OFFLINE

Adjunk Birkint a kis Jézusnak!

2015. november 17., kedd 11:58

A Dailymailen találtuk ezt a fantasztikus egyetemistát, bizonyos Chris Rellas-t, aki azt a nem mindennapi ötletet vette a fejébe, hogy márkás kiegészítőket ad a klasszikus festmények klasszikus szereplőinek. A lap szerint rövid idő alatt több mint 24 ezer instás rajongót szerzett húzásával, ezt mindössze pár mókás helyre photoshopolt táskával és napszemüveggel érte el, mint például Botticcelli kis Jézusa, aki Birkin táskát tart édesanyjának. De nem rossz látni Raffaello Elisabetta Gonzagáját sem napszemüvegben. 

A fiatalember a Georgtown University honlapján nyilatkozott arról, hogy az ötlet tavaly ütött szöget a fejében, amikor szakmai gyakorlaton volt egy magazinnál. Annyira megtetszett neki az ötlet, hogy hirtelen felindulásból rögtön elkészített vagy hatot, mivel szerinte kimeríthetetlen az ötlettár, és azóta is, ha bármilyen márkás holmit meglát, rögtön klasszikus környezetbe akarja helyezni azt.

Az egyik legszínesebb műve John William Godward táncoló lánya, de például érdekes adalék, hogy például az eredeti Hidmarch Frosties Maxi Featherweight Ebury táska, rajta a Kellogg's karakterrel 1350 angol fontba (hatszázezer forint) kerül. 

A tinilány William-Adolphe Bouguereau 1896-os festményén, a hullámon egy 2100 fontos (933 ezer forint) Chanel táskával a vállán várja a habokat, de a fiatal (19 éves) művész Botticellit sem kímélte, hiszen a Birkin táskás kép mellett a Vénusz születését is megerőszakolta egy Poppy Lissman táskával. 

De nemcsak táskát vagy napszemüveget használt előszeretettel Rellas, hiszen Mary Cassat festményén painting a Varrónő a kertben című alkotáson a varrótűket egy iphone-ra cserélte, de az is mókás, ahogy Versace-ba öltöztette David Hockney úszóját. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta