OFFLINE

Ezek a ruhamárkák élettartam-garanciát adnak

2016. március 20., vasárnap 17:53

Az élettartam-garancia kifejezés abból a szempontból becsapós, hogy a legtöbben úgy értelmezik: addig garanciális egy termék, amíg ők élnek. Ez viszont hatalmas tévedés, ugyanis bár a fogalomnak nincs hivatalos definíciója (minden márka máshogy értelmezi), általában 10-20 évet jelent "csak". A HuffPost összegyűjtötte, hogy az ilyen opciót kínáló, férfiakat megcélzó divatmárkák esetében pontosan mit is takar ez a nagyvonalúság.

The North Face

Az amerikai márka garanciája kiterjed a gyártási hibákra, a mindennapos használatból adódóakra viszont nem. Utóbbiba beletartozik a fakulás, és az ujjvégi kopás is.

Filson

Hasonló a Filson filozófiája is: a garancia fedezi a kivitelezés során adódott vagy szaktudás hiánya okozta problémákat, az anyaghibát és a gyártás során keletkezett sérüléseket is.

Doc Martens

A bakancsairól elhíresült márka elég komolyan veszi a dolgokat és az élettartam-garancia az egész életünket végigkíséri. Mivel a lábbelik egy idő után mindenképpen elhasználódnak, ők vállalják, hogy folyamatosan megjavítják vagy kicserélik.

Darn Tough

A zoknigyártó cég azt ígéri, ha elégedetlenek vagyunk a termék nyújtotta kényelemmel, azzal, ahogy áll vagy a tartósságával, akkor visszaküldhetjük és vagy kapunk helyette egy újat vagy visszautalják az árát.

Chaco

Hasonlóan gondolkodik a Chaco és a Bogs is: ha a gyártás során valamilyen hiba keletkezik a termékben és ezzel a vásárló elégedetlen, akkor kicserélik vagy visszafizetik a vételárat.

Jansport

A márka 1967 óta gyárt táskákat, amik ha bármikor az életünk során tönkremennének, csak vissza kell őket vinni egy garanciális központba, ahol vagy megjavítják őket vagy visszafizetik az árukat. Abban viszont ne reménykedjen, hogy az elromlott cipzárakat is kicserélik, arra ugyanis nem terjed ki a garancia. Ugyanez igaz az Eddie Bauer és a Patagonia termékeire is.

Canada Goose

A Canada Goose már egy fokkal árnyaltabban fogalmaz: azt írják, hogy bármely, hivatalos viszonteladótól vásárolt termék garanciális, de csak a "szokásos hordási időn" belül. Mivel ez a definíció elég tágan értelmezhető, valószínűleg elég sok konfliktus adódik miatta.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta