OFFLINE

100 év rúzsdivatja 3 percben

2016. február 9., kedd 09:14

Nagy kedvenceink azok a videók, amelyből néhány perc alatt kiderül, milyen volt az elmúlt száz év trendje. Bár azt már megmutattuk, hogy mi történt egy évszázad alatt a sminkekkel, most azonban kimondottan a rúzsok divatját nézheti meg. 

Kandee Johnson mutatja be a videóban, hogy honnan indult és hol tart most a rúzsdivat. A kezdeti, ajakírhez hasonló, teljesen színtelen rúzsok az 1910-es években voltak divatok, majd 1925 környékén már a barnás, sötétebb lilás árnyalatok hódítottak. Nem újdonság a matt hatás sem, a nők már 1939-ben is erre esküdtek, mindenki Marlene Dietrich stílusát szerette volna követni, ha a rúzsozásról volt szó, de ne felejtsük el az Elfújta a szél című film főszereplőjének hangsúlyos rúzsát sem. Az 1940-es években már minden az ajkakról szólt, vörös és narancssárgás árnyalatokat használtak a nők. 1954-ben jelent meg az első hosszan tartó rúzs és a sötétvörös ajkak vették át a hatalmat a rúzstrendekben, majd éles váltásként 1967-ben előrukkoltak a fehér rúzzsal.

1976-ban beköszöntött a diszkó-stílus élénk színekkel és nagyon sok csillámló szájfénnyel. 1989-ben is a bátor színválasztás volt a divat, Debbie Harry és Jerry Hall voltak a legnagyobb követői ennek a trendnek. 1997-ben köszöntött be az a trend, amikor a szájkontúrt sötétebbre húzták, majd az ajkakat világosabb színnel festették ki, ettől pedig teltebbnek tűntek az ajkak. Már ha jól készítették el ezt a típusú sminket, ami az esetek többségében sajnos nem így történt. 2005-ben újra a szájfény lett a nagy divat és a jeges ajkak, 2016-ra pedig elértünk a sötét ajkakhoz, amiket a Kardashian családnak köszönhetünk. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta