StyleCouch: Hol találok szép esőkabátot?

style couch.png
Dívány

Múlt héten Vicának segítettünk táskát vadászni tízezer forint alatt, ezen a héten viszont egy (sajnos) aktuálisabb téma kerül elő: Erzsébet ugyanis azzal fordult hozzánk, hogy mutassunk neki jól kinéző esőkabátokat. Különösebb kitétel nem is volt, így szabad kezet kaptunk – ha érdekli a gyűjtésünk, olvasson tovább!

„Sziasztok! Mindig halogattam, de most végül úgy döntöttem, szeretnék beruházni egy esőkabátra. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy valami drágát akarok, ha olcsó, jól néz ki és lepereg róla a víz, az nekem már tökéletesen megfelel. Annyit még, hogy nem igazán szeretem, ha kint van a derekam" – írta Erzsébet, most pedig nézzük, mit ajánlhatunk.

Mi az, ami nem?

Kezdjük ezzel, mert ez a lista rövidebb. Bár imádjuk a farmerdzsekiket, esőben felejtsük el, mert csak megszívják magukat. Ugyanez igaz a szövetkabátokra és azokra a ballonokra is, amik lágy pamutanyagból vannak és nincs rajtuk vízhatlan réteg. Mivel a legtöbb műszálas anyagból készül, ezért a bomberdzsekik is jó választások lehetnének, viszont a hossz miatt (deréknál végződik, esernyőtartásnál kilóg belőle a hátunk) kiesik.

Nekem is van kérdésem!

Divattanácsadó rovatunk januárban indult és célja az, hogy segítsünk megválaszolni azokat a kérdéseket, amelyeket máshol nem tudna feltenni. Az eddigi részeket ide kattintva tudja visszaolvasni, ha pedig ön is kérdezne valamit, akkor itt írhat nekünk.

Akkor mi az, ami igen?

Az egyik legjobb választás a parka, amiről részletesen Katának címzett válaszunkban olvashat – ő pár hete arra volt kíváncsi, hol talál kerékpározáshoz való kabátot. Ha kicsit elegánsabbra vágyik, akkor nyugodtan választhat ballonkabátot (a klasszikus Burberry-féle klónok és a lazább fazonok közül is), de lecsaphat egy igazi esőkabátra is (legyen szó a vékonyabb vagy a merevebb változatokról) és egy bőrkabátra is. Utóbbi egyébként tavaszra nem ajánljuk, mert az eső mellett folyamatosan emelkedik a hőmérséklet, és szinte meg lehet gyulladni benne.

Ha itthon venne

Összesen 25 kabátot találtunk, ezeknek nagyjából a felét a hazai boltokból szerezheti be. Igyekeztünk minden stílust és árkategóriát lefedni: akad olyan darab, amit már 8 ezer forintért megkap és olyat is, ami bár 45 ezer, azért időtállóbbnak is tűnik. A Bershka olívazöld 9 ezres kabátja igazán jó vétel és nem csak azért, mert különleges a színe (nem bézs és kék), de nagyon hasonlít a Burberry ikonikus darabjaira is. 

Kevés kivétellel a dzsekik derékban húzottak, így mindenkin jól mutatnak és nem kelt olyan hatást az ember, mintha most jött volna egy portugál világítótoronyból.  A Springfield virágos verzióját azoknak ajánljuk, akiket már az feldob egy esős napon, hogy vidám minta van rajtuk, a Pull&Bear 8 ezresét pedig annak, aki – hozzánk hasonlóan – olcsón venne egy eléggé sokoldalú darabot.

Ha neten rendelne

Mivel ezeknek a kabátoknak általában bővebb fazonjuk van, webshopos rendelésnél sem érhetik akkora meglepetések, mint mondjuk egy nadrág esetében. Az ASOS oldalán a kabátok között külön aloldal van az esőkabátoknak, így annyira nem is nagyon kell keresgetnie őket, ha pedig a lehető legkevesebb pénzből hozná ki ezt a beruházást, akkor nézzen el a Forever21 oldalára. A NewLookot viszonylag kevesen ismerik, pedig itt találtuk a legjópofább darabot, az átlátszó esőkabátot – ha Prada logó lenne rajta, minden celeben ezt látná.

Ha magyart venne

Akad olyan magyar tervező is, aki esőkabátokkal foglalkozik: a zagabo hét évvel ezelőtti megalapításakor a hazai designer márkák között elsőként kezdte el készíteni őket, amik azóta is fontos szerepet töltenek be a kínálatában. Az átlagosan 30-40 ezer forintos darabokat megtalálja a márka webshopjában és az YLKA design studióban.

13071768 10154134581729231 9136717836438608300 o
Facebook / zagabo

Önnek van esőkabátja?

Oszd meg másokkal is!
Mustra