Bátran csináljon magából hülyét ön is!

Minden tavasszal megnézzük a boltokban, hogy milyen új ruhák érkeztek, és mindig arra jutunk, hogy semmi érdekes nincs. Mármint vannak új ruhák, de lehetnének akár a két évvel korábbi kollekciók elemei is, hisz virágmintás ingeket, sztreccsfarmereket, színes chino nadrágokat mindig lehet kapni, ezekben nincs nagy újdonság. Miután megnéztük, mennyire egyszerű egy színbe borulni, most annak járunk utána, mennyire egyszerű a 2014 őszén megjelent LOL-core-t követni – így pár évvel a trend külföldi sikere után –, azaz mennyire egyszerű csiricsáré, első blikkre egyedinek tűnő, de tömeggyártott ruhákba úgy felöltözni, hogy a skandináv minimalizmus és a normcore messze elkerüljön minket. Részletek a hajtás után!

A galériában megnézheti, körképünkön melyik boltban mit találtunk, itt összegezzük a tapasztalatainkat:

  • a tavasz slágere akar lenni az elvarratlan farmer, azaz minden farmernadrág, farmering, ruha és felső alja, szára/ujja rojtos.
  • az összes farmer szakadt
  • nem elég, hogy midnen szakadt vagy rojtos, még a legtöbb farmernak extrém-rossz fazonja van, például több helyen is árulnak rojtos aljú farmer culotte nadrágot, ami még a modelleknek is rosszul áll (ilyet vagy bővebbet képzeljen el)
  • mindent teleraktak felvarrókkal
  • a felvarrók témája általában: kaja, szeretet, kúlság, flamingó
  • többször is eszünkbe jutott Anya Hindmarch táskamatricás és rajzfilmes korszaka
  • de a fast fashion sajnos elég gyatra minőségben koppintja a LOL-core kiegészítőket
  • a hímzett hátú bomber nagy szerelem lesz idén, csak drága
  • a 70-es évek retró jegyében egyre több a fodros blúz (de még mindig nem elég)
  • ezüst, hologramos, arany és irizáló cipőkben fog már mindenki járni

De ne aggódjon, ezek fentebb csak az újdonságok: továbbra is kaphatók aprómintás ingek, egyszerű barna és fekete műbőr táskák, testhez tapadó skinny farmerek, sima fehér cipők és felvarrómentes pólók, csak mi most nem ezeket próbáltuk fel.

Valamint arra jöttünk rá, hogy az elsőre szörnyen hangzó szettek (például horgolt ruha farmerdzsekivel) nem is néznek ki annyira rosszul, ha tudja őket az ember viselni és a szaggatott aljú farmerek is érdekesek: legalább másmilyenek, mint amit eddig megszoktunk! A felvarrókat és kitűzőket meg mi nagyon is szeretjük, talán csak ekkora tömegben, ennyire sztenderd témákban nem vagyunk jóban velük – nézze meg a galériában, hogyan lehet önből is a LOL-core megkésett nagykövete!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek