OFFLINE

Sokba kerül az Hermès archívumából lopni

2016. május 1., vasárnap 14:36

A Thefashionlaw.com számolt be arról, miért butaság nagy cégektől lopni – és most nem átvitt értelemben beszélünk holmi inspirálódásról. Massimo Piombót ugyanis 17.100 dollár (4,6 millió forint) pénzbüntetésre és 3 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mert az Hermès lyoni textilarchívumból tulajdonított el néhány, az Hermèstől származó tárgyat. Az olasz divattervezőt 2014 februárjában hívták meg a gyárba, ahol az Hermès a régi mintáit tárolja, hogy inspirációt nyújtson a tervezők számára. A férfi gyanús viselkedését észre vették az ott dolgozók, és értesítették a hatóságokat, akik a lyoni reptéren őrizetbe vették, és megtaláltak nála nyolc darab szövetmintát, amit a zoknijába és a kabátjába rejtett. 

Massimo Piombo lopni próbált, megszívta.
Massimo Piombo lopni próbált, megszívta.

Piombo, akit a Vogue egyik szerzője csak úgy jellemez, hogy a "legszerethetőbb karaktere a kortárs férfiruha tervezőknek" felebezett a döntés ellen, azt kérve, hogy engedjék el a börtönt, és mindössze 11.400 dollárt (3,1 millió forint) kelljen fizetnie. 

A lyoni fellebbviteli bíróság döntése szerint a tervezőnek 10.000 eurót (3,1 millió ft) plusz 5000 euró (1,56 millió forint) kártérítést kell fizetnie az Hermès számára. A börtönt pedig elkerüli, ha nem keveredik semmilyen bajba a kiszabott három hónap alatt. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta