OFFLINE

Szuperdivatos ruhák készültek kerekesszékeseknek

2016. augusztus 17., szerda 10:40

Már nemcsak a teltkarcsú nők találnak maguknak divatos ruhadarabokat az üzletekben, hanem Izzy Camillerinek köszönhetően a kerekesszékkel élő nők és férfiak is. A kanadai tervezőnő ugyanis úgy készítette el minőségi anyagokból készült ruhadarabjait, hogy azok a hagyományos ruhákkal ellentétben a lehető legjobban illeszkedjenek a kerekesszékkel élők mindennapi szükségleteihez – hívja fel a figyelmet a tartós és kényelmes ruhákra a Fashionista.com.

“Az IZ ruhákba nemcsak belebújni könnyű, de a tervezés során olyan egészségügyi szempontokat is figyelembe vettünk, mint például a bőr épsége. A divat szabadságot ad, a márkánál hiszünk az önkifejezésben és az egyediségben“ – mondja a harminc éve a szakmában lévő tervező, aki olyan egyedi funkciókkal látta el ruháit, amiknek köszönhetően a kabátok könnyebben kicipzározhatóak és a pólók, valamint a farmernadrágok (gumírozott derékrészes, oldalt cipzáros) is egyszerűbben levehetőek.

A márka 2016-os őszi-téli kollekciója szuperdivatos lett, az aktuális trendeknek megfelelően találni benne motoros dzsekit, melegítő nadrágot, rakott szoknyát, sőt arany sarokkal ellátott combcsizmát is. Egy szoknyáért átlagosan 89 dollárt, 25 ezer forintot, egy farmernadrágért 99 dollárt, 27.500 forintot, egy pelerin kabátért pedig 279 dollárt, 78 ezer forintot kérnek az etikus márkánál, ahol a bevétel 10 százalékát minden évben olyan szervezeteknek adják, akik mozgássérülteknek alakítanak ki például rámpákat a könnyebb közlekedés érdekében.

Camilleri neve nem ismeretlen a szakmában, hiszen couture ruháit olyan hírességek viselték már, mint Angelina Jolie, David Bowie, Meryl Streep vagy Jennifer Lopez, de munkásságáról hírt adott már a Vogue is. A fordulópontot karrierjében az jelentette, amikor egy ismert kerekesszékes torontói újságírónő, Barbara Turnbull 2004-ben megkérte, hogy tervezzen neki egy divatos, de funkcionális ruhadarabot, ami természetesen még nem létezett abban az időben. Ennek a munkának köszönhető, hogy 2009-ben elindította a kerekesszékkel élőkre fókuszáló IZ Collection márkát.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta