OFFLINE

Főzéssel segít Jamie Oliver az olasz földrengés károsultjainak

2016. augusztus 26., péntek 13:42

Augusztus 24-én hajnalban 6,2-es erősségű földrengés volt Olaszországban. A tésztájáról híres Amatrice városát érintette legsúlyosabban a katasztrófa, ahol csaknem a város fele megsemmisült. Az áldozatok száma a legfrissebb hírek szerint már 267 főre emelkedett, 400 embert ápolnak kórházban és rengeteg embernek veszett oda mindene. Jamie Oliver étteremlánca tésztával segít a rászorulókon, a kezdeményezéshez azóta a világ több pontjáról is csatlakoztak séfek. 

A híres angol sztárszakács, Jamie Oliver csütörtök délután tette közzé felhívását, miszerint a Jamie's Italian angol egységeiben étlapra kerül a a híres Pasta Amatriciana spagetti és minden eladott spagetti után két fontot, vagyis kb 720 forintot a a Nemzetközi Vöröskeresztnek adományoznak, hogy segítsék a mentést, az átmeneti szállások és sátrak felállítását, a sérültek kezelését, valamint az étel, ital és ruhaadományok biztosítását a katasztrófát szenvedett emberek számára. 

A felhíváshoz más séfek is csatlakoztak világszerte, erre szólít fel minden étterem tulajdonost a sztárséf és gasztrobloggerek is, illetve egyre több étterem jelzi világszerte, hogy az amatriciana tészta vagy pizza bevételének egy részét a térség megsegítésére küldik. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta