OFFLINE

Ez marad a lábosban, ha elforraljuk a kólát

2017. március 8., szerda 16:32

Mennyi cukor meg miegymás van egy üveg kólában? Kiderül, ha elforraljuk belőle a folyadékot, és megnézzük, mi marad a lábas alján - ez volt a kiinduló gondolata annak a kísérletnek, amelyben megvizsgálták, mekkora különbség van, ha normális és ha cukormentes (zero) kólát forraljuk el.

A normál kóla után a lábas alján maradó fekete, sűrű massza szinte teljes egészében karamellizálódott cukor. A zero után viszont szinte semmilyen szárazanyag nem marad, aztán persze azon is elgondolkozhatunk, jobb-e a testnek a sok mesterséges édesítőszer, mint a sok cukor.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta