OFFLINE

Széll Tamás levédetné saját nevét

2016. május 12., csütörtök 16:02

Május 11-én Széll Tamás megnyerte a Bocuse d'Or európai döntőjét, hat nappal előtte viszont védjegybejelentést kezdeményezett a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál nem másról, mint a saját nevéről, írja a 444.hu. Az oltalom bejegyzése folyamatban van.

A 444.hu megkereste a sztárséf képviselőjét, Dr. Balázs Katalint is, hogy megtudják, mi történne, ha hirtelen a földből kinőne még egy Széll Tamás, aki szakács. Erre Balázs azt válaszolta, a tulajdonnév levédésére a törvény lehetőséget ad, egyebet pedig az ügyvédi titoktartás miatt nem mondhat. Egy másik jogász szerint az akadályozó jog miatt (nem részesülhet védjegyoltalomban az a megjelölés, amely másnak a személyhez fűződő korábbi jogát sérti, ez lehet név vagy képmás) meg kell vizsgálni, létezik-e olyan ember, aki joggal tarthat számon ugyanerre a védjegyoltalomra.

Miért fontos ez a bejelentés? Azért, mert ha átmegy a kérelem, nem írhatja akárki, hogy egy étel Széll Tamás receptje alapján készült.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta