Ennyit változtak a Cannes-i trendek az elmúlt 40 évben

Egy friss elemzés szerint a ruhák hossza nem változott, a feketét viszont leváltották a krémszínek.

Mutattunk már pár emlékezetes ruhakölteményt a 70. Cannes-i filmfesztiválról, amiről köztudott, hogy nemcsak a filmes szakmára van nagy hatással, de a divatvilág szempontjából is nagy súlya van az itt felvonultatott ruháknak. Az esemény záróünnepsége után futott be a ShopAlike infografikája, melyben a díjnyertes színésznők megjelenésén keresztül vizsgálták, hogy mennyit változott a divat az elmúlt 40 évben.

A készítők szerint azért “csak" az elmúlt 40 év szerepel a képeken, mert az előtte való időkről nem állt rendelkezésre elegendő színes anyag. Az elemzés során pedig négy fontos jellemző lett figyelembe véve: a szín, a hossz, a stílus, illetve az ujjhosszúság, mivel ezek tökéletesen képviselik az egyes divatkorszakokat.

Továbbra is tarol a fekete.
Továbbra is tarol a fekete.Shopalike.hu

“Elegáns és tetszetős. Ezek jellemzik leginkább a fesztivál színeit, illetve megfigyelhetjük a világméretű trendet is, a fekete dominanciája kezd elveszni, helyét pedig átveszik a világosabb színek. Míg a 70-es években a ruhák több mint fele sötét volt, mára ugyanez a pasztell, világos árnyalatokról mondható el. A kék és piros fel-fel bukkan, a rózsaszín viszont teljesen eltűnőben van” – derül ki az infografikából, amiből azt is megtudtuk, hogy Cannesban olyannyira a hosszú estélyik dominálnak, hogy népszerűségük nemhogy töretlen, de az eddigieknél is fontosabb szerepe van a vörös szőnyegen.

A 2000-es évek elején úgy tűnt, hogy a hosszú estélyi helyét átveszi a térd felett elvágott ruha, de szerencsére sosem tudta lesöpörni a klasszikus vörös szőnyeges megjelenést a színről. Bár a 2000-es évek több szempontból is izgalmas volt, mivel nemcsak a rövid, de a színes, a mintás illetve az ujjatlan ruhák is ekkor bukkantak fel Cannesban, míg a 90-as években inkább a pántos vagy pánt nélküli darabok mentek nagyot. Kíváncsiak vagyunk, hogy az aktuális pucérruhás, lábvillantós és virágos trendek milyen hatással lesznek majd az elkövetkezendő 40 évre, de addig is kattintsatok az infografikára és nézzétek meg, hogy mi volt a divat régen és mi a menő manapság!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek