Vulkánok ajándéka: ez lett az idei év balatoni fagyija

Bár tavaly még a szotyis fagyira izgultunk a Balatonnál, azóta eltelt egy év, és itt volt az ideje egy újabb kedvencnek. Az idei favorit a Vulkánok ajándéka fantázianevet kapta, ami a balatonmáriafürdői Florida Fagyizónak hozta meg a 2016-os év Balaton fagyija címet.

A díjat két éve indították, idén pedig 11 fagyizó nevezett. A zsűri nemcsak a megfelelő alapanyagok és technológia használatát, hanem az íz- illat-szín harmóniáját is figyelembe vette a kóstolás során, ráadásul plusz pontokat jelentett a fagyi kreatív tálalása, és az is, hogy mennyire volt összhangban a versenykiírásban szereplő szempontokkal.

13119928 1076263435772146 9178097887264573975 o
Florida Fagyizó / Facebook

Oké, de mi van a győztesben?

Friss menta, citromfű, Szent György-hegyi must, a végeredmény pedig a tégelyben vulkán formát kapott utalva arra, hogy a badacsonyi borvidék a vulkánok működésének köszönhetően alakult ki.

Mivel 3 különdíjas is lett, így a nevezők közel fele kapott valamilyen elismerést: az Amaretto Fagyizó a pisztáciás csokibombával, a Bringatanya Fagyizó egy diós, a gyenesdiási Cappuccino Kávéház pedig egy mandulás készítménnyel érdemelte ki az elismerést. Utóbbi Gyenesdiós (!!), előbbit Györöki mandulás néven találják.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek