Zanza!

Ha már egyszer ennyi csodás friss zöldség van nyáron, használja ki, és süsse meg a hús mellett! Így egyszerre elkészül a csirke és a köret is, ráadásul a kalóriák miatt sem kell aggódnia. A zöldségeket és az elősütött hússzeleteket akár előző este is összekészítheti, aztán elég 30 perc alatt másnap megsütni.

csirke zöldségágyon 1
Fotó: Katuci

Gyakran készít csirkét? EZEKET próbálta már? 

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé

1 közepes cukkini

2 nagy paradicsom

1 pritaminpaprika

1 nagy fej hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

a kedvenc zöld fűszere, esetünkben kb. 20 bazsalikomlevél

5 dkg parmezán vagy grana padano sajt

só, bors, egy kevés olívaolaj

  1. A megmosott húst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk mindkét oldalán. Egy kevés olajon hirtelen átsütjük (tényleg csak annyira, hogy színt kapjon).
  2. A zöldségeket nagyon vékony karikákra vágjuk, és a 2/3-ad részét a tepsi aljába szórjuk. Ezt is fűszerezzük.
  3. Mehet a zöldségágyra a csirke, arra a bazsalikomlevelek, végül takarjuk be a maradék zöldséggel, és reszeljük rá a sajtot.
  4. 25-30 perc a sütőben, és mehet is az asztalra. 
csirke zöldségágyon 2
Fotó: Katuci
Blogmustra