8 divatbaki, ami már nem számít annak

A Fashionjournal.com hívja fel a figyelmet arra, hogy nyugodtan kiverhetjük a fejünkből az évtizedek óta érvényben lévő divatszabályokat, mivel azok napjainkra már igencsak elavultnak számítanak. Öltözködésünkkel a világról alkotott képünket, napi hangulatunkat szeretnénk kifejezni, ezért belefér, ha hétfőn kis fekete ruhában, kedden pedig dizájner tréningben lépünk az utcára. A hajtás után mutatunk pár példát arra, hogy mik azok a trendek, amik napjainkra már teljesen elfogadottá váltak!

 

1. Zokni és szandál

Egyes szakemberek szerint a hipsztereknek és a normcore irányzatnak köszönhetjük a jelenséget, ami pár szezonnal ezelőtt felbukkant a divatházak kifutóin és az utcai öltözködésben. A zokni-szandál páros tehát már nemcsak a divatellenes kockák és nagypapák hóbortja, sőt egy vérbeli divatrajongó nemcsak a Birkenstock pacskerhez visel zoknit, de az elegánsabb magassarkú szandálhoz is. A szokatlan páros cipő formájában is menőnek számít, ide kattintva megnézheti, hogy hogyan készíthet zokni-csizmát házilag.

2. Keverjük az aranyat az ezüsttel

Egy-két konzervatívabb nagymamát leszámítva valószínűleg már senki nem rezzen össze azon, ha arany karkötőt választunk az ezüst gyűrűhöz vagy nyaklánchoz. Annyira nem érdekel ez már senkit sem, hogy a legtöbb híresség is fittyet hány rá, mikor díjátadóra vagy filmbemutatóra megy.

3. Mi az az archoz passzoló napszemüveg?

Az összeállításból talán ez az egyetlen olyan pont, amit sosem voltunk képesek értelmezni igazán. Tényleg létezik jó és rossz napszemüveg és nem is az aznapi hangulatunkhoz vagy szerelésünkhöz kellene igazítani a kiegészítőt? Egyáltalán van más funkciója a napszemüvegnek azon kívül, hogy remekül eltakarja a szem körüli karikákat vagy a másnaposságot?

4. Átlátszó ruha

A celebnők vörösszőnyeges pucérruha mániájának köszönhetően manapság már senki nem hökken meg azon, ha hálós felsőben, melltartó nélkül viselt csipkeruhában vagy áttetsző anyagból készült lábvillantós szoknyában indulunk el otthonról. Ha az irodista ruhatárba nem is férnek bele az efféle göncök, azért egy-két darabot ma már könnyen beépíthetünk a hétköznapi ruhatárunkba is, sőt állítólag ilyen ruhakölteményekben is megyünk majd férjhez a jövőben.

5. Kivillanó mellek

Senkit nem hibáztathatunk azért, mert szereti mutogatni a melleit. A bevállalós trend számos híresség karrierjét belendítette már az elmúlt időszakban, többek között Kendall Jennerét, Jennifer Lawrencét, Amy Schumerét vagy Kate Maráét is. Ha pedig már ráunt volna az oldalt kilogó mellek látványára, barátkozzon meg az új hasig dekoltázzsal, a falatnyi póló alól kivillanó mellekkel!

6. “Ez nem is te vagy!"

Biztos ön is belefutott már hasonló "bókokba", mikor nem úgy öltözött fel, mint ahogy azt mások megszokhatták. A formabontással és a különféle stílusirányzatok között tett kirándulásokkal pedig semmi baj nincsen, sőt csak izgalmasabbá teszi a napjainkat ha egyszer dominának öltözve, máskor pedig sportolónak öltözve hagyjuk el a lakást. Miért ne lehetne mindkettő a személyes stílusunk része?

7. Menő ruhát húzni a nadrág fölé

Sose volt még ennyire népszerű a réteges öltözködés, mint napjainkban, vélhetően ennek tudható be, hogy az olyan trendek is visszakerültek a divatba, mint a 90-es évekből visszalehelt nadrág fölött viselt szoknya vagy ruha. A sztártervezők és az utcai divatfotósok rajonganak az ötletért és szerintünk sem ördögtől való néhanapján összeereszteni a két ruhadarabot.

8. Nem csak a teltebb nők hordhatnak magasított derekú bugyit

A divattörténelem egyik legnagyobb tévhitére talán a szupervékony Taylor Swiftnek sikerült rácáfolnia azzal, hogy az egyik kedvenc ruhadarabja lett az 50-es években, a pin-up lányok által divatba hozott bugyinadrág és magasított derekú szoknya, ami a luxusmárkáknak köszönhetően az utcai divatba is kiszivárog majd a következő szezonban.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek