Zanza!

Sütit az új évben is kell enni! Sőt, mindjárt az első nap, hogy azután minden napra jusson...

DSC 0041(1)
Fotó: Piszke

És ha meg is fáradtunk az ünneplésben vagy már látni se bírjuk a konyhánkat, egy ilyen tál-mérleg-villa eszközigényű keksz belefér. Ráadásul természetesen egészségesen kezdhetjük az évet, hiszen, mint tudjuk, amiben zabpehely meg gyümölcs van, az nem lehet káros, és persze fogyaszt is...!

Hozzávalók:

8 dkg liszt
2 dkg kakaó
10 dkg cukor
3 gr sütőpor
4 dkg zabpehely
2 ek. rum/tej
1 érett banán
1 kis tojás
7 dkg puha vaj
5 dkg aszalt vörösáfonya (más aszalt gyümölccsel is helyettesíthetjük)
5 dkg csokicsepp/apróra vágott étcsokoládé/fehércsokoládé

  1. A zabpelyhet meglocsoljuk a rummal.
  2. A lisztet, kakaót, cukrot és sütőport elkeverjük az áfonyával és a csokival.
  3. A banánt összetörjük, a vajjal, tojással, zabpehellyel összekeverjük, belekeverjük a szárazanyagokat is.
  4. Púpozott teáskanálnyi halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 4-5 cm távolságra, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Blogmustra