Zanza!

A jó minőségű pesztó kétségkívül bármilyen ételt megkoronáz. Így történt ez akkor is, amikor ez doboz babkonzerv, egy kis hagyma és egy üveg pesztó árválkodott csak itthon. Gyors paradicsomlevest már készítettünk pesztóval, az is nagyon finom, de ezt is érdemes kipróbálnia. Pesztó és pesztó között elképesztő különbségek vannak, tesztünket itt olvashatja.

pesztós bableves 1
Fotó: Katuci

A leves tíz perc alatt összedobható, ekkor még nem nyújt különösebb gasztronómiai élményt, de a pesztó valami egészen más szintre emeli. Nem is kell ennél több egy téli hétköznapon. 

Hozzávalók (2 személyre):

40 dkg-os fehérbab konzerv
1 salotta vagy más hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pesztó (házilag így készül)
só, bors, olaj
a tetejére: parmezánforgácsok

  1. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megpároljuk.
  2. Ha már elég puha a hagyma, mehet rá a leszűrt babkonzerv (a dobozt még ne dobja ki), némi só és bors. Átforgatjuk, kicsit megpirítjuk a babot, majd felöntjük egy teli konzerves doboz vízzel.
  3. Felforraljuk, levesszük a tűzről, és tetszés szerinti simaságúra turmixoljuk. (Én szeretem, ha vannak benne darabok.)
  4. Egy evőkanál pesztóval és egy kevés parmezánforgáccsal tálaljuk. No meg egy pár falat kenyér is mehet mellé mártogatni. 
pesztós bableves 2
Fotó: Katuci
Blogmustra