OFFLINE

Szilveszteri hidegtálra: majonézes krumplisaláta

2015. december 29., kedd 12:39

A szilveszteri bulira alap a lencse, kaszinótojás, virsli és társaik, de mellé befigyelhet néhány másik étel is. Nálunk ilyen a családi nagy kedvenc, a majonézes krumplisaláta. Iszonyú laktató, egyáltalán nem egészséges, viszont nagyon finom.

Ha már kiheverte a karácsonyi gyomorsokkot, jöhet a második felvonás! 

Hozzávalók:

80 dkg burgonya (lehetőleg kifli vagy saláta)
2-3 fej hagyma (salátának való pl. mogyoróhagyma, fehér- vagy lilahagyma)
5-6 nagyobb savanyított uborka
5 dl tejföl
1 dl majonéz
1 tk. mustár
2 szál szárzeller vagy egy kisebb darab zellergumó
1 dl citromlé

  1. A krumplit megmossuk, megfőzzük sós vízben, de ne főzzük túl.
  2. Közben a hagymát vékony szeletekre vágjuk, és beáztatjuk a citromlébe.
  3. A tejfölt a majonézzel, a mustárral elkeverjük, beleszórjuk a leszűrt hagymát, az apró kockákra vágott uborkát, és belereszeljük a zellergumót vagy beleszórjuk az apró kockákra vágott szárzellert.
  4. A megfőtt krumplit leszűrjük, kicsit hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját. Miután kihűlt, falatnyi darabokra vágjuk, besózzuk.
  5. A burgonyát beleforgatjuk az ízesített tejfölbe, ha szükséges, még sózzuk, és tálalásig hűtőbe tesszük.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta