OFFLINE

Nagyikonyha: mátrai borzaska

2016. február 14., vasárnap 09:15

Nagyikonyha sorozatunk újabb receptje a mátrai borzaska, ami után lesz ugyan egy kis olajszag, de vigasztaljon, hogy egyben letudjuk a húst és a köretet.

Kiadós, olcsó recept, hétvégére éppen jó. 

Hozzávalók:

8 szelet csont nélküli karajszelet
3 tojás
3 evőkanál liszt + egy kevés
3 nagy krumpli
só, bors,
fokhagyma
olaj
fokhagymás tejföl és reszelt sajt a tálaláshoz

  1. A krumplikat megtisztítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit besózzuk, félretesszük. Ha levet eresztett a burgonya, alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet.
  2. A hússzeleteket átmossuk, megtöröljük, kiklopfoljuk. Mindkét oldalukat bedörzsöljük egy félbevágott fokhagymagerezddel, sózzuk és borsozzuk.
  3. A reszelt krumplihoz adjuk a tojást és kb. két evőkanál lisztet. Simára keverjük.
  4. A karajszeleteket lisztbe forgatjuk, majd mehet a masszába. Rányomkodjuk a krumplis réteget.
  5. Az olajat felmelegítjük, de ne legyen túl forró, elég közepes lángon sütnünk a húst, hogy teljesen átsüljön, de ne égjen meg.
  6. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk. Mellé elég egy kis savanyúság vagy saláta. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta