OFFLINE

Tényleg több ruha fér a bőröndbe, ha rolnizzuk?

2016. május 13., péntek 09:20

230 ezer – ennyiszer látták a Youtube-on azt a videót, amin Leslie Willmott utazási szakértő látható és ami az utolsó löketet adta posztunk elkészítéséhez. A 2,5 perces kisfilmben ugyanis Willmott arról akarja meggyőzni a nézőket, hogy sokkal több ruha fér el a bőröndünkben, ha hajtogatás helyett rolnizzuk őket. Az ötlet nem újdonság, azonban mi mindig is szkeptikusak voltunk, ugyanis olyan ez, mintha egy liter vizet egy tepsibe vagy egy tálba öntenénk – a térfogata attól még nem változik. Éppen ezért kipróbáltuk mi is és hogy igazunk lett-e? A hajtás után megtudhatja!

Hogy nézett ki a "teszt"?

Egész egyszerűen: azt a bőröndöt használtuk, amivel egyébként is utazunk és az egyik felét addig pakoltuk, amíg még be tudjuk rajta húzni a biztonsági pántot. Ez egyébként nagyjából 7 pulóvert, egy kardigánt, pár inget és 3-4 nadrágot jelentett. Utána megnéztük Willmott videóját, ahonnan megtudtuk, hogy a ruhadarabokat nagyon szorosan kell felhajtani. Ez a nadrágoknál nem volt különösebben nehéz, a pulóvereknél viszont ügyeskedni kellett: végül azt a taktikát alkalmaztuk, hogy az ujjakat csak a végén csapjuk a rolnihoz. 

A ruhadarabok egészen mókásan néztek ki így, de elkezdtük őket szépen bepakolni és bár eleinte úgy tűnt, elvesznek a bőröndben, mire a végére értünk, szépen megtelt velük a poggyász. A végeredményről készült fotó annyiban csalóka, hogy bár ugyanannyira lett púpos így a történet, mint a hajtogatott verziónál, tudni kell, hogy a bőrönd belső kialakítása úgy néz ki, hogy kétoldalt mélyített (kattintson a galériába, hogy megnézze, miről is van szó), amibe a tekercselt ruhák passzoltak, a hajtogatottak viszont annyira nem igazán, így ott volt térveszteség. 

Mik a tapasztalataink?

Nem éri meg vesződni a rolnizással. Nem hogy helyet nem nyerünk vele, de még egy csomó idő is elmegy vele: nekünk ez a pár ruhadarab 10 percet vett igénybe, míg a hajtogatás szinte semennyit, mert eleve úgy tároljuk őket. Apropó tárolás: a ruhák tekercselése után a nadrágokat így és egymásra halmozva raktuk vissza a szekrénybe és be kell vallanunk, hogy sokkal könnyebb reggelente válogatni közülük (és kivenni őket), mintha lapjában egymásra lennének hajtogatva.

Ön hogy áll ezzel a tippel?

 • 752
  Én kipróbáltam már és működött.
 • 287
  Próbáltam, de semmi különbség nem volt.
 • 333
  Nem próbáltam, de most adok neki egy esélyt.
 • 1210
  Nem próbáltam és nem is fogom.
 • 924
  Kit érdekel.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta