Kert 2018: megy az orchidea és a bonsai!

Dísznövény szakkiállításon eredtünk az idei kerttrendek nyomába. Minifák, tüskék, tarka virágok minden mennyiségben.

Bárcsak minden kiállítást olyan szuper helyen tartanának, mint az idei Tavaszkert Dísznövény Szakkiállítást és Vásárt! A Villányi úti Budapesti Arborétumban egy kellemes tavaszi sétával egybekötve lehetett megtekinteni a legújabb kertészeti kiegészítőket, szolgáltatásokat, virágokat, de voltak kiállítások, előadások és különféle növényekkel kapcsolatos programok is a tavaszi napsütésben.

Nagy divat az orchidea, a kaktusz és a bonsai

Sosem láttam még ennyi formára metszett bonsait egy helyen! A mesterségesen alakított, szobanövénynek is kiváló műalkotások között 30-40 éves darabok is bőven akadtak. A Wikipédia szerint a bonsai kultúra Kínából származik, i.e. 400 körül alakulhatott ki, míg Japánban a VI. századtól a kínai buddhista szerzetesek kezdték el kultikus tárgyként kezelni a növényeket. A bonsai szó eredete két japán szóból áll: a „bon” lapos edényt, a „sai” pedig növényt takar. A szó jelentése azonban összetett, ami magában foglalja a természetes hatás és a művészi kifejezés egységét is.

Széles választék volt a megfizethető kaktuszokból, zöldségpalántákból, különleges mediterrán növényekből is. A felhozatalt elnézve divatos még az orchidea, a kardvirág, a kánna és a begónia, de nagy sikere volt a marokkói mentának és annak az Instabarát díszcseresznyefának is, ami az arborétumtól a katolikus templomig és az ÁVF-ig virágzik. Kattintsatok a galériára és nézzétek meg, hmilyen látnivalók akadtak az év egyik legszerethetőbb kertészeti vásárán!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek