OFFLINE

Csak egyszerűen: csodás sült krumpli kecskesajtos mártogatóssal

2016. január 2., szombat 12:39

Ez a sült krumpli ugyan nem húsz perc alatt készül, de olyan sok macera azért nincs vele. Cserébe ropogós, ízes, belül pedig jó puha. A kecskesajtos mártogatóssal pedig nem csak köretként, de simán főételként vagy bulikajaként is tálalható. 

Hozzávalók:          

1 kg burgonya
kb. 1-1,5 dl olívaolaj (lehet pl. rozmaringos)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
20 dkg kecskesajt (friss, nem érlelt vagy penészes)
5 dkg mascarpone
1 dl tejföl
1 kis csokor snidling

  1. A krumplit megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és megfőzzük.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az olívaolajat fűszerezzük meg alaposan sóval, borssal, préselt fokhagymával. Ha már eleve fűszeres olajat használok, akkor nem is teszek hozzá mást. Ha nem, akkor mehet bele rozmaring vagy bazsalikom.
  3. A főtt krumplit leszűrjük, és alaposan megforgatjuk a fűszeres olajban. Betoljuk 50-60 percre a forró sütőbe, amíg szép aranybarnára sül.
  4. A kecskesajtot, a krémsajtot és a tejfölt mixerbe vagy késes aprítóba tesszük, és homogén krémet keverünk belőle. Aprított snidlinggel ízesítjük, és a krumpli mellé tálaljuk kis tálkákban. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta