Ezek lesznek a legdivatosabb színek 2025-ben – A te kedvenced köztük van?

Pásztor Liliána
2025-színei
Olvasási idő kb. 4 perc

Az idei év egyszerű és letisztult árnyalatait taszíthatják le a trónról. Elhoztuk a színeket, amelyek uralni fogják 2025 divatvilágát, és átformálhatják a mindennapi megjelenésünket, otthonunkat és a ruhatárunkat. Gellért Éva személyi stylisttal beszélgettünk.

A divat és lakberendezés világa szüntelenül formálódik, reflektálva az aktuális társadalmi, kulturális és technológiai változásokra. Az évek során egyre inkább növekedett a környezettudatosság központisága és a letisztult elegancia igénye. Leginkább ezek határozzák meg a 2025-ös év színpalettáját. Egyszerre merít a klasszikus árnyalatokból, valamint a modern minimalizmusból.

A legfontosabb színek

A nagyobb festékgyártó cégek, mint a Pantone, Behr, Valspar és a HGTV Home, minden évben megjósolják, hogy melyek lesznek azok a színek, amelyek uralni fogják az előttünk álló évet. 2025 ezek szerint egyértelműen a merész, mégis naturális tónusok irányába mutat. Az idei év cseresznyepiros-mániáját egy mélyebb, szenvedélyesebb vörös válthatja fel. Ezzel párhuzamosan a sötétkék, amely már az elmúlt évben is feltörekvő trendnek számított, 2025-ben teljes mértékben átveheti a vezérszín szerepét. Ez a figyelemreméltó, komoly árnyalat az angolszász szalonok hangulatát idézi, és egyszerű eleganciát visz a hétköznapokba. A természetesség és harmónia iránti vágy sem tűnik el, hiszen a zsályazöld árnyalata újra virágkorát élheti az otthonok belső tereiben.

A mélyvörös újjászületése 

Az idei évi cseresznyemánia után, legyen szó a cseresznyéről mint motívumról vagy mint színről, a divatvilág nem inthet búcsút a vörös színnek, sőt, egy mélyebb és szenvedélyesebb variánsára vált. A mélyvörös uralni fogja mind a divat, mind az enteriőrök világát. A kiegészítők, ruhadarabok és lábbelik új alapárnyalatává válik, leginkább az elegáns és karakteres megjelenést keresők körében. A szín érzéki, mégis tekintélyt sugároz, így kiváló választás lesz a drámai hatás kedvelői számára.

A nemesek sötétkékje

A sötétkék, amely már 2024-ben is feltörekvő trendnek számított, 2025-ben teljesen átformálhatja a vörösök által dominált divatvilágot. Ez a szín a brit nemesek teadélutánjait idézi, és az elegancia új szimbóluma lesz a következő évben. Ez a kifinomult árnyalat nemcsak a ruhatárakban, hanem a lakberendezésben is kiemelt helyet kap, különösen a luxust kedvelők otthonaiban. Kétségkívül komolyságot sugároz, viszont emellett megőrzi időtlen eleganciáját.

A zsálya reneszánsza

A zsályazöld 2022-ben már felütötte a fejét mint feltörekvően trendi szín, és 2025-ben ismét reflektorfénybe kerül. Ez az árnyalat nem csupán nyugalmat és természetességet áraszt, hanem a lakberendezési trendek egyik meghatározó árnyalatává is válik. Az elmúlt években leginkább fabútorok kiegészítőjeként láthattuk, ám jövőre gyakrabban találkozhatunk vele hangsúlyos alapszínként a boltok polcain is. A zsályazöld harmóniát és egyensúlyt visz az otthonokba, így a természetességet kedvelők számára tökéletes választás lehet.

A színek, amelyek átformálják 2025-öt

A jövő év színei egyértelműen mutatják, hogy a divat és az enteriőr világában a mélység, az elegancia és a természetesség kapja majd a központi szerepet. A mélyvörös, a gazdag sötétkék és a zsályazöld mind más-más érzetet közvetít, ám egy dolog közös bennük: 2025-ben meghatározzák mindennapjaink világát. 

Nézd meg a videónkban, hogy kiknek ajánlja Gellért Éva személyi stylist 2025 legtrendibb színeit! 

Ha egy kicsit a régi korok (szín)világába tennél utazást, olvasd el cikkünkben, hogyan szépítkeztek a rómaiak!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek