OFFLINE

Trendek, amiken 10 év múlva csak nevetni fogunk

2016. augusztus 25., csütörtök 11:12

Jó pár éve már, hogy a közösségi oldalaknak, a fast fashionnek, a fesztiváltrendeknek, valamint a naplopó celebnek köszönhetően úgy öltözködünk, mintha kicsit leragadtunk volna a 90-es években vagy legalábbis az akkori trendek karikatúrái lennénk. Ami felettébb fura annak tudatában, hogy napjainkban gyakorlatilag minden menő a punk cuccokon át a királylányos tüllruhákig. Az aktuális divathullámokat figyelembe véve készítettünk egy listát arról, hogy mi miatt fogunk majd magyarázkodni 2026-ban!

1. Adidas Superstars és a tornacipők úgy általában

Az 1969-ben piacra dobott lábbelit eredetileg kosaras cipőnek szánták, de a kényelmes cipőt hamar felkapta a divat- és celebvilág is. 2016-ra pedig már nem feltétlenül kell sportos alkatnak lenni ahhoz, hogy Adidas Superstart viseljünk, a szivárvány minden színében kapható divatcipő ugyanis ugyanúgy menő nadrágkosztümmel, mint harisnyanadrággal. Bár a jelenséget mi egy kicsit betudjuk Karl Lagerfeldnek is, aki a 2014-es januári haute couture kollekciójába építette be az edzőterembe illő darabot.

2. Nyakörv nyaklánc

Azaz közismertebb nevén a chocker, ami szinte minden formában divatos a punkos szegecsesen át a gyöngyökkel kirakott bársony- és selyemláncig, de menőnek számítanak a hold- és csillagmedállal ellátott nyakörvek is. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy a fullasztó kiegészítőt, ami manapság mindennel divatos a fehér blúztól a koktélruháig, ne cserélnénk le valami elegánsabbra a közeljövőben.

3. Gyárilag lenőtt haj

Várhatóan elborzadva nézzük majd vissza azokat a fotókat is, amelyeken ombre vagy balayage technikával (fólia helyett ecsettel viszik fel a festéket a hajra) készült frizurával pózolunk, de jót nevetünk majd az elbénázott foltos és a műalkotásokat ábrázoló frizurákon is a jövőben.

4. Kamutetkók

Manapság szinte minden zenei fesztivál kötelező kiegészítője a virágkoszorú, a különböző spirituális és törzsi mintákat ábrázoló felragasztható tetoválások, valamint az arany és ezüst testmatricák. Ha tíz év múlva visszanézzük ezt a divathullámot, valószínűleg feltesszük majd magunknak a kérdést, hogy vajon miért szerettük annyira a törzsi mintákat és az indiai testfestést és vajon miért viselt kivétel nélkül mindenki virágkoszorút a 2010-es években?

5. Minden, ami Kardashian vagy Jenner

Valami megmagyarázhatatlan oka lehet annak, hogy az elmúlt években olyan hírességeket emlegettünk stílusikonként, mint a 18 évesen arcot váltó Kylie Jenner vagy annak bármelyik családtagja, legyen az a divatot mindig remekül újragondoló Kim Kardashian vagy éppen a modell szakmában sikeren helyt álló Kendall Jenner. De amit a család és sleppje művel például a divathéten, attól egyszerre támad nevethetnékünk és sírhatnékunk is.Tehát reméljük, hogy idővel valaki átveszi majd a tervezővé avanzsált valóságshow-sztárok helyét és újra lesznek majd jól öltözött hírességek a vörös szőnyegen.

6. Birkenstock gyógypapucs

A márka ‘Arizona' papucsa uralta a kifutókat és az utcai divatot az elmúlt pár szezonban, sőt volt olyan tervező, aki még színes szőrmével is befedte a kényelmes csoszogóst. Feltételezzük, hogy előbb-utóbb minden divatrajongó rájön majd, hogy valójában mégsem mutatnak jól az aktuális trendek a csúf papuccsal és nem megy majd a küszöbnél tovább ebben a lábbeliben.

7. Vállra terített kabát

A Fashionjournal.com szerint a stylistként, fotósként és divattanácsadóként ismert Margaret Zhangnak köszönhetjük a vállon lógó kabáttrendet, bár szerintünk Kim Kardashiant is lencsevégre kapták párszor ebben a helyzetben. Minket pedig gondolkodóba ejtett a jelenség, vajon komolyan gondolta vagy egyszerűen csak elfelejtette, hogy hogyan kell viselni a kabátot. A mutatványt trend követte, mára pedig már az egy vállra ejtett kabát látványán sem hökkenünk meg. Tíz múlva mind valamivel bölcsebbek és idősebbek leszünk és valószínűleg szemet hunyunk majd a divatbaki felett.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta