Nem ússzuk meg a hippiskedést tavasszal

A leárazástól lassan ideje elbúcsúznunk, már csak pár nap, néhány olcsó fogás van hátra és vége. Szóval itt vannak a tavaszi kollekciók, legalábbis az első adag új ruha – a fast fashion boltokban ugyanis ritka, hogy februártól júniusig kitartson ugyanaz a kollekció, szóval esélyes, hogy jön még egy-két komolyabb frissítés a nyár beköszönte előtt. 

Az első tavaszias ruháktól mi nem dobtunk hátast, főleg azért nem, mert pont ezeknek a ruháknak a másait szórták ki mostanáig leárazva: vicces feliratos póló? Tréningfelsők? Rojtos művelúr? Farmerruha? Ha ilyesmije van már otthon, akkor most egy ideig nem kell ruhára költenie. Részletek a hajtás után!

Bershka

A fiatalos üzletet elöntötték a cuki vagy épp poénos felvarrókkal, üzenetekkel ellátott felsők, érdekesség, hogy egy póló 4995 forint, a pulcsik pedig 7-8 ezernél kezdődnek. További érdekesség, hogy megjelentek a pamut anyagú blúzok is a rengeteg poliészter között, ráadásul elég olcsók, szóval ha minden igaz, végre a tinilányok is öltözhetnek kényelmesen, de divatosan. A szezon slágere szeretne lenni valószínűleg a szintén olcsón árult vékony, rugalmas anyagú csőszoknya, ami valószínűleg csak Mihalik Enikőn mutatna jól. 

Stradivarius

Nem nagyon meglepő, hisz egy cégcsoport a Bershkával, de a Stradivarius olyan, mintha az előbbi üzlet egyik osztálya lenne. Például alábbi farmerruhához megszólalásig hasonlót láttunk a Bershkában is (a galériában megtalálja), a felvarrós pulcsik tulajdonképp bármelyik Inditex boltban lóghatnának és fényes anyagú bomberdzsekiket is fogunk még látni máshol. Akárhogy is, baromi nagyot tévedtünk, amikor azt éreztettük több mint egy éve, hogy kimennek a tréningfelsők a divatból, mert most minden eddiginél nagyobb erővel törtek be a piacra. Szóval ha nem vett eddig valamelyik leárazáson 2-3 ezer forintért kényelmes pulcsikat, mégis divatozna, most mélyebben a zsebébe kell nyúlnia.

H&M

A svéd márka élen jár a hippi-sikk bevezetésével, így náluk rengeteg etno-mintás ruhadarab és 70-es éveket idéző trapézfarmer kapható. Tréningfelsők helyett itt inkább hímzett bomberdzsekikkel és bokáig érő, tapétamintás otthonkákkal akarnak vásárlásra bírni, de vannak érdekes lotyós ruháik is.

Pull and Bear

Ide leírhatnánk ugyanazt, mint a Bershkához: elég belenéznie a galériába, és látni fogja, hogy itt is a szíves felvarrós csíkos póló meg a szűk csőszoknya megy. Ha az Inditexen múlik, nem fog sokban változni a pesti utcakép és továbbra is a legtöbb tini ugyanúgy fog öltözni, csak a Hódi Pamela tunikát leváltja az Adidas Superstar és a felvarrós tréningfelső.

C&A

A C&A kicsit máshogy értelmezi a retro trendet, mint a többi márka és igazából jól teszi: a vicces felvarrós pólók helyett náluk elég olcsón (1990 forintért) lehet retro feliratos felsőt vásárolni és a 3990 forintos valóban 70-es éveket idéző tréning is jobb (de legalábbis más), mint a többiek izzadságszagú cukin poénos pulcsijaik. A művelúr kabát viszont iszonyat, nézze meg a galériában!

Zara

A Zaránál leginkább abból lehet észrevenni, hogy megint új kollekció van, hogy a ruhák árai felkúsznak. Például mi kerül 15 ezer forintba egy ingen? Meg a 33 ezer forintos átmeneti kabát is szép, de viszonylag kevesen engedhetik meg maguknak, hogy ennyit kiszórjanak egy puncsszínű kabátkára. Vannak valóban gyönyörű ruhák, amik talán megérik az árukat és persze vannak olcsóbb cuccok is, de úgy összességében nincs olyan kihagyhatatlan ajánlat, amihez hasonló ne lett volna az elmúlt egy évben kedvezőbb áron.

Reserved

A lengyel márka egyre drágább, ezzel együtt a minősége viszont mintha nem változna és a kabátok, ruhák szabása sokszor nem a legelőnyösebb. A retro mintákat a Reserved vásárlói se ússzák meg, de szép, színes kabátok közül lehet válogatni, szigorúan 20 ezer forint fölötti áron. Egy visszafogottabb ruhatárat simán fel lehet itt építeni.

Mango

A Mango is elindult a trendek után, de az egészen különleges ruhái mellett megmaradtak a régről ismert, jó (vagy épp kevésbé jó) minőségű irodistaruháik is. Tehát a spanyol márkánál simán fel tud öltözni továbbra is blézerbe, blúzba, de vásárolhat őrületes cipőket (nem is őrületes áron), tetszetős dzsekiket, vagy az alábbi plüss-bombert madaras hímzéssel, 28 ezer forintért. Nekünk tetszik a márkán belüli változatosság, de azért találtunk pár olyan ruhadarabot, aminek láttán felvontuk a szemöldökünk – nézze meg őket a galériában!

Összefoglalás: mi számít trendinek február elején?

  • fekete-fehér csíkos póló felvarróval
  • tréningfelső felvarróval
  • farmerruha, farmerszoknya, bármi, ami farmer
  • retro tapétamintás felsők
  • aprómintás ingek (a minta lehet cuki vagy vicces is, pl. kutya, kaktusz, virág, csík)
  • vékony csőszoknya
  • csőnadrág
  • pasztellszín szövetkabát
  • bomberdzseki, lehetőleg valamilyen hímzéssel
  • világos színű slipon
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek