Szilveszteri hidegtálra: majonézes krumplisaláta

Zanza!

A szilveszteri bulira alap a lencse, kaszinótojás, virsli és társaik, de mellé befigyelhet néhány másik étel is. Nálunk ilyen a családi nagy kedvenc, a majonézes krumplisaláta. Iszonyú laktató, egyáltalán nem egészséges, viszont nagyon finom.

krumplisaláta1
Fotó: Katuci

Ha már kiheverte a karácsonyi gyomorsokkot, jöhet a második felvonás! 

Hozzávalók:

80 dkg burgonya (lehetőleg kifli vagy saláta)
2-3 fej hagyma (salátának való pl. mogyoróhagyma, fehér- vagy lilahagyma)
5-6 nagyobb savanyított uborka
5 dl tejföl
1 dl majonéz
1 tk. mustár
2 szál szárzeller vagy egy kisebb darab zellergumó
1 dl citromlé

  1. A krumplit megmossuk, megfőzzük sós vízben, de ne főzzük túl.
  2. Közben a hagymát vékony szeletekre vágjuk, és beáztatjuk a citromlébe.
  3. A tejfölt a majonézzel, a mustárral elkeverjük, beleszórjuk a leszűrt hagymát, az apró kockákra vágott uborkát, és belereszeljük a zellergumót vagy beleszórjuk az apró kockákra vágott szárzellert.
  4. A megfőtt krumplit leszűrjük, kicsit hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját. Miután kihűlt, falatnyi darabokra vágjuk, besózzuk.
  5. A burgonyát beleforgatjuk az ízesített tejfölbe, ha szükséges, még sózzuk, és tálalásig hűtőbe tesszük.
krumplisaláta2
Fotó: Katuci
Blogmustra