OFFLINE

Szinte ugyanazt a virágmintás ruhát árulja több megfizethető márka is

2017. április 7., péntek 07:35

A hímzett nyáriruha megjelent például a H&M, a Zara, az Asos és az Elvi kínálatában is.

Nincs tavaszi-nyári szezon virágmintás ruhák nélkül, jól tudják ezt a nagy divatházaktól előszeretettel inspirálódó fast fashion márkák is, akik úgy tűnik, hogy akaratlanul is ugyanazért a virágos anyagért nyúltak a textilgyárban – hívja fel a figyelmet a vicces azonosságra a Daily Mail.

A virághímzéssel díszített áttetsző midiruha tehát a kifutókról lecsorgott az utcai divatba és az elmúlt hetekben felbukkant a H&M, az Asos, az Elvi és a StyleWe.com polcain, különféle árakon. A H&M gumirozott ujjú, mindössze két méretben (XS/S és M/L) kapható verziója talán a legolcsóbb, 19.900 forintot kérnek érte például a Váci utcai üzletben, míg az Asosnál mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni, ott 120 fontra, kb. 43.200 forintra árazták be a rózsaszín béléses darabot, ami pluszos méretben is kapható.

A StyleWe.com oldalán már leárazva 96.78 fontba, kb.34.939 forintba kerül a bokáig érő ruha, ami 2-12-es méretig (32-42-es méret) kapható. A John Lewisnál 184 fontot, kb. 66.240 forintot kérnek egy V-nyakkivágású, ujjatlan darabért. Talán nem ritka, hogy a szezon kulcsfontosságú darabjai a fast fashion boltokban hasonló verzióban kötnek ki, de azért ez az egyezés durva: a z Elvi,, 75 fontra, kb. 27 ezer forintra árazta be a virágos ruhát, ami 14-es mérettől (nálunk a 42-es méretnek felel meg) kapható a márkánál. Állítólag a Zarában is volt ilyesmi feketében, de a spanyol cégnek már sikerült túladni a fazonon.

“Mikor a vezetőtervezőnk a tavaszi-nyári kifutók trendjeit kutatta, a virágos hímzés a legtöbb menő shown látható volt. Az anyagot külföldről rendeltük, mivel azt gondoltuk, hogy ez a minta tökéletes lenne egy csinos nyári ruhához. Ahogy nyilván más gyártónak is eszébe jutott” – mondta az Elvi igazgatója, Jess Archer a szembetűnő hasonlóságról, amit nemcsak testszínben, de feketében is elsütöttek a márkák. Kattints a galériára és csekkold le, hogy miként dolgozták fel az anyagot a megfizethető brandek a szezonban!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta