OFFLINE

Átszúrt arcú modell vonult a londoni divathéten

2016. január 15., péntek 16:46

A szokásoshoz képest elég izgalmasan zajlott a londoni férfidivathét: az Alexander McQueen show egyik modelljének arcát gigantikus biztosítótűvel szúrták át, a Burberry egybeolvasztotta kollekcióit és a 10-én elhunyt Bowie előtt tisztelgett, a Topman és a Moschino pedig olyan kollekciót küldött a kifutóra, amitől legalább egy hétig álmatlan éjszakáink lesznek.

Burberry: változások szezonja

Az angol divatház úgy döntött, egybeolvasztja különböző vonalait (Prorsum, Brit, stb.) és Burberry név alatt futtatja az összes alájuk tartozó terméket. Ráadásul a bemutató is eltérő volt a megszokottól: eddig széles kifutón mutatták be a fél évvel későbbre szánt ruhákat és kiegészítőket, most viszont egy szűk, vendégek övezte folyosón cirkáltak a modellek. A kabátok, dzsekik és nadrágok most is jól szabottak voltak, de a luxusháztól szokatlanul bő fazonúak, a kockákat pedig újraértelmezték és a lábbeliket tekintve a Burberry úgy gondolja, hogy még idén ősszel is sportcipőben fogunk nyomulni.

Egy kedves gesztus: az egyik modell a 10-én elhunyt Bowie felirattal a kezén vonult fel.

Alexander McQueen: a bárányok hallgatnak

A McQueen show egyik legsokkolóbb pillanatáról (eleinte ügynökségi fotók híján) Suzy Menkes divatkritikus Instagramján értesültünk: az egyik modellnek az arcán óriási biztosítót szúrtak át. Lehet, hogy csak nekünk, de a lepkék miatt A bárányok hallgatnak című film jutott eszünkbe – az érzésre ráerősített a McQueentől megszokott darkos összkép is.

Agi&Sam: hordanánk!

Mielőtt megmutatjuk a Moschino és a Topman 2016-os őszi-téli kollekcióját, beszélgessünk egy kicsit az Agi&Saméről. Ez volt az a bemutató, ahol majdnem mindent elfogadnánk: az összkép is passzolt, de a ruhadarabok önmagukban is megállják a helyünket és simán lenne helyük a ruhatárunkban is. A kedvencünk talán a fenyőzöld kabát, ami először nevetségesnek tűnik, de ha sokáig nézi, önnek is biztos megtetszik majd. Akarjuk még a vízszintesen csíkozott trikolór pulóvert és a "hozzá tartozó" nadrágot is.

Moschino: csak a szokásos

Ha ismeri a Moschinót, akkor tudja jól, hogy a márka nem éppen a visszafogott eleganciáról híres. A skótkockára hajazó minták elég sok ruhadarabon visszaköszöntek, nálunk viszont az "annyira csúnya, hogy már szép" kategóriát a virágos szett frakkal nyerte el.

Topman: teljes elborulás

Azért is sokkoló az angol márka tervezői kollekcióját látni, mert a hétköznapra szánt és Magyarországra is rendelhető ruhadarabjaik egészen hordhatóak. Itt ennek nyoma sem volt: elég csak a fura, kényszerzubbonyszerű vagy összevarrt bőrszettre gondolni. Ha mindez nem lenne elég fura: egy-két modell elég érdekes sminket kapott.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta