OFFLINE

A pufikabát az új motoros dzseki

2017. augusztus 19., szombat 12:53

A gorpcore trend szerint kosztümmel és estélyivel is kombinálhatjuk azt, amiben eddig kirándulni jártunk. Mutatjuk a legújabb őrületet!

Ahogy azt a sasszemű trendelemzők pedzegették, valóban érdemes az A++ listás vörös szőnyeges eseményeken, például a Met-gálán vagy a divathetek utcai trendjei között szétnézni, ha tudni akarjuk, hogy mi a legújabb dörgés a divatvilágban. A legújabb őrületet, a gorpcore-t például már most a normcore utódjaként emlegetik. Tudjátok, a normcore-nak köszönhetően jó darabig felkapott volt a különcködésre nem törekvő, semmilyen öltözet, mint amilyet Mark Zuckerberg is képvisel: kopott farmer, egyszerű pamutpóló, sportzokni, edzőcipő.

Tehát a normcore-t most jó eséllyel a még röhejesebb gorpcore követi a sorban, azaz menő lesz hobbitúrázónak, kirándulónak vagy kempingezőnek öltözni, azzal a különbséggel, hogy nem a túra és sportboltokban keressük majd a lecipzározható hegymászó nadrágokat, polárpulóvereket és pufidzsekiket, hanem a dizájnerbutikokban vagy Zarában és a H&M-ben.

Bár a pasi divathéten már voltak előjelei a hátizsákkal, vödörsapkával és matricás tetkóval jól kombinálható trendnek, azért arra nem számítottunk, hogy még a Vogue is beemeli szezonális ajánlójába a pufidzsekit, ami miatt várhatóan olyanok is hordják majd, akik eddig csak képeslapokon vagy valamelyik Netflix sorozaton keresztül kerültek közelebbi kapcsolatba a természettel.

Az Asos divatblogjának főszerkesztője, Susannah Tucker szerint semmilyen tudományos magyarázatot nem igényel a pufidzsekit viselő divatrajongó emberek megértése, mivel nyilvánvalóan semmi köze nincs ahhoz a tényhez, hogy hideg van. Ráadásul nevezhetjük “Mountain chic-nek”, “Camping Glam-nek” vagy akárminek, sehogy sem lesz elegáns. Ahogy valószínűleg előbb fogunk egy belvárosi salátabárban vagy másnapos lattézóban összefutni pufidzsekis gorpcore-ossal, mint a Pilisben vagy a Bükkben.

A New York Post szerint a Balenciaga már tavaly bepróbálkozott a trenddel, de akkor senki nem vett róla tudomást.

Ezért is volt annyira meglepő, mikor Asap Rocky mégis dobott egy gorpcore-t a februári divathéten, majd hivatalosan Beyoncé húga, Solange Knowles hozta divatba ezt a vonalat a Met-gálán, azóta pedig számos divatszerkesztő, blogger és celeb elsütötte a pufidzsekit játszósruhával, elegáns kosztümmel vagy akár flitteres kezeslábassal. Kattintsatok a galériára és nézzétek meg, hogy hogyan hordjuk a divatba jött pufidzsekit a következő szezonban, majd szavazzátok meg, hogy mit gondoltok a legújabb őrületről!

Hogy tetszik a gorpcore?

 • 48
  Ez csak a gazdagoknak újdonság, évek óta ilyenben vészelem át a telet
 • 19
  Végre egy praktikus trend
 • 23
  Divatba hozhatnának már valami elegánsat is
 • 7
  A normcore jobban bejött
 • 23
  Kit érdekel

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta