelljen visszafogni magát, és különben is, ő a levegőtől is hízik és semmi vész, mert sok nő a szoptatás alatt visszafogyja, amit felszedett. Sőt, még többet is. Ha ez az alap álláspont, hogy a terhesség arra való, hogy az kismama kényeztesse magát, és ha épp egy tripla adag somlóitól lesz boldog, akkor ne foglalkozzon a gyarapod zsírpárnáival, akkor jönnek a vészmadarak és húsz- harminckilós hízást vízionálnak, bálnákat, teheneket és godzillákat. No meg kövér anyákat elhagyó pasikat.

Ha azt írom, a szülés látványa sokkolhatja a pasikat és kihatással lehet a későbbi szexuális életre, akkor az a vélemény, hogy ezt csak az a férfi mondja, aki nem szereti a feleségét, és csak kifogás. Biztos félredug. Arról nem is beszélve, hogy ha felcsinálta, akkor a szüléskor se hagyja egyedül. Ha azt mondom, minden apának bent kell lennie a szülésnél, mert ez a világ legszebb élménye, biztosan lesz olyan, aki szerint ez hülyeség, nem mindenki vágyik a szétrepedő gát, a fájdalom és a vér látványára.

Ha szülés után pár héttel az anyuka elmenne moziba, jönnek a Szent Anyák, akik a pokolba küldik a friss anyát, mert mi az, hogy ott akarja hagyni, amíg ilyen kicsi, nem igaz, hogy nem bírja ki mozi nélkül. Ha pedig az az alapvélemény, hogy az anyának otthon van a helye a kicsinye mellett az első hónapokban, a másik tábor lázong: szerintük a négy fal közé zárt kismamák rövid időn belül begolyóznak és ez senkinek sem jó.

A különböző témákban a vélemények nem biztos, hogy mindig egyeznek, azaz van, hogy a császármetszés témakörében egymás torkának esnek az anyák, míg a szoptatással kapcsolatban nagy az egyetértés. Olyan nincs, hogy mindenkinek mindenről ugyanaz a véleménye (milyen unalmas is lenne), így ha előkerül egy-egy megosztó téma azonnal beindul a szájkarate, ami valljuk be, sok kismamának igénye is, mert így le tudja vezetni a feszültséget. Épp ezért arra gondoltunk, hogy hamarosan új sorozatot indítunk Poronty fight címmel, amelyben alaposan körüljárunk egy-egy témát két nézőpontból is. Kezdődhet a harc!

KOMMENTEK

 • 2010.01.26 13:55:01Yamita

  Ezen a cipő/nemcipő témán mindig olyan jót mosolygok! Én az igazi hülye vagyok akinek már a vendég (ismeretlen) érkezése előtt bevérzik a szeme, hogy betotyorog cipővel és nem mos kezet és a trolis/fikás/kapuajtós kezével tapogat mindent. Szóval időben szoktam kedvesen és érthetően közölni az itthoni szokásokat és eddig tök jól viselte mindenki. Szerintem látszódhat rajtam, hogy ez valami komoly lelki repedés nálam és így komolyan veszik. :))
  Más: két nyelven beszélünk a kislányunkkal (mindketten magyar anyanyelvűek vagyunk) háhááá, ez az igazi!! szoptatás-kendő-cipő, lóf@sz! erre van mindenkinek sok kéretlen és rendkívül hozzáértő megjegyzése! Üssetek! :D

 • 2010.01.26 13:55:23korcsolya

  Tünde, ezt jól összefoglaltad!!!:D

 • 2010.01.26 13:57:37teabore

  Az 1, max. 2 gyermek vs. min. 3 kimaradt.
  Tényleg, miért elvárás a 2 gyerek, se több, se kevesebb?

 • 2010.01.26 14:01:19mazsola84

  Másutt, szép, te se szereted a zokniparádét, de a múltkor némán tűrted, hogy kórusban szapuljanak, amiért néha mi is cipőben grasszálunk a lakásban :)

  Kutyaszőr van dögivel, hetente 1x takarítok, a kutya nekem a boldogsághoz tartozik, ennyi. Az én hajam is hullik, mégse vagyok kitiltva a lakásból.

 • 2010.01.26 14:01:24Veg_

  2010.01.26 13:30:35Kockásfülűnyúl
  Sajnos nem elég vastag szálu, hogy nehéz legyen, de legalább nem érzem betonnak a fejem, mikor nyáron feltüzöm :)

 • 2010.01.26 14:01:40macskaszemű

  hát ezektől a daraboktól ne nagyon várj fellendülést ruhaügyben :)

 • 2010.01.26 14:02:27Lexie

  nem lesz itt semmiféle fájt...kénytelen vagyok lépni. rádásul gyerekem sincs, szóval extra kuss, de vmi NMA magarázza már el nekem a kötődő nevelés mire jó? az,h a gyerek kettőt gyög és már mellre teszik, mert az mindenre megoldás. ha éhes, ha nem, csak hogy megnyugodjon. együttalvás? mikor teszi majd ki az ágyból és hogyan? ilyenkor a szülők a gyerek csicskái. jöjjön már vki a mammamiról és legyen harc!;)

 • 2010.01.26 14:05:26Jávorka

  Brunnera,

  Az állat nem játékszer, ez nálunk is alapvetés. :)

 • 2010.01.26 14:05:59madz

  Lexie, inkább nézz utána, mindenki jobban jár, én is magamtól olvastam utána. ha meg úgy sincs még gyereked, akkor meg nem mindegy?

 • 2010.01.26 14:06:24Veg_

  2010.01.26 13:46:49kukabúvár ツ
  Tellyesen +6ottál :)

 • 2010.01.26 14:06:28Alessia2

  MAGENTA: ez nagyon jó szöveg:"szégyelljétek össze magatokat!"

  A cikkhez: Tünde jól megfogalmazta és felsorolta a szájkaraték kiindító témáit:)Így összefoglalva azért vicces:)))))))

  Ruházkodás: Sötétkék szűk farmer, fekete térdcsizma, sötétkék ing és fekete csajos blézer. Csillllllogó kitűzővel:)Melltartó van és a hajam frissen kivasalva, na........

 • 2010.01.26 14:08:52Magenta

  Azér' fura, hogy itt többen is farmerban járnak dolgozni.
  Pfffffff...

  A farmert IGÉNYES nő kérem, otthonra hordja.
  Pfffffff...

  Elképesztő, hogy mik vannak a világban, piha. Aztán majd jól otthagy a férjetek, mert otthon melegítőben vagytok és nem csini blúzban, miközben Ő természetesen Armaniban feszít.

 • 2010.01.26 14:11:13Veg_

  2010.01.26 13:51:48Silverveil
  Hazamenetelben igen, csak egész héten hulla vagyok, mert bagolyként nehezen kelek fel olyankor...

 • 2010.01.26 14:11:14e_e

  en nem szoptattam, mert levalt a mellbimbom, bibibiiiiii.
  fekete skinny jeans (olyannyira szaranya vagyok, h nem tudom, ezt hogy hivjak magyarul), barna-lila csikos felso, az is tapados, pedig meg 7 kiloval tobb vagyok, mint a gyerekek elott.
  szaranya+izlestelen ribanc, eh.

 • 2010.01.26 14:11:48Alessia2

  Magenta:))))))))))

  természetesen!

 • 2010.01.26 14:12:14fantaghiro lesz a lanyom

  mert levalt a mellbimbom

  Adjon valaki egy nyugtatot.

 • 2010.01.26 14:12:46Veg_

  2010.01.26 13:52:31Silverveil
  Elvben hat... GYakorlatban háromnegyedkor már randán néznek rád a nagyobb főnökök... A kéznél levő hálistennek nem :)

 • 2010.01.26 14:13:11kukabúvár ツ

  2010.01.26 14:06:24Veg_

  na, azért ne pityeregj, mert lemosod az iszapot a szemed alól. itt egy zsepi, tessék. rendben?
  vágok egy új szelet uborkát.
  jókislány nem sír.

  :)

 • 2010.01.26 14:14:31Silverveil

  Veg,

  Én is dolgoztam úgy régen, de én soha olyan kipihent nem voltam, mint akkor. Én a 7,30-15,30 munkaidővel vagyok hulla egész héten. Az én alvási szokásaimhoz a Te munkaidőd illene, de itt már annak is örülnöm kell, hogy olyan munkát találtam, ahol nem este 6-ig kell dolgozni.

 • 2010.01.26 14:15:09Veg_

  2010.01.26 13:52:31Silverveil
  Elvben hat... GYakorlatban háromnegyedkor már randán néznek rád a nagyobb főnökök... A kéznél levő hálistennek nem :)

 • 2010.01.26 14:15:12Lexie

  madz, engem személyes vélemény, tapasztalat érdekelt volna. nem úgy általánosságban.

 • 2010.01.26 14:15:49Alessia2

  a férjem munkahelyén csak péntek a jeans day:)))

 • 2010.01.26 14:16:25kerekbilincs

  Másutt: cipő: szépen kijár a bokám. nem zavaró, mert olyan könnyen vissza is csuklik. Erre egy orvos ismerősöm felhívta a figyelmemet, hogy azért nem olyan fasza ez. Szerinte bent ne hordjak papucsot, elgyengül a lábam. Mondjuk a reumám miatt jól esik, ha nem a hideg padlón járok... De odafigyelek, néha ne legyen rajtam. Nem tudom, igaza volt-e.

 • 2010.01.26 14:17:47negyven

  Gerincsérvre: Dr. Do Than Kiem Budapest Dávid Ferenc u.13. Gerincterápia ki van próbálva ha még nem voltál műtve tuti segítség!!! Egy gyakorló gerincsérves.

 • 2010.01.26 14:17:48Veg_

  2010.01.26 13:57:37teabore
  Nem elvárás a két gyerek. Elvben kettővel pótolod magatokat, három már népességnövelő.
  Viszont nemrég megtudtuk, hogy csak annak van kettőnél több gyereke, aki szarnya. Igy pl. Rosának már nevezni se kell, automatikusan jár a cim :D

 • 2010.01.26 14:17:51Csajócák

  Sziasztok!
  Ez egy rövidebb, de töményebb összefoglalás.Én már akkor is szarrá röhögtem magam, mikor ezt kaptam.
  Éljenek a rossz anyák!

  ha szedsz terhesvitamint: túl nagyra fog nőni a gyerek
  ha nem: nem biztosítod neki a megfelelő startot
  ha otthon szülsz: felelőtlen vagy
  ha kórházban: megfosztod a gyermeked a természetes születés lehetőségétől
  ha császárral: neked csak a kényelem számít
  ha természetesen: fölösleges veszélynek teszed ki a gyereket
  ha sokáig szoptatsz: magadhoz láncolod
  ha rövid ideig: megfosztod a gyereket a legjobb tápláléktól
  ha nyilvánosan is: magamutogató vagy
  ha nyilvánosan soha: prűd
  ha sapka van a gyereken: beizzad a feje
  ha nincs sapka rajta: napszúrást kap
  ha adsz édességet a gyereknek: rászoktatod az egészségtelen táplálkozásra
  ha nem adsz: megvonod tőle azt a kis finomságot is
  ha normálisan nézel ki és még sminkelsz is: azt az időt a gyerekkel is tölthetnéd
  ha örülsz, ha zuhanyozni sikerül: nem adsz vonzó női mintát
  ha visszamész dolgozni három év előtt: karrierista vagy, de minimum pénzhajhász
  ha maradsz három évig: jó lenne már annak a gyereknek a kortárs közösség
  ha alternatív oviba íratod: burokban neveled, ami majd visszaüt még
  ha a körzeti oviba: nem választottál eléggé gondosan intézményt
  ha a gyerek magabiztosan jön-megy a világban: biztos ő volt a világ közepe otthon
  ha gátlásos: nem kapott elég szeretetet.

  Évi

 • 2010.01.26 14:18:17Magenta

  Alessia, lehet, hogy ott dolgozik, ahol én? :)

  Ha nem ugrik be, hogy tényleg péntek van-e, ránézek a főnökömre, pénteken mindig farmerban van.

 • 2010.01.26 14:19:39Alessia2

  Magenta, na ja az építőiparban, helyszííííni bejárásnál nem megyek kiskosztümben:))farmer.... nyáron voltam egyszer szoknyában, magassarkú cipőben bejáráson, azóta nem teszek ilyet!!:))

 • 2010.01.26 14:19:40Silverveil

  Alessia,

  Én nem úri helyen dolgozom és felsővezető sem vagyok :)Utolsó adminisztratív ketteskeként csak akkor kell kiöltöznöm, ha olyan vendég jön, aki nem beszél nyelvet.

  Magenta,

  Ez volt az egyik dolog, ami vonzott ebben a munkahelyben, itt lehet farmerban dolgozni és nem kell senkivel sem elhitetnem, hogy olyan fontos vagyok, hogy nélkülem már a madár sem tojik :))

 • 2010.01.26 14:19:43Magenta

  "Viszont nemrég megtudtuk, hogy csak annak van kettőnél több gyereke, aki szarnya."

  Ellenben most már tudom, hogy fórral indulok, mert nálam nem számít a három gyerek. Még szülhetnék anélkül, hogy szaranya lennék. :D

 • 2010.01.26 14:20:59Alessia2

  Magenta: lehet:))szereti, amikor végre nem kell öltönyben menni:)

 • 2010.01.26 14:21:52fantaghiro lesz a lanyom

  Nem.
  neked ket gyerekd van az exeddel.
  Egy a msotanival.
  Harmat szultel.
  De vagy ketto vagy egy.

 • 2010.01.26 14:22:25madz

  Lexie, és miért, hogy beleköss? :)
  egyébként személyes vélemény: a kötődő nevelés nem azok a fasságok, amikről írtál, hanem egyszerűen létező igények kielégítése (az anya igényeiről is szó van!). ennyi.

 • 2010.01.26 14:24:13Alessia2

  Silver: itt sem kötnek ki semmit.:)Én szeretek csinosan öltözni:)))Farmerban is lehet vki csinos.:))

  Van olyan barátnőm, akinek a munkahelyén az élénk színű körömlakk nem javasolt:(

 • 2010.01.26 14:25:00Magenta

  Rita, nem kezdeném elölről.
  Tök szánalmas.

 • 2010.01.26 14:25:31madz

  Csajócák, korrekt :)
  Magenta, nálatok is péntek volt a jeans day?
  furi lehet dress code-os munkahelyen dolgozni...

 • 2010.01.26 14:28:08bajor gizella

  magenta, szerintem bénábbanotthon már csak zuram tud felöltözni..armani...az én felhős pizsamám ami csörgeti a bokáját, és a flitteres perzsamacskás pulcsim, már ha hajlnadó felöltözni. általában meztelen,és volt hogy a postásnak kinyitotta az ajtót úgy hogy a kutyát fogta maga elé...az meg a nyomorult azóta mindig beszól ha jön, hogy ugye mindenkin van ruha...a gyerek ha megjön, nem tudom ezeket hova fogja tenni az agyába.és akkor még hol van az 3-4 nyelv keveredéséből kutyult zűrzavar ami elhagyja a szánkat olykor.

 • 2010.01.26 14:29:39csutkababa

  Bajor gizi
  Mekkora a ....kutya???:DDDD

 • 2010.01.26 14:30:58madz

  az én pasim is pucéran mászkál itthon (25 fok, ugye)
  és kutyánk sincs :D

 • 2010.01.26 14:30:59nanemárrr

  Yamita, megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok ennnnnyire kényszeres ezekben a dolgokban! :)

 • 2010.01.26 14:32:00Magenta

  madz, meg lehet szokni. :)

 • 2010.01.26 14:32:11Lexie

  madz, nem értem miért vagy ilyen ellenséges. azért kérdezem mert érdekel és a családban van kisbaba akit az általad faszságoknak nevezettek szerint nevelnek és arra mondják,h kötődő nevelés. sztem nem jó a babának ahogy ők csinálják, de beleszólni nem fogok így ez a fórum tűnik a legalkamasabbnak a kérdés megvitatására.

 • 2010.01.26 14:34:59mazsola84

  Fürdés után mi is egy szál faszban/punciban rohangálunk otthon, pedig csak 20 fok van.
  Hiába, eszkimócsaládba mentem férjhez, asszimilálódni kellett.

 • 2010.01.26 14:37:08bajor gizella

  törpeuszkár:)de nincs megnyírva. nagy a szőre.jól takar, ha megtalálod a megfelelő szöget.

 • 2010.01.26 14:39:30madz

  Lexie, oké
  itt egy link:
  http://www.kotodes.hu/kotodesrol

  meg azt tudom mondani, hogy minden nyekkre szoptatás nincs (erre írtam, hogy fasság), viszont az van, hogy ha tényleg óránként éhes, akkor tényleg óránként szopi. együttalvás is van. ez nem ugyanaz, mint mikor a már nagyobb (óvodás, iskolás) gyerek szokik át a szülőkhöz, hanem már a kezdetektől együtt, így később neki lesz igénye saját térre. tehát fordított az irány.
  meg még egy csomó dolog, tényleg jó az a link, nézd meg
  és a mamami nekem sem a szívem csücske, de ilyen témákban vannak nagyon hasznos dolgok is. ki kell mazsolázni

 • 2010.01.26 14:52:48manka78

  Azta! Ha 15 perccel később nézek be, már átöltözve lennék.:) Így világoskék szabadidő alsó, oldalán sárga csíkkal, lába között lyukas, néhol hipópöttyös.:) Egy vanília színű póló, bugyi, melltartó fehér. Mentségemre szóljon, hogy takarítottam, és az ember sem jön haza, csak este.:)

 • 2010.01.26 14:54:04dodóó

  Reggel felöltöztettem a gyereket, aki csak a lépcsőházban szólt hogy a hótaposó lemaradt.
  Miután hatalmasat szaladtunk és a busz elment ,Anyám megérezhette hogy irtó rosszul indul a reggelem és mondta hogy szabadságon van, nem-e lehetne ovi helyett nála a kislány.
  haza jöttünk bepakoltam neki pár dolgot és!!!! kihúztam a vasalót.

  Mikor mi hazaérünk levesszük a cipőnket bejövünk a szobába, levesszük a kabátokat amit én később elpakolok. Átöltözünk itthoni ruciba.
  A cipőket letörölgetem és a cipőszekrénybe rakom.
  Fekete naci van rajtam fekete pulcsival és papucs.
  Macska és kutyaszőr nálunk is van.
  Takarításra mindennap szánok 30 percet. Felporszívózok és felmosok.

  Viszont a kulcsomat soha nem találom.

 • 2010.01.26 15:05:52Veg_

  2010.01.26 14:13:11kukabúvár ツ
  Ezért érdemes volt benézni ebéd elött :-DDDD
  *nyüszögve röhög*

 • 2010.01.26 15:14:19muha_ha

  az otthon cipőben dolgot én sem értem. én a nappali finom puha szőnyegén aludni is szoktam, sőt együtt még sokkal jobb dolgok is megesnek.
  no meg a parkettán a magas sarkút sem kell kipróbálni (ha vendég jön lenézem a lábakról a tűsarkakat):)

 • 2010.01.26 15:18:49Lolcsika

  bajor gizi, még jó, hogy a postás nem jelentette fel állatmolesztálásért ;-)

 • 2010.01.26 15:38:50jolánka

  #
  2010.01.26 13:29:26kéksárga

  mammina figyelmét felhívom, hogy megérkezett az első humortalan :) cápalány személyében  miert, a tobbi vicces volt?:oooo

 • 2010.01.26 15:39:26babybeluga

  Jaj, ez milyen béna már! Egy magára valamit is adó porontyozó csak nem fog egy direkt fájtra kihegyezett posztnál fájtolni. Szerintem ez a többmenetesre tervezett bunyó laza vicceskedésbe fog fulladni.

  bézs bugyi, uo. melltartó, piros pulcsi, kék farmer, kockás zokni, csizma -- munkahelyen, mindjárt indulok haza

 • 2010.01.26 15:42:39csutkababa

  jolánka
  Mond egy viccet!

 • 2010.01.26 15:45:17Veg_

  2010.01.26 14:14:31Silverveil
  Nekem az ideális az itt elég ritka 8-16 lenne... 7kor már nem vagyok félholt, ha kelni kell :)

 • 2010.01.26 15:47:54nanemárrr

  Jolánka, olvastad mammina hozzászólását, amire kéksárga utalt? Ha nem, akkor itt van...így gondolom érthetőbb cápalány "firkálása"!?

  2010.01.26 12:24:21mammina
  Jajj de jo kis poszt lett!! latom Tunde kezd besokallni (pozitiv mosolygos szmajli)
  En mint szuperanya (ket szep gyerek, akik mar most kozel harom nyelven beszelnek, szoptattam is hosszan, potoltam is masodszor tapszerrel, huvelyileg szultem, hol vagtak hol nem, hol hiztam, hol nem, hol babakocsiztam, hol kendoztem) ebben a mai fight-ban sajnos nem tudok resztvenni idohiany miatt, de kivancsi vagyok hanyan lesznek, akiknek zero humorerzekuk van, es kiforgatjak az ember szavait. Majd este visszanezek. :-)

 • 2010.01.26 15:48:41nanemárrr

  Így már viccesebb a dolog? Vagy hiába minden?

 • 2010.01.26 15:51:49Veg_

  2010.01.26 14:30:58madz
  Most kifejetten tul vagyunk öltözve. Rajtam bugyi, rajta alsónadrág. Hiába, siettünk ebédelni :D

 • 2010.01.26 16:02:30Anyek

  valami szexoldalra tévedtem?

 • 2010.01.26 16:07:21gyj

  nem anyek, én pl. teljesen fel vagyok öltözve, a zoknim színére nem emlékszem, mert kávé előtt húztam fel, de az biztos, hogy fehér bugyi és melltartó van rajtam, farmer, fehér garbó, trendi kis rövidujjú kék kardigán.

 • 2010.01.26 16:09:27Anyek

  kár, pedig feldobta volna a napom -) Ma ilyen bevallom mi van rajtam nap van?

 • 2010.01.26 16:20:29gyj

  nemtom, valaki elkezdte, nekem meg jólesik az őszinte kitárulkozás ebben a rideg világban

 • 2010.01.26 16:26:18venus27

  A nővérkém fél évig szoptatta a keresztlányomat, mert elapatt a teje, amit amúgy egy cseppet sem bánt, mert a hatalmasra nőtt ciciktől már alig birta a hátfájást. Jól vissza is ment 4 órában dolgozni mert mindig tudott lenni valaki a kicsivel délelőtt. Eredmény: babó ennek ellenér imádja anyuciját, könnyen barátkozik, és egy borzasztóan kiegyensúlyozott 14 hónapos baba. A lényeg a rendszeresség egy kisgyerek életében, de talán még a felnőttekében is. Ha van egy megszokott életritmusod, sokkal könnyebb minden!

 • 2010.01.26 16:52:52BlackCat

  nah, most pedig keresek egy kutyásoldalt, mindenképpen tudnom kell, tavasszal mekkora kutyát szerezzünk be :)

  amúgy farmerszoknya, fekete garbó, lila denevérujjú, csizmával, fekete melltartó éééééééés lila bugyi (ilyen kicsi vagyok, sorry! :))

 • 2010.01.26 16:55:14kukabúvár ツ

  2010.01.26 16:52:52BlackCat

  hozzád egy retikülkutya illene. most, hogy így jobban megnézlek

 • 2010.01.26 16:56:56BlackCat

  a kutyát természetesen a pasimnak szánom :)))

 • 2010.01.26 17:03:24kukabúvár ツ

  akkor jó nagy dögöt vegyél neki, amellé jár egy csivava-féleség ajándékba. mondd, hogy kukabúvártól tudod. hivatkozz rám nyugodtan.

 • 2010.01.26 17:14:26manka78

  Nekünk pulink van.:D

 • 2010.01.26 17:16:46BlackCat

  kuka! Ok! mindenképpen! :D

  manka! :DDDDDDDD

  de most komolyan!
  ha csengetnek, mindig csak kapkodunk, és persze pont akkor pont fordítva, meg fonákán van a cucc, meg pont egy szárába dugja mindkét lábát, így meg kéznél lenne a kutya, azt csóki! ehhhhh, nehéz dolgok ezek... :D

 • 2010.01.26 17:18:42mammina

  De jo hangulatu lett. Tok jo, hogy azert a 99%-nak van humorerzeke, vagy csak amugy is pozitiv nap lett volna. Kar hogy ma nem tudok itt ulni. :-(

  Ha mar mindenki en is: fekete bugyi, fekete melltarto (sajnos napkozben muszaly, nem mennek mar at a ceruzateszten, valahol a kozacsko elott vagyok, de nem zavar tulzottan,) farmer feher polarpulcsi, es ugg mamusz.

 • 2010.01.26 17:19:15kukabúvár ツ

  2010.01.26 17:14:26manka78

  akkor kőccsönadhatnád BlackCat urának, ha nem fogaz izé...harap nagyon

 • 2010.01.26 17:20:57kukabúvár ツ

  2010.01.26 17:18:42mammina
  köszönöm az elismerést :)))
  vállveregetést is küldesz?

  ugye nem én vagyok az 1% ?

 • 2010.01.26 17:25:47manka78

  Ez ugat, gyakran. És tudjátok: amelyik kutya ugat, az nem harap.:)
  Azért ötletet adhatnátok, mert az udvaron tartjuk.:D

 • 2010.01.26 17:26:56BlackCat

  de nekünk örökbe kell!!!

 • 2010.01.26 17:57:22la petite csutkababa /2

  muhaha, nagyon ott van eza topic xDD

  fú, nem is emlékszem, mikor írtam ide utoljára, de most megteszem, mert betegre röhögtem magam a hozzászólásokon...

  a topic témájáról: emberek, kompromisszum!!!!
  pl: szülésnél otthon kezded, és befejezed a kórházban, csak a feléig vágják a gátat, a szülés felénél császároznak (alternatíva: ikrek esetében egy császár, egy hüvelyi szülés), csak a baba derekáig kötöd a kendőt, estleg a babakocsit veszed a hátadra, csak a hajad felét mosatod, fested és vágatod, csak az egyik szemed sminkeled, moziba a baba is megy, vagy házimozit szerzel be, a szoptatásnál pl ha egy órát szopizik, akkor fél óra ciciből, fél óra üvegből, tápszerrel... és így tovább.

  melóba meg vidd magaddal, és ha piszkálnak érte, mondd h fel lesznek jelentve, mert nem tisztelik a te anyaságodat... :)

  sárdobáláshoz jó a kék sort, a párom fehér pólója, meg fekete bugyi-cicifix kombó?

  ehh ahhoz meg h cipővel vagy a nélkül, anyu igenis szól, h vegyük le, de ő inkább a papucs felvétele miatt izél... bár a névnapomra kaptam egy nagyon mézi mamuszt, szöszös, piros, cukcsi.

  OFF

  Am röviden rólam a mostani helyzetemről: jogi asszisztensnek tanulok, remélem csak májusig és idén felvesznek a fősulira, minden félévi vizsgám ötös lett (jogi alaptan, szociológia, statisztika, infó), és egy idősek otthonában dolgozom július óta.

  ON

 • 2010.01.26 18:00:12la petite csutkababa /2

  OFF

  nem tud valaki esetleg olyan ügyvédet, jogászt, akinek asszisztens kell? melónak is, meg szakmai gyakorlatra (1 hónap, napi 8 óra, heti 5 nap az előírás)

  ON

 • 2010.01.26 18:03:55baudolinA

  Méghogy nadrágban dolgozni menni, micsoda banda... Igényes nő nem vesz nadrágot. Pfff...

 • 2010.01.26 18:06:24la petite csutkababa /2

  baud
  a nadrág igénytelen, a hosszúszoknya gáz és alteros, a mini k*rvás, legjobb ha bugyiban megy az igényes nő?:D

 • 2010.01.26 18:15:14baudolinA

  la petite,
  igen, és mondjuk melltartó nélkül. Ez már kezd Mátyás királyos lenni. :)

 • 2010.01.26 18:19:15la petite csutkababa /2

  a-a, csak félmelltartóval, vagy pántnélülivel

  eredmény: vagy te leszel a szuperanya, akit mindenki imád, mert mindenkinek megfelesz, vagy mindenki utálni fog, mert egyiknek se jó, mert beleköt a másik felébe:)

 • 2010.01.26 18:19:50la petite csutkababa /2

  sőt, csak az egyik melledet tartsa:D

 • 2010.01.26 18:22:28mspoppy

  a teljesség igénye nélkül - kimaradt:
  a bébiétel contra biokaja,
  terhesen hány ruhadarab kell,
  fejlesszük-e a gyereket vagy csapjuk ki a legelőre,
  gagyit vagy haut couture-t hordjon-é,
  a játszón szójjunkbe a k*cs*g kicsákónak vagy bízzuk a mi kölkünkre;
  és ridegtartásnak számít-e babakocsiba tenni a gyereket? avagy a pólyával gúzsba kötjük e bontakozó ficánkolhatnékját?

  + melyik a tuti fight mez: a lila bugyi vagy apuci kinyúlt pólója?

 • 2010.01.26 18:24:21la petite csutkababa /2

  mindenből fele-fele, amúgy írtam már: kötözd a babakocsit a hátadra
  :D

 • 2010.01.26 18:25:37la petite csutkababa /2

  fightmeznek inkább a lila bugyit, minél kevesebb ruha, h szokjad a földet:D

  (meg persze annál kevesebb a mosandó ruha...)

 • 2010.01.26 18:26:03manka78

  Bugyi nélkül melltartóban?:D

 • 2010.01.26 18:30:57la petite csutkababa /2

  neeeem, felfázol, sose lehet gyereked, milyen szaranya vagy már???
  tundrabugyingót!!

 • 2010.01.26 18:47:50Laliath

  "+ melyik a tuti fight mez: a lila bugyi vagy apuci kinyúlt pólója?"

  sztem lila bugyi apa (nem az enyém, a gyereké) kinyúlta pólójával :D

 • 2010.01.26 18:49:39la petite csutkababa /2

  ejj de akkor nem teszel eleget annak, h anyaként is szexbombának kell lenned...

 • 2010.01.26 18:59:59manka78

  KIscsuti! Nekem már van kettő, akkor nekem lehet?:)

 • 2010.01.26 19:11:54la petite csutkababa /2

  két bugyi, két kinyúlt póló?
  :D

  jahhhh h gyereeeek?:D akkorse, mert felfázol, és befrigidülsz:D

  pfff el tudtok képzelni egy megfázott vaginát...? amint pl tüsszög...??
  xDDD

 • 2010.01.26 19:13:59Anyek

  la petite csutkababa/2! Menj be az ügyvédi kamarába, ott a hirdetőtáblán kifüggesztve megtalálod, hogy ki keres gyakornokot, de te is rakhatsz ki hirdetést.

 • 2010.01.26 19:31:53manka78

  "pfff el tudtok képzelni egy megfázott vaginát...? amint pl tüsszög...??
  xDDD"
  Hüle!:D

 • 2010.01.26 19:32:06Veg_

  2010.01.26 19:11:54la petite csutkababa /2
  Esztetet vizualizéltem :DDDDDDDDDDDD

 • 2010.01.26 19:36:18manka78

  Egyébként meg nem árt beújítani. Lehet az ember élvezné.:)

 • 2010.01.26 19:55:12eino.

  Szeretni kell a gyereket, vagyis JÓL szeretni (ez az elengedésnél is téma volt), és időt szánni rá.
  A tápszer-anyatej stb. vonal ehhez képest (is) mellékes.

  Szoktak itt példálózni azzal, hogy az amcsi nőknek milyen kevés a szülés után otthon tölthető idejük.
  Igen, akinek bébiszittyó neveli a csecsemőjét, az szaranya. Nem mind, csak az, aki tudatosan úgy esik teherbe, hogy pár hétig-hónapig maradok otthon, aztán majd keresek bébiszittert, és húzok el otthonról. A csecsemőnek az anyja kell. Vagy valaki, aki az egész életén keresztül betölti ezt a szerepet. A szittyók ált. cserélődnek, és ez a gyereknek rettenetes is lehet, de minimum: nagyon rossz. Tudom, mert voltam pici gyereket fősuliért, mifenéért otthagyó sintér.

 • 2010.01.26 20:00:40farkasokkal tancolo

  Na de eino, ha egyszer ennyi a szülési szabadságuk akkor mi van? Kimondanád, hogy szülni csak azoknak szabad akik utána otthagyják az állásukat?

  Gondolod, hogy az én anyám 1948-ban olyan boldogan ment vissza dolgozni, amikor 6 hetes voltam? És szintén boldogan hagyta otthon 1951-ben 3 hónaposan az öcsémet? Még szerencse, hogy nálunk volt nagymama, aki htb volt addig is... de ez már egyre ritkább hidd el. Később mennek nyugdíjba a nők is, az 1952 után született nők kivétel nélkül 65 évesen mennek majd nyugdíjba.

 • 2010.01.26 20:01:50la petite csutkababa /2

  jójó, de babakocsiba tetted-e?:D nem az számít, h szereted-e, hanem h itta poronyon megfelel-e a gyerek "kezelése"
  :D

 • 2010.01.26 20:03:07farkasokkal tancolo

  Ja és a nagymamák sem egy ideális megoldás hidd el, mert egészen más dolog ám két gyerekre vigyázni (akik közül az egyik mondjuk éppen mászni tanul, a másik meg egy örökmozgó két éves) 50 valahány vagy 60 valahány évesen, mint huszon vagy harmincvalahány évesen. Nem véletlenül adta az isten a fiataloknak a gyereket és nem az öregeknek.

 • 2010.01.26 20:03:38la petite csutkababa /2

  azt hiszem, az én generációmnak már az a kérdés, munka vagy gyerek... hiába minden szövegelés, meg h jogilag védik a gyeseseket, ez csak blabla...
  hacsak nem mázlis a csaj, h majd apuka eltartja...

 • 2010.01.26 20:05:05baudolinA

  eino,
  akkor a nyugati nők ne is szüljenek, mert nem hosszabb a szülési szabadságuk?

 • 2010.01.26 20:05:40cozumel

  Nahat FT, egy napon belul ketszer is egyetertunk?

  hozzuk fel a kaja temat, mer' ez igy sok lesz :D:D:D

SZÓLJON HOZZÁ!

Kórházfigyelő

 • Budapesti kórházak
 • Vidéki kórházak

Kérdezz szakértőnktől

Dr. Gyarmati Andrea gyermekgyógyász válaszol.

Kérdezni szeretnék »

Shopline

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés

Hirdetés