PORONTY

Hányingerem van. Terhes vagyok?

2006. december 7., csütörtök 15:48

Mellfeszülés, hányinger, aluszékonyság, fejfájás – ezek mind lehetnek egy korai terhesség tünetei. Nekem például az agykontroll-tanfolyamon lett gyanús, hogy a másfél-kétórás etapokat alig bírtam ki pisilés nélkül. Van, akinek a terhesség során nincsenek klasszikus terhességi tünetei, és olyan is létezik, hogy valaki szinte az összes tünetet produkálja, mégsem terhes.


A koraterhességi tünetek nagyjából megegyeznek a menstruáció előtti tünetekkel, nehéz megkülönböztetni őket. Dr. Laufer Gábor, a Velvet nőgyógyásza elmondta, hogy a terhesség egyik legkorábbi jele lehet a beágyazódási vérzés (csöpögés), amely a fogamzás utáni 6-12. nap között jelentkezhet. 1-2 héttel a teherbe esés után a mellek duzzadása és fájdalma figyelhető meg. Már egy héttel a fogamzás után érezhető fáradtság, fejfájás, a hányinger pedig 2-8 héttel a teherbe esés után kezdődik. Természetesen a leggyanúsabb az, ha nem jön meg a menstruáció.

Hasonló panaszok lehetnek a fokozottabb (viszketést nem okozó) hüvelyi folyás, a szédülés, a gyakori vizelés és a mellbimbó sötétebbé válása és a reggeli testhőmérséklet néhány tizedfokos emelkedése. Dr. Laufer felhívja a figyelmet arra, hogy ezek a tünetek nem terhesen is előfordulhatnak.

Ha a teszt pozitív, majdnem biztos a terhesség. A legtöbb nőgyógyász úgy vélekedik, hogy csak akkor bizonyosodhatunk meg teljesen, ha ultrahanggal kimutatható a dobogó szívű magzat.

KOMMENTEK

 • 2006.12.08 09:16:41szeszter

  manci: és így is császárral születtek, persze előbb, mert elvileg januárban kellett volna születniük. (De akkor biztos tudta, h terhes, ha tudta, h mikor kellene születniük....)

 • 2006.12.08 13:06:10Sziszimama

  Na, szemétkaja nálam is volt, konkrétan zacskós Mogyi sós, pirított kukorica. Az első másfél hónapban minden reggel a munkahelyem melletti kis boltban kezdtem, a boltos mikor meglátott, már kérdés nélkül rakta ki a négy zacskós adagot:)) És volt, hogy délután még visszamentem egy kevéskéért... Komoly elvonási tüneteim voltak, ha nem ehettem:)
  Amúgy én egyetlen(!) hányás nélkül megúsztam, a kiscsaj az egyik gyrosomat mondjuk nagyon utálta, az határeset volt, de visszatuszkoltuk:)
  Mi egy év próbálkozás után hoztuk össze, és már bőven voltak alhasi erősen görcsös fájdalmaim, és napi két Mogyi kukoricánál tartottam, mégis negatív lett a terhességi teszt. Mivel biztos voltam benne, hogy terhes vagyok, elmentem a dokimhoz is, aki ultrahanggal megnézett, és közölte, hogy nem terhes. Viszont felfázott, ezért kaptam jó erős antibiotikumot és gombaölőt. Hát ebből a felfázásból született meg a lányom...:)

 • 2006.12.08 13:12:22melin

  Én imádom a sushit, de nem a halasat és rákosat!! Lehet csinálni zöldségest, gombásat, avokádóval, kínai rántottával (a nagy kedvencem) stb. Nagyon sokféle van. A férjem pont ma reggel mondta (jókor, mikor épp majd kifordult a gyomrom), h este csinál, mert jönnek a bnőmék, jó alkalom. És akkor fintorogtam, de most, h írtátok... már várom:o)) Jó sok wasabival!

  Anyósom volt szomszédnéja is titkolta a gyereket (a 3.-at), mert a férje épp külföldön volt és a körülmények (kor,anyagiak) nem voltak jók az újabb babához, de meg akarta tartani (12 éves volt már a kisebbik gyerek is)!! (a gyerek a férjéé volt, mielőtt vki turpisságot sejtene:o)) És anyósom akkor tudta meg, h gyereke lesz, amikor átszaladt hozzá, h áthívja vigyázni a gyerekeire, amig ő szül:o)) Én is kérdeztem, h nemlátta rajta???? És nem, pedig anyósom jó megfigyelő volt! Annyit látott, h felszedettnéhány kilót... és minden nap találkoztak!! Nagyonjóban is voltak!! Mondjuk az egymás kérdés, h vki tényleg!! nem veszi észre... ezt én is nehezen tudom elképzelni. De olvastam vhol, h a nem akart gyerekek elrejtőznek... nem adják jelét a létüknek... ezek szerint lehet benne vmi.

 • 2006.12.08 13:23:39szeszter

  melin: a sógórnőm is ezt mondta, hogy azok a babák, akiket nem akarnak, azok nem is mocorognak, tehát tényleg úgy próbálnak "létezni", hogy anyukának a képzete még jobban erősődjön. De könyörgöm! EKKORA AZ ISTEN ÁLLATKERTJE? (vagy csaktúl nagy a lyuk a kerítésen?)

 • 2006.12.08 16:47:45gyöngy1

  Szerencsénk volt mert mind a kétszer elsöre sikerült. Így amikor àlmos voltam, meg nem volt kedvem enni egyböl tudtam miért. (elsö baba nàszùtas, a màsodik Valentin-napos)
  Hànyingerem szerencsére nemigen volt, viszont a Mekis és Börgörkinges kajàk nagyon mentek. De amùgy minden ami jó erös volt. Pàrom tudja, ha terhes vagyok akkor dupla adag eröspaprikàt, ecetet, hagymàt, és tàrsait rakok mindenbe. Mindegy hogy mit eszek de annak erös, karakteres ize kell hogy legyen.
  Ami az alvàst illeti, én a màsodikkal voltam nagyon mormota.

 • 2006.12.08 17:38:50zsiz

  Nekünk elsőre összejött a baba. Mielőtt meg kellett voln ajönnie a mensimnak, vettünk eg yteszete, ami olyan negatív lett, mint a csuda. Hát jó, végül is ez volt az első próbálkozás, majd összejön. Aztán nem jött meg. Utána vettem még egy tesztet, ami úgy tűnt, mintha pozitív lenne, de csak halványan. Elmetem dokihoz, akkor bebizonyosodott, hogy tényleg baba lesz. Én egyetlen alkalommal nem hánytam, nem voltam rosszul, nem szerettem meg kajákat és nem is utáltam meg semmit. Ami nagyon rossz: mindig éhes vagyok, de nagyon. Próbálom kontrollálni magam, mert nem kaarok akkora lenni, mint egy amerikai anyahajó, de néha nagyon nehéz...A férjem azt mondta, hogy azt hiszi, inkább ő éli át ezeket a tüneteket, sőt ő már
  hízik is...

 • 2006.12.08 19:59:50gyöngy

  Én a 3. Babómat várom, de egyikkel sem hánytam egyszer sem. Nem is voltam rosszul. Nagyon jól viseltem mindegyiket. Most a 3-nál a kamasz lányom kérdezgette szinte naponta, hogy megjött már? Én mondtam neki, hogy nem,de érzem a derekam, meg duzzad a mellem, úgyhogy meg fog jönni, csak késik. A lányom meg boldogan, fülig érő szájjal kérdezte újra és újra, és mondogatta: hidd el anya nekem végre kistesóm lesz! Azt is megálmodta 3x, hogy lány lesz. Az ultrahangon is ezt mondták. Most már a 6. hónapban vagyok, de annyit mozog a kicsikém, hogy nem lehetne nem észre venni a jelenlétét. És igaz, hogy még csak 2 kg-val vagyok több, mint tavasszal, de a combom fogyott, a hasam viszont kerekedik.
  Amúgy nekem is volt egy barátom, aki mentősként dolgozott. Őket is hívták putriba 14 éves lányhoz, alhasi görcsökkel. A mentőben megszületett a 3kg-s baba. A roma apuka majdnem megfolytotta a lányát. A barátomnak nem csak a szülést kellett levezetni, hanem az dühös apát is fékezni. A hugomnak meg volt egy osztálytársa, aki a ballagás után szervezett banketten végig táncolta az éjszakát, mini szoknyában, és másnap egy 3,5 kg-s babát szült. A hugomék sem vettek rajta észre semmit, meg a tanárok sem, így nem csapták ki a suliból. De nekem akkor is felfoghatatlanok az ilyen sztorik.

 • 2006.12.08 21:40:24nick

  két 4 kilós iker idő előtt-eléggé cukor-gyanús nekem... szegények

 • 2006.12.08 21:58:46thais

  Annak idején egy nagyon szigorú középiskolai kollégiumban laktam. Akit fiúval kézenfogva megláttak a kollégium 2 km-es körzetében, netán fiútól levelet kapott (felbontották!),esetleg kihajolt az ablakon azért, hogy egy fiúval beszélgessen, azonnal kirúgták 24 órán belül. Ami csak azért volt baj a szülőknek, mert egyetemi előkészítő kollégium volt, s minden juttatás nagyon kedvezményes volt. Mi csak zárdának hívtuk. Ebben a kollégiumban este rosszul lett az egyik lány. Aggódó igazgatónőnk felhívta a kórházat, s megkérdezte, mi van a kollégium védenckéjével. A válasz megdöbbentő volt számára: mind a ketten jól vannak. Utána "megduplázta az őrséget". Semmit nem vettünk észre a lányon, sem mi, sem a szülei, sem az osztálytársai. Igaz, testes volt amúgy is. Ezen eset után az igazgatónő ellenőrizte mindenki menstruációját. Ma ez ellen emberi jogi aktivisták igen felháborodnának.

 • 2006.12.08 23:07:35Csöre

  Huhh, én is szigorú suliba jártam (legalábbis mai mércével) de ehhez képest kész Babilon volt... (Ja és persze nekem is volt olyan iskolatársam, aki júniusban leérettségizett, szeptemberben meg bevitte a babáját... volt humorérzéke a csajnak...) Egyébként hogyan ellenőrizte a menstruációt, bocsi Thais, csak hadd tanuljak már valamit, elvégre én is tanár volnék???

 • 2006.12.09 12:10:47thais

  Utólag belegondolva, nagyon gusztustalan módon. A szobatársaktól, vagy csak egytől jelentést kapott, ki cseréli a vattát. Ezt egy táblázatban regisztrálta.
  Ez nem iskola volt, hanem középiskolai kollégium. Az iskola messze volt, ott csak laktunk. Ha járatos vagy Budapesten, ez a Lórántffy Zsuzsanna kollégium volt a Budapest körszállónál. Férfit, még szülőt sem engedett be a kollégium területére. Egy férfinek volt szabad bejárása. Egy nyugdíjas bácsinak, aki biológia egyetemi előkészítőt tartott. Ez az eset egy kicsit meggyőzte őt arról, hogy a végletes szigor sem gyógyszer a természet szava ellen.

 • 2006.12.09 12:56:19Csiperke

  off: gyöngy, ma már nem rúgnak ki valakit azért középiskolából, mert terhes. 1989-ben az osztálytársam nővére kismamaruhában érettségizett, mert már nem ment rá a matrózblúz. Az egyik volt tanítványom 1997-ben 1 évet halasztott, mert megszületett a kislánya másodikosként, aztán folytatta nappalin a sulit. Amúgy a testnevelőtanár kollégám is "sokkot" kapott, amikor a tavaszi szünetben megszült az egyik tanítványa, akivel a szünet előtti utolsó órán még lefuttatta a Cooper tesztet...

 • 2006.12.09 18:35:49Fertility

  Teljes mértékben el tudom képzelni,h vki el tudja titkolni a terhességét.Egy ismerősöm 8-ad(!)magával lakott egy kétszobás panellakásban.Csak akkor derült ki,h terhes,mikor bevitték szülni.Azt viszont NEM HISZEM EL,h a nő se tudja a dolgot!
  Az én terhességem is érdekes volt.Úgy kezdődött,pár éve a doki közölte nem is lehet gyerekem.Nem bántott különösebben,ehhez igazítottam az életem.Majd jött derült égből a villám.Nem voltak tünetei,mensi rendben,semmi fáradtság,semmi hányinger.Aztán megmozdult.Őszintén szólva nem örültem túlzottan.Viszont azóta is teljesen rendesen viselkedik,nincs terhemre.Ezért kezdtem elhinni azt a cikket,amit múltkor olvastam.Miszerint a nemkívánt gyerekek úgy "védekeznek",h meghúzzák magukat,igyekeznek minél észrevétlenebbek maradni.
  Mellesleg rajtam sem látszott semmi a 7-ik hónapig.Most a 8-ik végén már nem tagadhatnám le. :-)

 • 2006.12.09 19:59:44nick

  Nálam két top-sztorivan ebben a témában.
  A házunkban lakott egy nő sok gyerekkel és a védőnő,aki hozzánk is és a másik nőhöz is kijárt,az utolsó pillanatig nem tudta, h terhes a csaj. Állítólag a férje előtt is el tudta titkolni. Ez amúgy az 5. gyerekük volt és eg ymagas, vékony nőről van szó. Szóval az a férfi, aki 4 terhességet végigasszisztált és az a védődnő, akinek ez a dolga, nem veszi észre Hát, nem tudom. Mondjuk, lumpen család volt, a védőnőről meg oldalakat tudnék írni-a szakma szégyene, de ez akkor is túlzás. A másik pedig egy volt kolléganőm lánya. Ehhez tudni kell, h a kolléganő konduktor, tehát tanult egészségüggyel kapcsolatban ezt-azt, napi szinten ebben a témakörben mozog. Tudom, nem terhesek között, de az affinitása más annak, aki ilyen munkát végez. És, h valaki a saját lányán nem vesz észre semmit egy lakáson belül??? Hát, érthetetlen. Meg, persze,az is beszédes, h egy lány nem meri bevallani. Mégis mit gondolnak, sosem derül ki?

 • 2006.12.09 20:26:31Fertility

  Én a múltkor a terhesgondozóban találkoztam egy nővel,aki 10 hetes terhes volt akkor.Szóba elegyedtünk(pontosabban ő beszélt).15 perc alatt mindent megtudtam.Többek között azt is,h ezt a gyereket nem is igazán szeretné.Mondom:akkor esetleg vetesse el.Mire ő:Hogy gondolom?!A nővére ott ápolónő,ezért rögtön kiderülne h terhes!
  Ha más meséli,el se hiszem,ennyire sötétek is vannak. :-(

 • 2006.12.10 10:54:26eszter

  Ezeket most olvastam végig. nekem is van egy sztorim: 4.ed évesek voltunk, bentlakásos (3napos) szülészet gyakorlat. Telefonáltak az urológiáról, hogy a mentősök továbbhozzák azt a 46 éves nőt, akit vesegörccsel vittek hozzájuk. Remélik még odaérnek. Odaértek, 10 perc múlva megszületett egy négy kilós kislány. 4. gyerek, nem vette észre (ezt senki nem hitte el neki). Első körben elutasította a babát, mi neveztük el. Aztán jöttek a nagytesók (18-22 évesek) és rábeszélték az anyukát. Végül rooming in-ben összebújva alukáltak. Minden jó, ha a vége jó. Katának hívtuk, meghagyták ezt a nevet emlékül.

 • 2006.12.10 16:25:48Pekkus

  Én is mindig azt mondtam, hogy nem hiszem el, hogy valaki nem veszi észre, hogy terhes. :) Aztán persze, ahogy azt kell, az 1. hónapban én se. :) Az 1. ultrahangon, ahol 7-9 hetesnek kellett volna lennie, kierült, hogy ő bizony 12-13 hetes. Azt hittem elájulok. :)

 • 2006.12.10 21:11:52melin

  Én azt nem értem, h egy baba olyan sok helyet foglal el a hasban...minden baja van az embernek már a végén, de mondjuk pl. hason semmiképp sem tud aludni!! De még háton sem... és állandóan pisilni kell, meg ég a gyomor meg méhösszehúzódások vannak (nekem a másodikkal elég komoly előfájásaim voltak... egész összegörnyedtem, irtó "félelmetes" volt néha).. és az a test/szervezet természetes reakciója, a felkészülés a születésre... szóval sztem kamuzik, aki azt mondja, h 9 hónapig (!!) semmit nem vettészre!!! Aki még nem szült annál egy pici esélyt adok, h nem, de akinek már van(nak) gyereke(i)... az tuti. Pekkus, Fertility, azért a lényeg az, h ti észrevettétek:o))))

  Gyöngy, nekünk is mind3 elsőre sikerült, és mégis, az első kettőnél volt egy bizonytalanság, a pozi teszt meglepetés volt... mostmeg rögtön tudtam, h beköltözött, és az lepettvolna meg, ha nem pozitív... sztem én agyilag is annyira rá voltam állva, h jöhet, h ezt a szitut nehéz lett volna nem kihasználnia a kis csírának:-DDD

 • 2006.12.11 15:42:54potyeszka

  nekem ez volt az első terhességem,csak a székrekedéssel voltak gondjaim.császárral született a kisfiam,4kg 52cm.aki igy szült,az tudja mivel jár.most hét hónapos,és úgy érzem minden fájdalmat megért.aki mem akar gyereket,nem is tudja miből marad ki!

 • 2007.01.08 12:46:06borsó

  Sziasztok!

  Szerintetek kinek kell hinni?Az orvosodnak vagy a kedves hangú ultrahangos néninek?
  A szitú a következő:a dokim szerint 11 hetesek vagyunk..15-én megyek ultrahangra.Csak ugy megkérdeztem telefonon a korházban,hogy hány órától van,stb..a néni kérdezgetett és ö meg azt számlolta ki,hogy akkor pont 10 hetes és 5 naposak leszünk,tehát majd még a 11.héten is vissza kell mennem...ilyenkor mi van?Azért mindennel nem akarom a dokit sem hivogatni.
  Hm..?????????

 • 2007.01.08 12:54:02klr

  Borsó! Szerintem számold ki magad, az a biztos. Az én orvosom sosem mondja meg, hogy szerinte hány hetesek vagyunk, előbb megkérdezi tőlem, aztán az UH alapján nyilatkozik, hogy a pici mértei megfelelnek-e az általam megadott kornak. Eddig minden stimmelt.

 • 2007.01.08 13:59:33melin

  ha jól értem, 2 nap híján 11 hetesnek mondott a néni?? Az a 2 nap nem számít sztem. Miért kell 11. héten is uh??? Kérj 2 nappal később időpontot, ha mégsem vagy bizti!!

  Vannak jó szléskalkulátorok, ahol a főbb adatokat megadva magad is kiszámolhatod egyébként!!

  (Én most a 3.-at várom, és legszívesebben el sem mennék dokikhoz, csak max. a vérvételekre, meg majd a szülésre... a trakóredő már megvolt, hagyjanak békén a többi vizsgálattal... sajnos nem kehet:o/).

 • 2007.01.08 14:28:52borsó

  Elvileg a néni számolta jól,nov. 1-től számolva pont jól.még az 5 nap is stimmel...
  De tényleg ennyit számít 2 nap??
  December 6-án voltam az orvosnál és akkor azt mondta,hogy 6 hetes,a hüvelyi ultrahang szerinte pont akkorának mutatta,mint amekkorának lennie kell.
  megyek 15-én,és kész.Márcsak azért ,mert a férjem látni akarja az Ö nagyon kicsi,de már nagyon szép és okos gyerekét..-))))))))))
  Nála számít a 2 nap!-)))

  Ui.:hol találok ilyen kalkulátort???Tudsz emilcímet?Köszi

 • 2007.01.08 15:28:46melin

  Itt elég korrekt sztem!  www.babanet.hu/kalkulator.php  Jó böngészést, számolgatást!!  sztem nem számít 2 nap.. meg tudod, ez is csak egy kalkuláció!!! Hogy ténylegesen mekkora??? 1-2 nap ide, vagy oda... az uhis csak úgy tud mérni, h abba a nagy átlag bele van táplálva, és aszerint számol... így lehet, h sok kismamát beparáztatnak: túl kicsi a gyerek (pl), miközben anyuka "átlagon aluli" testalkatú pl. nagyon vékonycsontú, szilfid alkat és pl. apuka sem egy nagy termet, így nyilván a gyerek is "túl kicsi" lesz!! Nekem azt mondták anno az első fiamnál a 12-13 hetes uh-n, h túl nagy a feje... 1 hétig sírtam, mikor a védőnő elmagyarázta ezt, amit itt fentebb én írtam, és hogy 1 mm nem számít, az pontatlaság is lehet... monnyuk a fiam tök normális fejjel született, de az igaz, h baromi okos lett:-DDDDDD

 • 2007.01.08 18:01:40borsó

  Köszönöm!Ezzel a kalkulátorral pont az jött ki ,mint a dokinak.tehát...neki hiszek...

 • 2007.03.01 13:42:24Huncutka

  Sziasztok! Olvastam, hogy hiába van meg a rendes 28.napos ciklusod, attól még az ovuláció +-2 nap eltéréssel is lehet. Így esett, hogy a 16.napon együtt voltam a vőlegényemmel, jövő héten kell megjönnie, már vár otthon a teszt is. Ilyenkor marha nehezen vánszorognak a napok. Titkon marhára remélem, hogy az vagyok, lehet, hogy annyira bele is élem magam, hogy szinte érzem is, hogy áldott állapotban vagyok. Tegnap óta pocsékul érzem magam. Ma reggel alig bírtam magam kirobbantani az ágyból. A munkahelyemen elbóbiskoltam az asztalnál (tiszta ciki volt...utána jól körül is néztem, hogy láttot-e valaki). És egész nap furcsán émelygek. Na ilyet viszont még sosem éreztem menstruáció előtt, viszont lehet, hogy influs vagyok, és azért érzem ilyen pocsékul magam. Csak reménykedem benne, hogy nem így van, és már a picikém teszi ezt velem. Szurkoljatok légyszi, jövő héten írom a választ :)

  UI: ja eszembe jutott még valami... hetente egyszer meglátogatom a szoláriumot. Szerintetek ezt hanyagoljam, vagy lehet? És ha lehet, akkor meddig, hány hetes korig? Félek, nehogy rosszat tegyek, viszont a szoli meg jót tesz a bőrömnek. Sehol sem találtam ezt boncolgató kérdéskört, hogy mit lehet tenni és mit nem...

 • 2007.03.01 13:45:51jidele

  szoláriumhoz nem tudok hozzászólni-végem lenne, ha be kéne feküdnöm;)
  viszont, türelem, türelem, mi drukkolunk:)

 • 2007.03.01 13:47:28potyeszka

  Huncutka szerintem felejtsd el a szolit mig ki nem derül hogy lesz e kisbabád!Azta kis időt meg a bőröd is kibirja,mig kiderülnek a dolgok.Terhesen meg szerintem semmiképp se szolizz!

 • 2007.03.01 13:47:44Tori

  Ezt én se tudom, de tuti az első harmadban kell legjobban óvni a pocaklakót.

 • 2007.03.01 13:51:56Huncutka

  Hát akkor marad a napsütés :)) inkább nem kockáztatok, ez most sokkal fontosabb :)) Még sosem szurkoltam ennyire, hogy ne jöjjön meg szerdán. Eddig mindig azt vártam, hogy "csak jöjjön meg", most meg.... Azzal fekszem és kelek, minden gondolatom a leendő kis Enci/Lackó körül forog. Nem is akarom beleélni túlságosan magam. Ha nem jön össze, akkor majd legközelebb, 3 hét múlva úgyis megint ovuláció lesz :)

 • 2007.03.01 13:54:20potyeszka

  Huncutka és a cickókkal mi újság?Esetleg fémes iz a szájban?

 • 2007.03.01 13:59:18jidele

  ne éld bele magad, utána olyan rossz, ha megjön. én egyik hónapban biztos voltam benne, hogy terhes vagyok, aztán meg biztos voltam benne, hogy nem-na akkor jött össze a baba;)

 • 2007.03.01 13:59:32Huncutka

  A cickós téma eléggé érdekes. Volt olyan menszeszem, hogy feszült és fájt, aztán volt olyan hónap is, hogy semmit nem éreztem. Most sem érzem, hogy feszülne vagy fájna. Sajnos igen termetes cickókkal vagyok megáldva. Erre a párom csak annyit mondott (jellemzően...), hogy már alig várja, hogy lássa még nagyobbnak őket.
  Szóval nincsen kellemetlen feszülős érzés. Fémes íz a szájban sincsen, viszont marhára kívánom a narancslevet. Eddig is szerettem, de ma már vettem egy egész doboznyit, mert nem volt elég egy pohárkával. Annyira nem biztos itt még semmisem, sok mindennel össze lehet keverni ezeket az érzéseket. Csak reménykedem, az mindig él :)

 • 2007.03.01 14:01:57Huncutka

  Persze lehangolt lennék és szomorú, ha nem jönne össze, de úgy vagyok vele, hogy ez még csak próbálkozás volt, azaz most még nem akartunk, mert csak pár hónap múlva szeretnénk belevágni. De ha már így alakulna, én lennék az egyik legboldogabb ;)

 • 2007.03.01 14:13:10másutt

  Nemregen estem teherbe es majdnem azonnal tudtam is. De annyira, hogy egy darabig nem is vettem tesztet, mert tudtam, hogy mi lesz az eredmeny. Meg is mondtam a dragamnak.

  A tuneteim teljesen megszokott PMS jelek voltak (mellfeszules, vizvisszatartas), de valahogy megis mas volt az egesz. Akkor mar hetek ota sresszeltem egy csomo minden miatt (allas, penz, stb) de ugy 2-3 nappal az 'esemeny' gyanitott datuma utan hirtelen totalis belso nyugalom es boldogsag szallt meg, amit nem tudtam megmagyarazani massal. Vegul 7 nappal azutan, hogy meg kellett volna jonnie, megcsinaltam a tesztet, es ott voltak a csikok, mint ahogy gondoltam.

  Akkor persze rogton leszoktam a dohanyzasrol es elmult a nyugodt boldogsag. :-D  Nyulacska:

  nekem is CSAK kizarolag este van hanyingerem, egeszen elalvasig (elajulasig, mondhatnam). Kb. du 4-6 fele kezdodik. Megkerdeztem egy szakembert es azt mondta, ez teljesen benne van a normalisban.

 • 2007.03.01 14:21:09Tori

  Én meg álterhes voltam januárban. Minden tünet megvolt, és a 39. napon (előző ciklustól) vettem egy gyorstesztet. Amint a kezemben volt a bizonyíték, hogy nem vagyok terhes, rögtön kezdődtek a görcsök és két órával később már véreztem. :) De már az előző teherbe esésemnél is produkált a testem 2 hét csúszást a mensessel. :)

 • 2007.03.01 14:24:32Huncutka

  Nekem még sosem csúszott, még egy napot sem :) Sőt azt vettem észre, hogy ha a menses előtt 2-3 nappal együtt voltam a párommal, akkor tutira előbb jön meg egy nappal.

 • 2007.03.01 14:27:00Tori

  Nekem meg még sose volt rendszeres. Ami azért durva, mert idén van kerek 20 éve. De ha késik, én is be tudom indítani kis testmozgással. :)

 • 2007.03.01 14:27:27Kékfelhő

  Én most némi kihagyás után újra elkezdtem szedni az antibébi tablettát, na....! Huh. Olyan hányingereim vannak reggel a fogmosástól, mint a régi szép gyerekvárós időkben!

 • 2007.03.01 14:33:32Tori

  Én soha többé nem szedek tablettát. Nincs számomra lélekölőbb annál, minthogy naponta tegyek valamit azért, hogy ne válhasson valóra egy álmom.

 • 2007.03.01 14:34:18Huncutka

  Én régen azért kezdtem el szedni antibébit, mert csúnya pattanásos volt a bőröm (pont ezért is járok egyébként szoliba most már). Aztán tavaly ősszel elhagytam a tablettát, köv. hónaptól pedig kijöttek a ragyák, mondhaton nagyon örültem nekik... Talán egy hónapja van az, hogy tisztul a bőröm, persze a kozmetikus és a szoli jotékony hatásra révén. Kicsit félek, hogy a terhesség alatt megint tök csúnya lesz az arcom, és tele leszek patikkal. Bár valaki egyszer azt mondta, hogy most lesz a legszebb a bőröm.

 • 2007.03.01 14:37:36Tori

  Én meg azért szedtem, már az egyértelmű okon kívül, mert iszonyatos fájdalmak közepette jött meg a mensesem, két napig feküdtem vele és csak hüppögni tudtam. De ez is lélektani dolog volt nálam, amióta Luca van, alig veszem észre, csak figyelmeztetésképp van egy-két óra görcs vesetájon, oszt' jónapot.

 • 2007.03.01 14:59:29Jucus

  Huncutka, és az összes többi várandós!

  Kozmetikusként semmiképp sem javaslom sem a szoláriumot, sem a napozást terhesen!

  Ilyenkor a hormonok hatására pigmentfoltok alakulhatnak ki. Jellemzően az arcon (mert több napfény éri), és pont bajusztájékon szoktak kialakulni. Biztos láttatok már ti is olyan terhes nőt, aki tiszta barna folt, és úgy néz ki, mintha nagy bajusza lenne.

  Ha mázlija van, a terhesség után maguktól elmúlnak, de általában inkább maradnak.

  Nagyon nehéz halványítani őket, és a következő napozáskor újra előjönnek.

  Én a terhességen nyári hónapjaiban 30-as fényvédőt is használtam pont ezért. csak egy javaslat volt...

 • 2007.03.01 15:02:18Kékfelhő

  Tori: az én első számú álmom jelenleg az, hogy kikerüljünk a 26 nm-ről egy nagyobb lakásba, és ha ezért még jóideig nem jöhet gyerek, akkor inkább tabletta, mint az aprócska lakásban ragadás már nem egy, hanem két gyerekkel :)

 • 2007.03.01 15:04:07Huncutka

  Woaw, köszi a hasznos tanácsot. Ha most tényleg terhes leszek, akkor telibe kapom a nyarat és az őszt is. Szóval erre is figyelnem kell. Az a baj, hogy szeretek napozni, bár tuti fürdőruciban nem merészkednék ki sehová :)
  Az normális egyébként, hogy érzem, hogy kicsit feszül lent a méhemnél? Ja, és székrekedésem is van :(

 • 2007.03.01 15:07:47Kékfelhő

  normális

  a doki anno hülyének nézett, hogy arról panaszkodtam, olyan, mintha folyamatos menstruációs fájdalmaim lennének, iszonyatosan görcsöltem időnként, ráadásul az elejétől kezdve

  pedig a terhességtől volt, úgy tűnik, az ilyesmire én elég érzékeny voltam :)

 • 2007.03.01 15:13:33Huncutka

  hühh, akkor remélem nekem ettől van, már nem is izgat, hogy feszül :) Még 6 nap mensesig... Tükön ülök. 2 hónappal ezelőtt is volt egy hasonló "balesetünk", akkor is majdnem azt hittem, hogy... Másodjára csináltam terhességi tesztet életemben, persze, hogy elrontottam, de akkor nem voltam terhes. Azóta lement 10 kg rólam, most már nagyon várom, hogy az legyek és pláne, hogy sikerüljön meg is csinálnom a tesztet, ne krepáljon be. Múlt héten voltam vérvételen is, nagy labort csináltattam meg rákszűrést. Tuti a vasam, a koleszterinem és a vérzsírom is. Egészséges vagyok, nem szenvedek hiányt semmiben. Centi vágás indul...

 • 2007.03.01 15:18:32jidele

  ha tényleg, akkor nyúlnak a szalagok, helyezkednek a szervek, dolgoznak a hormonok, attól van:)

 • 2007.03.01 15:22:07Huncutka

  Ha most látnátok, akkor mind a két kezemen lévő ujjak össze vannak gabalyodva, annyira szorítok, hogy úgy legyen :))
  Párom nem ennyire örül. Kicsit úgy van vele, hogy "ha összejön, akkor tuti, de egyébként ne éld bele magad". Szerintem ebbe nem lehet NEM beleélni magunkat. Pláne itt a küszöbön...

 • 2007.03.01 15:28:11Kékfelhő

  ezt mi is így csináltuk :)

  a pasik már csak ilyenek :)

 • 2007.03.01 15:31:27Csöre

  Huncutka, hogy ez milyen ismerős érzés.... nagyon drukkolok, cserébe meg Te is drukkolj majd nekünk úgy május-júniustól, akkor próbálkozhatunk ismét babával. Ja, és ha össze is jön, akkor is további drukk szükségetetik min. 36 héten keresztül, hogy ki is tudjam horani. Úgylegyen.

 • 2007.03.01 15:32:10Csöre

  ...hordani, természetesen

 • 2007.03.01 15:32:53Huncutka

  Alapvetően ő is várja, sőt szerintem nagyon is fog örülni annak, ha tényleg jön a baba. De ő mindig is a realitás talaján maradt. Ő húz mindig vissza, hogy ne szálljak el. Túl sokat álmodozom :) Valószínű, hogy ezt is azért csinálja, mert nem akarja, hogy nagyot csalódjak, ha mégsem jön össze.

 • 2007.03.01 15:36:33Huncutka

  Naná, hogy szurkolunk Mindannyian. :) Olvastam a korábbi bejegyzésedet, nagyon sajánlom ami történt. Majd írd meg, hogy hogyan sikerült. Ja, egyébként eredetileg mi is a május-júniust célozzuk meg, május végén fog megjönni, június 10 körül ovulálok. Szóval ez az eredeti baba-project szerinti dátum, de lehet, hogy újra kell kalkulálnom ezek után :)

 • 2007.03.01 15:40:53Kékfelhő

  Csöre: neked különösen szorítok, és ha aktuálissá válik, akkor még 9 hónapon keresztül folyamatosan, ígérem :)

 • 2007.03.01 15:42:00Csöre

  Köszönöm előre is, igazán, nagyon... Kedvesek vagytok!

 • 2007.03.01 15:45:58smiley

  őőő, lehet, hogy rosszul tudom, de mintha én találkoztam volna olyan terhességi teszttel, ami a beágyazódáskor már meg tudja mondani hogy terhes vagy, nem kell vele a következő menzeszig idejéig várni. Vagy rosszul tudom?...  Egyébként én is nagyon drukkolok nektek :)

 • 2007.03.01 15:46:13Huncutka

  Vissza a hányingerre... Ti hánytatok is, vagy végig ez a kellemetlen érzésetek volt meg, hogy "na most mindjárt bukik...". Esküszöm ma már sokadjára érzem (most éppen megint előjött), néha már arra gondolok talán jobb lenne kiadni magamból hátha elmúlik.

 • 2007.03.01 15:46:55Huncutka

  Nem tudom, hogy van-e ilyen teszt, de ha igen, akkor annak most nagyon tudnék örülni :)))

 • 2007.03.01 15:51:48Csöre

  Huncutka, ez szerintem nagyon változó. Nekem majdnem semmi sem volt, csupán a fogszabályzómat nem tudtam hordani, mert attól tényleg hányingerem lett. Reggelente volt egy kis rossz érzés, ezért felkelés előtt ettem pár falat kekszet. Ugyanakkor ha jól emlékszem, eszter hosszú hetekig kínlódott vele. Bízzunk benne, hogy rövidesen kiderül, Nálad hogy műxik!

 • 2007.03.01 15:54:49smiley

  Szerintem ha bemész egy gyógyszertárba és megkérdezed a nénit akkor biztosan megmondja. Vagy drogériában már kirakják a pultra és meg lehet nézni hogy mit tud

 • 2007.03.01 16:10:50Kékfelhő

  én tényleg hányós voltam, reggel-délben-este, ahogy jött  bár a reggel volt a legkritikusabb  4,5 hónapig :(

 • 2007.03.01 16:53:23másutt

  Az otthoni terhessegi tesztek a hCG hormon jelenletet nezik a vizeletben. A tesztek erzekenysege nagyon kulonbozhet, 12,5 mIU/ml hCG -tol kb 100 mIU/ml hCG -ig.  2-4 hettel a megtermekenyules utan a hCH szint 48-72 orankent megduplazodik.  Nehez altalanositani, mert gyakran alacsony hCG szint mellett is kezdodhet egy egeszseges terhesseg, de altalanossagban azon a napon eri el a hCG szint a 100 mIU/mililitert, amikor a menzeszed megjonne (de nem jon).  Mivel majd' minden boltban vasarolhato teszt meri ezt a szintet, ez egy biztos nap nezni az eredmeny.

  Ha elobb nezed, a biztonsag erdekeben vagy reggel erdemes (elso vizelet) vagy olyankor, amikor egy jo par oraja nem volt pisiles.  Nem talaltam informaciot a Magyarorszagon kaphato tesztek erzekenysegerol, de a patikustol azt kell kerdezni (hatha tudja) hogy mi a teszt hCG szint erzekenysege, es minel alacsonyabb szamot kell valasztani.  Itt a nemzetkozi lista az tesztek erzekenysegerol:

  http://www.pinelandpress.com/faq/hpt.html  Nalam a First Response adta meg a Nagy Pozitivot (az 25 mIU/mililitert is lat)  Sok szerencset!

 • 2007.03.01 17:06:19jidele

  én bementem a dm-be és megvettem mindkét féle tesztet,amit árultak, biztos, ami biztos. De csak az egyiket vetettem be (én kis sznob, a drágábbikat, abban bíztam jobban;))

 • 2007.03.01 17:25:03Katalma

  Nnamost, a hiper-szuper azonnal-kimutatós terhességi tesztekről csak annyit, hogy nálam bő 5 hetes terhességet tudott csak kimutatni :) pedig több fajtát is próbáltam, amik 3 napos terhesség kimutatását ígérték. Azonnal mentem is dokihoz meg ultrahangra, és láss csodát, már egészen határozottan ott volt a baba!

 • 2007.03.01 17:34:05katampusz

  a reggeli rosszullét nálam is este jelentkezett :)  a rosszullét kimerült annyiban, hogy állandóan rágcsálnom kellett valamit, különben émelyegtem.

  de sosem hánytam, hányingerem tán egyszer v kétszer volt. annyira utálok hányni, hogy mondtam a páromnak, ha ez előfordul, akkor én kiszállok a projektből, hordja ki ő egyedül :))))  és mormota lettem. délután kettőtől már aludnom kellett estig, aztán mondtam egy hellót a hazaérkező páromnak, másik oldalamra fordultam és aludtam tovább reggelig :)))

 • 2007.03.01 17:37:07katampusz

  én 10 naposat csináltam kábé az 5. héten, és olyan de olyan pozitív lett, hogy madártávlatból is simán látszott volna a két csík :))  a teszt még most is megvan :)

 • 2007.03.01 17:57:33Nufi

  Nekünk 15. hónapja nem jön össze...A ciklusom totál pontos, van pé-m és ovulációm is.
  Ma járok a 16. napon / 27 napra szokott megjönni / , és tegnap jóval a köldököm alatt néha néha fájdogál, meg is vagyok puffadva...
  Szoktam mensi előtt érezni pár nappal, hogy meg fog jönni, de ez azért elég korai menszesz tünet lenne...szerintetek??
  Persze nem is akarom beleélni magam..

 • 2007.03.01 18:07:43gigia

  Én csak a hatodik héten csináltam tesztet, mivel mindig is szabálytalan volt a ciklusom.

  Korábban többször éreztem mindenféle terhességi tünetet a 30. és a 36. nap között, de amikor tényleg terhes lettem, csak a mellem akart leszakadni...

  Hányingerem meg később, 8-12 hetesen volt a hagymaszagtól. Pedig egyébként szeretem a hagymát, de akkor azt is megéreztem, ha a harmadik szomszéd főzött valamit...

 • 2007.03.01 18:45:14másutt

  Mostanaban eleg sokat olvasok a hanyingerrol (nagyon paraztam, mert szegeny anyam nagyon sokat szenvedett velem, es egeszen vegig, igy attol feltem nekem is lesz).

  Rajta vagyok egy internetes csoporton, ahol kb 200-an vagyunk akik ugyanarra a honapra varjak iden a babat, es rengeteg korkerdes magy ide-oda ('te mit erzel? te is ... vagy'?) es ugy tunik, hogy a hanyinger-rosszullet kb 6-8 het kozott jelent meg legtobbunknel (bar ez nem tudomanyos megallapitas).  Ha Huncutka-nak meg nem jott el az ideje, hogy megjojjon, de emelyeg, nem tul korai az? Nem lehet, hogy csak az idegessegtol es remenykedestol?  Volt valakinek hanyingere ilyen koran?

 • 2007.03.01 19:12:16gigia

  másutt, pont ezt akartam mondani az előbb, hogy ilyen korán nekem csak akkor volt hányingerem, amikor nem voltam terhes, csak azt hittem (volt, hogy félve, volt, hogy reménykedve).

  Terhesen csak a 8 hét környékén (és összesen egyszer hánytam)

 • 2007.03.01 19:48:09Huncutka

  Valamelyik internetes oldalon olvastam, hogy simán előfordulhat, bár tény, hogy van benne valami, hogy csk az izgalom teszi. Van itthon egy dugi teszt, holnap reggel kipróbálom... nem tudok várni :) egyébként a 4.héttől szokták írni a hányinger jelentkezését.

 • 2007.03.01 20:16:37a:a

  Én mindhárom terhességemnél a 3. héten tudtam, hogy baba van. Egyszerűen éreztem. És egy-két nappal később jelentkezett az állandó hőemelkedés, elég pocsék érzés volt, mindig úgy éreztem magam, mint aki meg van fázva. A hányinger talán a 6. hétkörül jött, minden nap kábé 2-3 óra körül du. kezdődött, végkimerülésig. Soha nem hánytam, de durván a 14. hétig minden áldott délután/este azt hittem, most jött el a vég. Az egyedül üdvözítő kaja a lekváros zsemle volt, húst nem bírtam látni sem, a szakácskönyveimet nagy ívben elkerültem. Kábé a 4 héten - karácsony napjára - beszedtem egy jó kis hányós-hasmenéses vírust, mondjuk akkor minden irányból közeledtem a fajanszhoz, de az nyilvánvalóan nem a terhesség miatt volt.

 • 2007.03.01 20:26:41Huncutka

  masutt: Megnéztem, itthon One Step van, ennek az érzékenysége 25 mIU/mililiter.... nem bírok magammal komolyan. Ilyenkor a legnehezebb...

 • 2007.03.02 08:39:27Huncutka

  Sziasztok, reggeli utam a wc-re vezetett... először szép rózsaszín lett mind a két ablak...aztán már csak a tesztabalakban jelent meg a csík... nem vagyok az :(

 • 2007.03.02 08:52:02Csöre

  Huncutka!! Még majdnem egy heted van, hogy becsíkozódjék a másik ablak is! Amikor a kisfiam jött, én is irtó kíváncsi voltam, és megcsináltam vagy kétnaponta egy-egy tesztet. Mit gondolsz, az (elmaradt) mensi előtt két nappal mekkora negatív eredményt adott? Mint egy ház!! Valahol rá is van írva a használati utasításba, hogy csak a pozitív eredmény a biztos (magyarul: a pozitív teszt nem lehet téves), a negatív bármikor +-ba fordulhat. Nekem végül 2-3 nap késéssel lett pozitív (az is csak halványan), de most már tuti, hiszen itt pakolássza mellettem a szekrényt!

 • 2007.03.02 08:52:07manci

  Huncutka: simán lehet, hogy terhes vagy!!! Még a nagy érzékenységű tesztek is csak a beágyazódást követő 3. napon mutatják ki a terhességet, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a soronkövetkező menstruáció időpontja előtt egyszerűen nem érdemes tesztet csinálni, mert csak feleslegesen kiidegeli magát az ember, hiszen a megtermékenyített petesejt még jó sok napot bolyong, mielőtt beágyazódna a méhbe. Ha a jövő héten kell megjönnie, akkor még bőven ráérsz reménykedni! :)  A magam példája: csináltam tesztet a mesnstruáció időponja előtt, mert azt álmodtam, hogy terhes vagyok - negatív lett. Csináltam azon a napon, amikor meg kellett volna jönnie - negatív lett. Csináltam 2 nappal később - pozitív!!!  Szóval fel a fejjel!:)

 • 2007.03.02 08:56:42másutt

  a:a lekvaroskenyer, nagyon erdekes, en ugyanigy vagyok. En vagyok a vilag legnagyobb husevoje pedig, a majat is imadom, a pacalt is, mindegy, csak allatbol legyen. :-) Amiota meg a bubaval vagyok, nem kivanok semmit, csak a lekvarokat es citromos/narancsos dolgokat (joghurt, csoki, sutemeny, ami savanyu). Mondjuk nagyon nehez ugy vacsorazni, hogy az ember tutira emelyeg, es semmi nem kell, de tudja, hogy enni kellene, mert attol mulik el! :-(  Huncutka: nagyon sajnalom, hogy e honapban nem sikerult! De kitartas! Nem csinaltal semmi rosszat, ez egy hossszutav futas, nem sprint...

  A statisztika azt mondja, minden honapban 20% eselyed van, hogy teherbe esel! Minden honap egy uj lehetoseg. Egy atlagos, egeszseges parnak 6-12 honap amig sikerul. Minel boldogabb, egeszsegesebb es nyugodtabb vagy, annal nagyobb az eselye. Ne szomorkodj es stresszelj, hanem elvezd az utolso heteket az elott, hogy kismama leszel! ;-) • 2007.03.02 08:58:37másutt

  Az elottem valaszoloknak igazuk van Huncutka, elfelejtettem, hogy milyen koran van meg Nalad... Probald meg ujra a jovo heten, es addig is vigyazz magadra! Nagyon drukkolok Neked.

 • 2007.03.02 09:02:44laili

  Huncutka : sajnálom. Ez olyan rossz.Mikor próbálkoztunk a nem tervezett próba nálunk se jött össze de mindjárt a következő igen:)))  Szóval fel a fejjel és használd ki az időt a készülődésre:)  Nekem émelygésem volt két hónapig de egész nap.A munkahelyemen csak gubbasztottam és kétóránként ennem kellett egy keveset. Cukrosat, kávét nem bírtam de ez is elmúlt és utána a terhesség végéig nagyon jól voltam nem feszítettn nem vizesedtem stb.  Szóval nagy nosztalgiával gondolok a dologra!  Hajrá Huncutka!

 • 2007.03.02 09:33:57Kékfelhő

  A terhesség nagyon korai szakaszában ugyan nem voltam még hányingeres, de már akkor sem volt jól a gyomrom, nem kívántam semmi kaját, alig ettem, de én akkor a stresznek tudtam be, később derült ki, hogy a baba miatt volt.  Huncutka: a terhes teszt miatt ne aggódj, próbáld meg a menzesz elmaradásának második-harmadik napján. Esetleg ha most nem is jön össze a baba, akkor szolgáljon tanulságul, és legközelebb tényleg akkor tesztelj, ha már elmaradásban vagy vérzésileg. Így most fölöslegesen fájdítod a szíved . Pedig lehet, hogy ott a baba, te meg szomorkodsz.  Olyan jó volt reggel, feküdtem az ágyban, hallgattam a Megasztáros lány dalát (Szabó Eszter talán?!), amint azt énekli (akkor már pocakosan), hogy "Helló! Jó reggelt", megsimogattam én is a pocim, és arra gondoltam, milyen jó lenne úgy ébredni, hogy van ott bent valaki. Bárcsak eljönne már a mi időnk :)

 • 2007.03.02 09:36:30Nufi

  Sziasztok! Ma vagyok a 17. napon, a menszeszem 26-28 napra szokott jönni...15. naptól kezdve halvány menszesz szerű fájdogálások az alhasban...ilyen korán ez sosem szokott jönni...Menszesz előtt 3-4 nappal megérzem, hogy közeledik...De hogy a 15. naptól??? + alhasamban kis feszülést érzek...
  Ovulációm a 13. nap körül lehetett..
  Lehetek babás??? Persze nem akarom bebeszélni magamnak...

  Több, mint 1 éve nem jön össze sajnos....

 • 2007.03.02 09:37:36lii

  nekem a 6. héten kezdődött a hányinger, de onnantól folyamatosan, 0-24-ben éreztem, kivéve álmomban (még most, a 22. hét végén se mondanám, h. minden oké). viszont csak 3x hánytam összesen. de az se jobb, ha egyfolytában úgy érzed: na *most* fog távozni kis vuk.

  teszt: én csak az elmaradt mensi után 5 nappal mertem tesztelni (inkább ne csalódjak alapon), de addigra akkorák lettek a melleim, és olyan sárkány lett a jellemem, h. a kedvesem csak mérsékelten lepődött meg a dupla csík láttán. én meg már fogadni mertem volna rá. :)
  szóval Huncutka, azt mondom: neked még simán van esélyed ebben a hónapban a csíkokra.

 • 2007.03.02 09:55:44zsuli

  nufi, mi is már egy éve reménykedtünk, karácsony előtt voltam a dokinál, adott beutalókat, hogy az új évet kivizsgálásokkal kezdjük. legközelebbi menzesz kimaradt, 2 nappal későbbi teszt már pozitív volt, dokival témát váltottunk :)

 • 2007.03.02 10:05:32lii

  Nufi: én éreztem ilyen furcsa, enyhe menstruációs görcs-szerű fájdogálást teherbe esés után kb 1 héttel, szóval akár még az is lehet. de a teszt fogja csak megmondani a tutit. addig kitartás. :)

 • 2007.03.02 10:08:34Nufi

  Zsuli! Éreztél vmit? Volt vmi jele, hogy babát vársz??

 • 2007.03.02 10:18:36Nufi

  Szia lii! Nekem túl korai ez a menszesz szerű enyhe érzés...Szinte a középidő után rögtön jött....mindenesetre nem élem bele magam, mert már sokszor csalódtam...betudom a távoli menszesznek, de azért picit reménykedek...:)

 • 2007.03.02 10:19:40zsuli

  utólag már tudom, hogy a kezdődő mormotaságom jelezte a babát

  hányingerem nem volt, csak annyi kellemetlen érzés, amit este egy pohár limonádé elmulasztott  szóval igazából nem, nem éreztem előre, de ahányan vagyunk, mindenkinél másképp jelentkezik

 • 2007.03.02 10:53:18Tori

  Kékfelhő, átérzem a lakásproblémát, de a helyzet az, hogy nekem azért kell majd a másodikat szülni, hogy kijuthassunk innen. Ugyanis anyámnak haszonélvezeti joga van ezen a lakáson, és kategorikusan kijelentette, hogy nem hajlandó ezt a lakást eladni, hogy nagyobba költözzünk. Viszont az unokáját imádja és valószínűleg a másikat is imádná, nem tudná nézni, hogy itt szoronganak. Szomorú, de ez van. Bármire képes, csak hogy minél több szinten irányítsa az életemet.

 • 2007.03.02 11:03:32Kékfelhő

  ááhhhh  nem mondok semmit, ismerős szitu... :)

 • 2007.03.02 11:20:02Kékfelhő

  prokator vagy provokátor?  amúgy mindegy, a politikát hagyjuk, mióta leszarom az összes párt össze politikusát magasról, mintha jobbá vált volna az életem

 • 2007.03.02 11:26:09Tori

  Én három hónapig folyamatosan émelyegtem, de sose tudtam hányni, pedig hánytattam is magam, hátha attól megkönnyebbülök.

 • 2007.03.02 11:43:29katampusz

  a limonádéról jut eszembe, én nagyon sok citrmos vizet ittam. valahol hallottam hogy segít, és nekem is bejött.  két hétig szinte döntöttem magamba a citromos vizet, érdekes mennyire elfelejtettem már...

 • 2007.03.02 11:48:18lii

  citromos víz + coca cola (a sátán itala). ezek valamennyire segítettek nekem is.

 • 2007.03.02 12:30:04potyeszka

  Nufi szoktál LH tesztet csinálni?

 • 2007.03.02 14:09:25Nufi

  Igen, szoktam LH tesztet csinálni, mindig bejelez a 12. napon...

 • 2007.03.02 14:54:59másutt

  Dobbenet. Lehet, hogy ezert kivanom a citromos sutit? A limonade opcio eszembe se jutott, de miert is jutott volna, amikor DP (Draga Parom) citromos sutit hozott nekem, teljesen magatol. Meg citromos joghurtot. ;-) Nem valami kaloriaszegeny opcio, hm? Viszont segitett. Az a lenyeg.

 • 2007.03.02 19:12:01Huncutka

  Kicsit olyan furin telt a mai napom annak tudatában, hogy nem lett két csikós a teszt. Viszont egy-két szagra olyan furin fordul egyet a gyomrom. Pl. a fogkrémes szagtól. Itt gondolok arra, hogy a párom megmosta a fogát és odahajolt hozzám puszit adni és nagyon nem tetszett... Meg jobban éreztem a hütő szagát is, nem tetszett valami benne, pedig semmi sem romlott. Furi...azért bizakodom, még 5 nap :) és éhes vagyok...vagyis inkább kívánom a kaját, sós kaját...

 • 2007.03.02 19:51:44laili

  én nem éreztem semmit és mivel első próbálkozás volt középidőben, féltem is a csalódástól.

  így csak mensi kimaradás után csináltam meg 5 nappal már nem bírtam tovább férjem sajnos itthon sem volt de győzött a kiváncsiság most már másképp csinálnám de majd legkozelebb..

 • 2007.03.02 20:57:17attina

  sziasztok!
  Eddig csak néma szemlélődő voltam,mert hülyének éreztem magam, hogy 4 hónapja próbálkozunk a babával, de én állandóan a netet nézem, mit lehet megtudni, eddig bírtam hogy ne legyek aktív, mert most Huncutka helyzetét magaménak érzem, ugyanez volt az előző ciklusban velem, minden furcsa volt, alig bírtam ki, vettem tesztet negatív.. nem jött meg.. teszt negatív.. három nap után megjött mikor soha nem szokott késni, nos most én itt tartok, de nem dőlt össze a világ, nagyon szorítok neked Huncutka!!!
  Viszont segítsetek, hőmérőzés mellett még milyen módszerek vannak mivel ki lehet találni mikor van pontosan peteérés? Eddig nem mertem meg kérdezni, mert úgy gondoltam, akkor jön mikor jön, viszont egyre türelmetlenebb vagyok.

SZÓLJON HOZZÁ!

Kórházfigyelő

 • Budapesti kórházak
 • Vidéki kórházak

Kérdezz szakértőnktől

Dr. Gyarmati Andrea gyermekgyógyász válaszol.

Kérdezni szeretnék »

Shopline

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés

Hirdetés